«Η κυβέρνηση αυτή έχει απαξιωθεί πια πλήρως στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Μια κυβέρνηση η οποία εκλέχθηκε ισχυριζόμενη ότι θα σχίσει τα μνημόνια, τα ψηφίζει τώρα δύο-δύο. Δύο μνημόνια μας έχει φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Αυτά υπογράμμισε το μεσημέρι του Σαββάτου από την Καρδίτσα, κατά την τελετή των εγκαινίων των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία.

Το δε δεύτερο μνημόνιο, συνέχισε, το οποίο ψηφίστηκε πριν έναν μήνα, δεσμεύει τη χώρα σε μία πολιτική λιτότητας τουλάχιστον μέχρι το 2022 και χωρίς να έχουμε καταφέρει να αποσπάσουμε κανένα χειροπιαστό όφελος για το ζήτημα του χρέους, το οποίο ο κ. Τσίπρας, διευκρίνισε, το έχει αναγάγει σε απόλυτη πολιτική προτεραιότητα. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα σε αυτές τις επισκέψεις μου, συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι να επιδιώκω να συναντιέμαι με ανθρώπους οι οποίοι εκφράζουν την παραγωγική Ελλάδα, την Ελλάδα του μέλλοντος, την Ελλάδα της προοπτικής, την Ελλάδα της ελπίδας, κάνοντας λόγο πως ήρθε σε μια περιοχή, την Καρδίτσα, η οποία είναι στο επίκεντρο του πρωτογενούς τομέα και εξαρτημένη από αυτόν.

Σκοπός μας πάντα σε αυτές τις συναντήσεις δεν είναι μόνο να μιλήσουμε αλλά και να ακούσουμε, είπε και συμπλήρωσε: «Και σας διαβεβαιώνω πως μετά από κάθε συζήτηση που κάνω φεύγω σοφότερος και καλύτερα προετοιμασμένος για τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας. Γιατί το ζητούμενο δεν είναι να κερδίσουμε μόνο τις εκλογές. Το ζητούμενο είναι να είμαστε μια καλή κυβέρνηση, αφού κερδίσουμε τις εκλογές».

Έχουμε μια κοινωνία, συνέχισε, η οποία είναι καχύποπτη, η οποία είναι προβληματισμένη, η οποία δεν ακούει τους πολιτικούς όπως τους άκουγε στο παρελθόν, η οποία φυσάει το γιαούρτι διότι έχει καεί, στον χυλό των ψεμάτων των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου, για να καταλήξει: «Ο κόσμος θέλει να ακούσει αλήθειες, ισχυρές αλήθειες, και είναι έτοιμος να τις ακούσει. Θέλει όμως να ακούσει και σχέδιο και πρόγραμμα για το πώς θα βγάλουμε τη χώρα από εκεί που είναι σήμερα και να την οδηγήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Εμείς έχουμε αυτό το σχέδιο, και λέμε στους Έλληνες πολίτες πως υπάρχει ένας άλλος δρόμος διαφορετικός από αυτόν που ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση. Αλλά αυτό πρέπει να το πούμε και να μας ακούσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες».