«Η κεντροαριστερά είναι θέμα πολιτικών, δεν είναι θέμα μεταγραφών και η κεντροαριστερά ανασυγκροτείται στη βάση πολιτικής ατζέντας» δήλωσε σήμερα από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε, ότι ο τόπος δεν μπορεί να πηγαίνει κάθε λίγο και λιγάκι σε εκλογές, προσθέτοντας πως δεν αντέχει η χώρα να κάνει εκλογική αναμέτρηση τρεις φορές σε 20 μήνες, με μέσο όρο 7 μήνες.

Η λύση, είπε, είναι η εθνική συνεννόηση σε όλα τα επίπεδα. «Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης εδώ και τώρα, για ζητήματα που θα λύσουν τα θέματα τα οποία έχουμε και βεβαίως, όλες οι χώρες που ήταν σε μνημόνια έτσι βγήκαν, με συνεννόηση, απ αυτά».

Επίσης ανέφερε, ότι «εμείς εδώ νομίζουμε ότι με μια στείρα αντιπολίτευση και με ένα τρόπο διοίκησης διχαστικό -γιατί διχαστικός είναι ο λόγος και του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη- μπορούμε να βγούμε από την κρίση».

Σύμφωνα με τα όσα ανέπτυξε «αν συνεχίσουν αυτές οι αναποτελεσματικές πολιτικές της κυβέρνησης, δεν θα αργήσει η ώρα που θα οδηγηθούμε σε εκλογές, λόγω της απώλειας της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Ακόμη, μίλησε για εθνική συνεννόηση σε όλα τα ζητήματα, εστιάζοντας σε εξωτερική πολιτική και παιδεία «για τα οποία, δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, δεν συνεννοούμαστε μεταξύ μας» όπως είπε.

Αναφερόμενος στο θέμα της κεντροαριστεράς, το χαρακτήρισε ως σταθερό πεδίο ενδιαφέροντος, συμπληρώνοντας: «Η δική μου θέση είναι ότι η κεντροαριστερά πρέπει να ανασυγκροτηθεί.

Αυτό πράττουμε, η Δημοκρατική Συμπαράταξη έκανε το πρώτο βήμα. Συνεχίζει μπροστά και ο στόχος είναι να υπάρξει ενότητα χωρίς κατακερματισμό του χώρου» και συνέχισε λέγοντας πως το έχουν ανάγκη οι πολίτες που ζητούν εναλλακτική προοδευτική λύση και αν δεν τους τη δώσαμε θα είμαστε υπόλογοι».

Εξ άλλου σημείωσε, ότι προχωρούμε μαζί με την κοινωνία «γιατί η κεντροαριστερά δεν θα ανασυγκροτηθεί για την κεντροαριστερά. Θα ανασυγκροτηθεί γιατί ο κόσμος χρειάζεται μια εναλλακτική προοδευτική λύση».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ότι στελέχη της ΔΗΜΑΡ, όπως ο κ. Κουβέλης, ετοιμάζονται να πάρουν χαρτοφυλάκιο και για το ότι, μήπως, η κεντροαριστερά έχει μετακινηθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε:

«Η κεντροαριστερά είναι θέμα πολιτικών, δεν είναι θέμα μεταγραφών και η κεντροαριστερά ανασυγκροτείται στη βάση πολιτικής ατζέντας. Δεν μπορείς να συγκυβερνάς με την δεξιά του κ. Καμμένου και βέβαια να έχεις και μια συνιστώσα της Καραμανλικής δεξιάς στην κυβέρνησή σου και ταυτόχρονα να ζητάς συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων».

Επίσης, ο κ. Θεοχαρόπουλος πρόσθεσε: «Όσον αφορά τα διάφορα πρόσωπα που έχουν παίξει τον δικό τους ρόλο στην ιστορία της χώρας, καλύτερα είναι να αναστοχάζονται, παρά να εκτίθενται».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση που αφορούσε στον επικεφαλής του Ποταμιού, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι «οι επιλογές του καθενός κρίνονται. Ο κ. Θεοδωράκης επέλεξε την αυτόνομη πορεία, όπως δηλώνει για το κόμμα του.

Αυτή η πορεία θα κριθεί από τον ελληνικό λαό. Η έλευση ή η μη έλευση κανενός δεν θα σταματήσει το εγχείρημα» σημείωσε.

Τέλος τόνισε, ότι η Κρήτη δείχνει το μοντέλο της παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη χώρα.