Γεννηματά: «Δεν διαμορφώνονται συνθήκες εξόδου της χώρας από το μνημόνιο»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2017 20:37 |
Γεννηματά: «Δεν διαμορφώνονται συνθήκες εξόδου της χώρας από το μνημόνιο»

Στην 3η Περιφερειακή Ημερίδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Παιανία, μίλησε τη Δευτέρα η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα κοστίζει πολύ ακριβά στον λαό και τον τόπο καθώς όχι μόνο δεν διαμορφώνονται συνθήκες εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, αλλά εγκλωβιζόμαστε σε διαρκές μνημόνιο και επιτροπεία».

Η κ. Γεννηματά ανέφερε πως η συνολική και ψύχραιμη αποτίμηση των συμπερασμάτων του πρόσφατου Eurogroup, όχι μόνο δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς, αλλά αντίθετα εντείνει την ανησυχία για το μέλλον.

«Πήραμε ό,τι μας έδιναν πριν τρεις εβδομάδες, αλλά ... βελτιώσαμε τις διατυπώσεις, συν την προβλεπόμενη δόση, με αντάλλαγμα νέα μέτρα λιτότητας 4.5 δισ. ευρώ και τις τροπολογίες της ντροπής, της πλήρους παράδοσης στους δανειστές. Αυτή ήταν η δήθεν επιτυχία του κ. Τσίπρα, που θα πληρώσουν πολύ ακριβά οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες», τόνισε.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επεσήμανε ότι με τη συμφωνία που αποδέχθηκε η κυβέρνηση «για το χρέος θα ξανασυζητήσουμε στο τέλος του 2018 και αν χρειαστεί. Επιστρέψαμε δηλαδή στην ασάφεια του 2016.

Και δεν αντιμετωπίστηκε καν η επικίνδυνη υποχρέωση να πληρώσουμε για το 2021 το τεράστιο ποσό των 18,5 δισ. ευρώ για τοκοχρεολύσια».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι παραμένει η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για το μέλλον, ενώ σχετικά με την ποσοτική χαλάρωση παραμένει η αμφισβήτηση, τα υψηλά επιτόκια και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

«Ούτε λέξη για τα 6 δισ. ευρώ που μας χρωστούν οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες ως επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα. Αφήσαμε στο ταμείο του κ. Ρέγκλινγκ -λόγω των καθυστερήσεων της αξιολόγησης- περίπου 14 δισ. ευρώ φθηνό χρήμα, που θα συνέβαλε στην ενίσχυση της ανάπτυξης, της ρευστότητας στην αγορά, στη δημιουργία θέσεων εργασίας», υπογράμμισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποστήριξε ότι επιβάλλεται «λιτότητα μέχρι το 2060, μέχρι και τα εγγόνια μας.

Αυτή είναι η προίκα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τις νέες γενιές. Όπως ακριβώς ζητούσε ο κ. Σόιμπλε», κατέληξε.

2
Πέστα ρε ΓιωρΦάρα
19/06/2017 23:56
Τρέξε καλή μου στο Καστελόριζο και κελάηδησε το δικό σου σχέδιο ! Άντε μανάρι μου εσύ που ξσφνικά νοιάστηκες για τον λαό και για τον τόπο. Άντε τώρα που καθιερώθηκε και η ΑΟΖ να μη φοβάσαι να σου φύγει και κανας . . πόντος.
Θα ξεράσω
19/06/2017 20:59
Και πού είναι οι προτάσεις σας για να διαμορφωθούν οι συνθήκες εξόδου απ' το μνημόνιο; Έχετε; Αν έχετε γιατί δεν τις λέτε και αντίθετα λέτε όλα αυτά τα εμετικά μυρικάσματα του τίποτα; Καταλήξατε όλοι σαν το ΚΚΕ, να βγάζετε "εμβριθή" συμπεράσματα για την κατάσταση, στην οποία φυσικά μας έφεραν οι "άλλοι" αλλά από προτάσεις, μηδέν. Ή μάλλον, "ψηφίστε μας και θα δείτε!". Ο ετεροκαθορισμός είναι το χαρακτηριστικό των κενών ανθρώπων και των άχρηστων οργανισμών, κι εσείς φαίνεται ότι αυτό είναι το μόνο που κάνετε. Ζηλέψατε το Ποτάμι, που άρχισε με το "τι κακό που είναι το παλιό, ζήτω εμείς οι νέοι!" και κατέληξε μια ξερή κοίτη στο πουθενά.