Τσίπρας: «Στο επίκεντρο πλέον μπαίνει η ανάπτυξη»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2016 21:22 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16/06/2016 22:39 |

Το όραμα της κυβέρνησης για μια "Δίκαιη Ανάπτυξη", βιώσιμη και δημοκρατική, παρουσίασε εκτενώς ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκδήλωση "Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη -Παραγωγική Ανασυγκρότηση", που συνδιοργάνωσαν τα υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Με κεντρικό μότο στο βήμα: "Ελλάδα 2021", από το Μουσείο της Ακρόπολης ο πρωθυπουργός ξεδίπλωσε τους βασικούς μοχλούς του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης και κήρυξε  πανστρατιά για την ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι κυβερνητικές προσπάθειες πλέον επικεντρώνονται στον στρατηγικό στόχο της προώθησης της Δίκαιης Ανάπτυξης". 

Ο κ. Τσίπρας έθεσε τον "νέο εθνικό στόχο" της "Ελλάδας του 2021", μιας χώρας, όπως σημείωσε, που θα έχει ανακτήσει την εργασία, θα παράγει και θα μοιράζει δίκαια νέο πλούτο. Κάλεσε "να αναστρέψουμε τη σισύφεια πορεία" και "να δουλέψουμε ώστε η Ελλάδα του σήμερα να γίνει συνώνυμο της προσπάθειας για ανάκαμψη και ανασύνταξη. Η Ελλάδα του 2021 να είναι συνώνυμο δημιουργίας, αλληλεγγύης και ευημερίας".

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι πυρήνας, γύρω από τον οποίο ξεδιπλώνεται ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της κυβέρνησης, είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Σημείωσε ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 6 χρόνια έχουμε σταθερό μακροοικονομικό, δημοσιονομικό και επενδυτικό περιβάλλον, και τώρα "μπορούμε να υλοποιήσουμε και να σχεδιάσουμε την Ελλάδα της μεταμνημονιακής εποχής".

Υπογράμμισε ότι  η Δίκαιη Ανάπτυξη που οραματίζεται αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που νοηματοδότησαν ως ανάπτυξη, οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, με συρρικνωμένους μισθούς και συντάξεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ασφυκτική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα.

Αντίθετα, σημείωσε ότι για την κυβέρνηση ανάπτυξη σημαίνει μεταξύ άλλων οικονομία με παραγωγική εξειδίκευση, επούλωση τραυμάτων του κοινωνικού κράτους, συνεργατικά σχήματα κοινωνικής οικονομίας, επιχειρηματικότητα με παραγωγή βιώσιμων και αξιοπρεπώς αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Εν συνεχεία, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε αναλυτικά στους τομείς του αναπτυξιακού σχεδιασμού: 
Αναπτυξιακά εργαλεία 

Αφού επισήμανε την "τρομακτική ζημιά" που έχει γίνει (μείωση 67% των ιδιωτικών επενδύσεων το διάστημα 2009-2014), ο πρωθυπουργός τόνισε την προσπάθεια της κυβέρνησης για αντιστροφή αυτής της πραγματικότητας. Σημείωσε ότι "επιμένουμε στον καίριο ρόλο των δημόσιων επενδύσεων και ότι για δεύτερη φορά καταφέρνουμε να αυξήσουμε το πρόγραμμα των δημόσιων επενδύσεων κατά 250 εκατ.".  

Επισήμανε ότι η επικείμενη επαναφορά του waiver, η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης συνεπάγεται περισσότερη και φθηνότερη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Πρόσθεσε ότι ο μηχανισμός αναδιάρθρωσης επιχειρηματικών δανείων βοηθά την αναχρηματοδότηση των βιώσιμων επιχειρήσεων. 

-Παρουσίασε τους στόχους του νέου αναπτυξιακού νόμου που είναι μεταξύ άλλων: δημιουργία καινοτόμων, εξωστρεφών, δυναμικών επιχειρήσεων, αύξηση της απασχόλησης, στήριξη περιοχών με μειωμένη αναπτυξιακή δυναμική, ενίσχυση με φοροαπαλλαγές που συνδέονται με την απόδοση, απλοποίηση διαδικασιών, μείωση γραφειοκρατίας, ταχύτερη εξυπηρέτηση των επενδυτών. 

-Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ συνδέονται με τις προτεραιότητες του νέου αναπτυξιακού νόμου . Ανήγγειλε ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ενεργοποιούνται οι προσκλήσεις από το νέο ΕΣΠΑ ύψους 9 δισ.: το μισό νέο ΕΣΠΑ της επόμενης επταετίας θα έχει ήδη ενεργοποιηθεί. 

- Μέχρι το τέλος του 2016, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το κλείσιμο του προηγούμενου ΕΣΠΑ 07-13, τα ΕΣΠΑ 14-20, τα αγροτικά προγράμματα και τους πόρους του Αναπτυξιακού, υπάρχουν διαθέσιμα 6,75 δισ. ευρώ.
-Επιδίωξη η πλήρης αξιοποίηση των κονδυλίων του πακέτου Γιούνκερ. Ήδη έχουν εγκριθεί για ένταξη 42 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 5,6 δισ. ευρώ. 

Διαλύοντας "μύθους" σχετικά με την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας
 
Τόνισε ότι έχει σημασία "να διαλύσουμε κάποιους μύθους" σχετικά με την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, ανέφερε ότι η δημιουργία του νέου ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, "δίνει τη δυνατότητα της ορθολογικής και επωφελούς για το Δημόσιο συμφέρον, εκμετάλλευσης της κρατικής περιουσίας και τονώνει την επενδυτική δραστηριότητα, μακριά από πολιτικές ξεπουλήματος που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια".

Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων των επιμέρους συνιστωσών του νέου ταμείου συνίσταται σε τρεις πυλώνες: 

Πρώτον, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων παραχωρείται το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, σε τίμημα επωφελές για το ελληνικό δημόσιο, με όρους που διασφαλίζουν τόσο την υλοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων όσο και τη δημιουργία καινούριων θέσεων εργασίας.

Δεύτερον, πώληση μειοψηφικών μετοχικών μεριδίων με σκοπό τη συμμετοχή στρατηγικών επενδυτών με στόχο μεταφορά τεχνογνωσίας και εισροή ρευστότητας. 

Τρίτον, αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων, όπως τα τουριστικά ακίνητα και οι μαρίνες μέσω συμβάσεων παραχώρησης για υλοποίηση επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τουρισμό και ελληνική οικονομία.

Αναφέρθηκε σε περαιτέρω εργαλεία όπως νέο ηλεκτρονικό σύστημα αδειοδότησης επιχειρήσεων, One-stop business centres για επενδυτές και επιχειρηματίες, ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης. 

Σχετικά με τα μεγάλα έργα υποδομής υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε 5 συμβάσεις παραχώρησης οδικών αξόνων που είχαν υπογραφεί το 2007 και προβλεπόταν να ολοκληρωθούν το 2012 και πως 8 χρόνια μετά την έναρξη των έργων, είχε υλοποιηθεί μόλις το 40% των εργασιών.

Η κυβέρνηση ενεργοποίησε τη διυπουργική επιτροπή μεγάλων έργων καταλήγοντας σε συμφωνίες έγκαιρης παράδοσης και λειτουργικής ολοκλήρωσης των έργων.

-Οι 5 οδικοί άξονες (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, Μαλιακός-Κλειδί, Ολυμπία Οδός, Ιονία Οδός, Ε65) θα ολοκληρωθούν εντός του έτους και ως το α' εξάμηνο του 2017.

-Επανεκκινούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης σε 4 σταθμούς, δημιουργούνται 1500 θέσεις εργασίας άμεσα εντός του καλοκαιριού. Μπαίνει ο τελικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου που περιλαμβάνει τη λειτουργία της βασικής γραμμής και την επέκταση μέχρι την Καλαμαριά, εντός το 2020. 

Παρουσίασε τον σχεδιασμό για νέα έργα. Συγκεκριμένα: 
-Γραμμή 4 του Μετρό Αθήνας. Δημοπρατείται εντός του 2016 το πρώτο τμήμα ('Αλσος Βεΐκου -Γουδί) της Γραμμής 4, για 14 σταθμούς, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1,5 δισ., που θα εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερους από 200.000 επιβάτες. 

-Το Αεροδρόμιο στο Καστέλι: Τέλη Ιουλίου υποβάλλονται οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, με Σύμβαση Παραχώρησης. Θα αποφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη σε πολλούς κλάδους της οικονομίας, το εκτιμώμενο ύψος του έργου είναι περίπου 850 εκ. και αναμένεται εντός 5ετίας να έχει ολοκληρωθεί. 

-Βόρειος Οδικός 'Αξονας Κρήτης: Προχωρά η Στρατηγική Μελέτη του ΒΟΑΚ από πόρους του ΕΣΠΑ. Το έργο θα εντάσσεται στο πακέτο Γιούνκερ, το ύψος του ανέρχεται στο 1,6 δισ. και θα ξεκινήσει το 2018 για να παραδοθεί το 2023.

-Ο Σιδηροδρομικός ΠΑΘΕ θα έχει ολοκληρωθεί  στο τέλος του 2018, από Πάτρα έως Ευζώνους, με πλήρως διασφαλισμένη χρηματοδότηση. Με την ολοκλήρωση του, το ταξίδι Πάτρα-Αθήνα θα διαρκεί 2 ώρες, ενώ το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα διαρκεί  3 ώρες και 15 λεπτά. 

-Η Επέκταση του ΤΡΑΜ προς το Κερατσίνι (διαδρομή Λιμάνι Πειραιά - Λιμάνι Κερατσινίου, μήκους 3,8 χλμ. με 6 νέες στάσεις).

Έργο ύψους 180 εκ. που θα ξεκινήσει στα τέλη του 2018 και θα έχει ολοκληρωθεί σε μια τετραετία. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι σε συνδυασμό με τα έργα ανάπλασης και αξιοποίησης της «περιοχής Λιπασμάτων», που με απόφαση της κυβέρνησης περνάει από τον ΟΛΠ στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, θα μετατρέψουν αυτή την μέχρι τώρα υποβαθμισμένη και εγκαταλελειμμένη περιοχή σε δημόσιο πόλο υπερτοπικής εμβέλειας για την αναβάθμιση του δυτικού Πειραιά, με χρήσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, πράσινου και αναψυχής.

-Το τμήμα «Λαμία-Ξυνιάδα» του οδικού άξονα Κεντρικής Ελλάδας Ε65. Ξεκινά μέσα στο 2016 η κατασκευή του νότιου τμήματος του Ε65, προϋπολογισμού 310 εκ., με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Με την ολοκλήρωση του το 2020, θα συνδέεται με τον ΠΑΘΕ. 

-Ο Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος. Μέχρι σήμερα έχουν δημοπρατηθεί δύο υποτμήματα του έργου, ενώ μέχρι το τέλος του 2016 θα έχει ολοκληρωθεί η σειρά των δημοπρατήσεων και θα έχουν αναδειχθεί ανάδοχοι. Ύψους 475 εκ. θα ολοκληρωθεί το 2021, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ως προς τον τομέα της Ενέργειας, ο πρωθυπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι:

-Ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες κατασκευής του ελληνικού τμήματος του Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΡ, που διατρέχει όλη την Β. Ελλάδα και "αποτελεί εγχείρημα περιφερειακής συνεργασίας με μεγάλη οικονομική και γεωστρατηγική σημασία". Ο  προϋπολογισμός είναι 2 δισ.,  και η απασχόληση από την υλοποίηση του έργου υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τις 8.000 θέσεις εργασίας. 

Επισήμανε ότι ιδιαίτερα σημαντική είναι η εμπλοκή ελληνικών επιχειρήσεων και η ωφέλεια που θα έχει παράλληλα πληθώρα τεχνικών επαγγελμάτων, ότι θα προχωρήσει η υλοποίηση  εκτεταμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ύψους 32 εκ, προς τις τοπικές κοινωνίες και σημείωσε τις εξασφαλίσεις για τη μέγιστη δυνατή προστασία του περιβάλλοντος υπό τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις.

-Προχωρά ο σχεδιαζόμενος αγωγός Φυσικού Αερίου IGB- «γέφυρα» για την μεταφορά φυσικού αερίου προς τις χώρες της νοτιοανατολικής και κεντρικής Ευρώπης. Τόνισε ότι οι αγωγοί TAP και IGB, σε συνδυασμό με τη σχεδιαζόμενη δημιουργία του Πλωτού Σταθμού Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και με το έργο της αναβάθμισης του Σταθμού LNG της Ρεβυθούσας αποτελούν εξαιρετικά σημαντικά ενεργειακά εγχειρήματα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι εθνικός στόχος της αναπτυξιακής στρατηγικής είναι "να μπει τέλος στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας", κάτι που συνδέεται  με το συνολικότερο όραμα της κυβέρνησης για την Ελλάδα του 2021. 

Αναφέρθηκε στα "ενθαρρυντικά αποτελέσματα" παραπέμποντας στα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ, κατά τα οποία στο πρώτο πεντάμηνο του 2016 είχαμε λίγο περισσότερες από 200.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ταυτόχρονα, εντός του 2016 είναι προς υλοποίηση προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης για 164.847 ανέργους. Μακροπρόθεσμος στόχος για την Ελλάδα του 2021, τόνισε, να πλησιάσουμε την κανονικότητα του μέσου ευρωπαϊκού όρου στην απασχόληση. 19
tsalaperdas
21/06/2016 04:32
kata periergi symtosi...ta idia elege kai o samaras...gia anaptyxi kai protogeni pleonasmata...!oti nanai...opos na einai!...esto kai epanalipsi tileoptikon episodion...i lampsi!...synexizetai...
ξεσσαλονικη
18/06/2016 06:16
Στα βραχια της περαικης κοιμαται ο ζιπρας ο μπεκρηζ κοιμαται και ονειρευται πως την αυγη παντρευεται..ε απο ονειρα καλα παμε απο ρευστο ιδεες και πραξεις πασχωμεν γενικως..
Johny
17/06/2016 21:17
Το ΜΌΝΟ που κατάφερε ο ΠαπαΤσιπρας στην ζωή του είναι να γράφει ατέρμονες έκθεσούλες της 5ης δημοτικού και να τις απαγγελει, ΚΟΙΜΙΖΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΉΔΗ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΈΝΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΠΟΥ ΠΆΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΎΣΟΥΝ ΝΑ ΑΕΡΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΕΎΔΕΤΑΙ ΧΩΡΊΣ ΚΑΜΊΑ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ...
Δημήτρης
17/06/2016 09:29
Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση καλή συνέχεια.
tsalaperdas
21/06/2016 04:27
gia poia kyvernisi dineis sygharitiria?...gia afti pou dilose proeklogika oti tha skisei ta mnimonia?...na sou doso kai go sygharitiria gia to souper myallo patata pou diathetis...ektos ki an eisai apo ta kentrika tou XYRIZA...opote normal to sxolio....ean omos den eisai...simainei oti ektos apo mpoufos...den xereis poio einai to symferon sou....erethistiki i alitheia?
GAHAT
17/06/2016 09:15
O KΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΥΠΟΣΧΕΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ! ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ? ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ, ΠΕΝΤΕ ΠΑΝΩ, ΠΕΝΤΕ ΚΑΤΩ, ΔΕΝ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ! ΣΕ ΕΝΑ, ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΛΕΞΗΣ? ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΑΝΟ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Ο ΛΑΟΥΝΤΖΙΚΟΣ, ΑΣ ΦΑΕΙ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ, ΔΕΝ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!
Johny
17/06/2016 05:46
OXI MONON TA EKANAN TRIS XEIROTERA APO TOYS PROHGOYMENOYS, OXI MAS EBALLAN MESA ALLA 80DIS, OXI MONON JEPOYLANE TA KALYTERA ELLHNIKA KOMMATIA, OXI MONON TO FOROGDARSHMO EGINE PIO 0ANATHFORO, OXI MONON EBALLAN 1000-DES PARANOMOYS MESA, ANTI NA PARADEX0OYN THN FRIKALEA ANIKANOTHTA TOYS GIA NA BELTIWSOYN TO PARAMIKRO, MAS KOROIDEYOYN AKOMH MPROS STA MOYTRA MAS ME XONTRA PSEMMATA PERI ANAPTYJEWS KAI LAMPROY MELONTOS! APATEWNES MONADIKOI SE PAGKOSMIA KLIMAKA !!!
Αλεξανδρος
17/06/2016 04:32
Στο επικεντρο της πολιτικης ζωης μπαινει η αποπομπη σου απο την εξουσια, με καθε νομιμο τροπο. Και στο βαθος το Ειδικο δικαστηριο. Τιποτε ολιγωτερο δεν θα κατευνασει και ηρεμησει τον Ελληνικο λαο απο την παραδειγματικη τιμωρια σου και ολου του συνοθυλευματος.Ο Ελληνικος λαος θα απαιτησει δικαιοσυνη για τα ενσυνειδητα ψεμματα.
Helene
17/06/2016 04:07
ΠΟΙΑ "Δίκαιη Ανάπτυξη" ;;; Σκετη ... δ η μ α γ ω γ ι α !!!
Αγαπητοι μου , ο Τσιπρας , ειναι τοσο αδαης και αμορφωτος που ΔΕΝ του εχει γινει ακομα αντιληπτο οτι σε περιοδους Υφεσης τα ... ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ... « Ε Κ Τ Ο Σ » ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ !!!
Αντιθετα , οι « θ ε σ μ ο ι » το ξερουν καλα αυτο : Κατα συνεπεια ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΑΛΛΟ απο το ... « πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων » δηλαδη τα ... « έσοδα αποκρατικοποιήσεων » !!!!!!!!!!
Για να καταλαβετε : ΘΑ ... Ξ Ε Π Ο Υ Λ Η Σ Ε Ι την ΠΑΤΡΙΔΑ μας !!!!!!!!!!!!!!!!!
Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ , τα πιο σοβαρα κρατικα θεματα αντιμετωπιζονται με ..... ερασιτεχνικο τροπο , ΑΛΛΑ’ σε επιπεδο ... Ε Γ Κ Λ Η Μ Α Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α Σ ...
giorgos
17/06/2016 01:27
ΜΙΛΗΣΑΝ ΟΙ ΑΘΕΟΙ..ΕΙΠΑΝ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ..[ΡΙΝ ΕΙΧΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΑΜΠΟΛΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.. Ο Χριστος μασ μιλησε για τον αληθινο θεο που θα πρεπει οι πιστοι να μαθουμε ποιοσ ειναι γιατι αυτον εμεισ γνωριζουμε,και οχι τον γιαχβε που ο Χριστος ειπε οτι ειναι ο σατανας.. Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ..
Χαχας
16/06/2016 23:37
Αν υπηρξε ποτε αναπτυξη στο παρελθον, δημιουργηθηκε με αλλων λεφτα. Επομενως χωρις δανεικα, δεν θα δουμε αναπτυξη ουτε σε μια γεννεα.
Κατακάθια της Ιστορίας
16/06/2016 23:07
Ο ηλίθιος αυταπατιστής μιλάει για το μέλλον όπου δεν θα υπάρχει ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνησή του, μια κυβέρνηση απατεώνων. Δεν έχει τίποτα απολύτως να δείξει ως έργο, παρά μόνον ύβρεις, διχασμό και μίσος, εξαπάτηση, ψέματα, χυδαιότητα και καθεστωτική ολοκληρωτική αντίληψη, γάντζωμα στην καρέκλα της εξουσίας και διαρκή κοροϊδία. Κι αφού δεν έχει τίποτα να δείξει για το παρόν, παρά μόνον τα τουρλωμένα τους πολιτικά οπίσθια στη συνηθισμένη τους στάση "στα τέσσερα", ο ανυπόληπτος και αναξιοπρεπής αυτός κλόουν μιλάει για το μέλλον.

Αλλά έχει σημασία και πού τα λέει όλα αυτά. Οι καραγκιόζηδες που μαζί μ' αυτόν προσωπικά παρόντα κάνανε ό,τι μπορούσαν για να μη γίνει το Μουσείο της Ακρόπολης, μαζί με τη βοήθεια κάτι κατάπτυστων Νεοδημοκρατών Τατούληδων που κάνανε μηνύσεις για να σταματήσουν τα έργα, κάνουν τώρα τους σπουδαίους μέσα στα ίδια έργα που πριν μαγάριζαν με τα λόγια τους και τις πράξεις τους και που ολοκληρώθηκαν σε πείσμα του δικού τους σαμποτάζ. Ίδιον των τυχοδιωκτών αυτών, που αβαντάρουν κάθε αντίδραση και κάθε διαμαρτυρία για να γίνουν λίγο γνωστοί, να μην έχουν κανένα απολύτως περιεχόμενο, καμία πνευματικότητα, καμία συνάφεια με τον πολιτισμό, καμία σχέση με τον ενθουσιασμό και τον κόπο των δημιουργών. Ως νταβατζήδες θέλουν να καρπώνονται τον κόπο των πολιτών. Μόνον ως χυδαίοι πολιτικοί νταβατζήδες μπορούν υπάρχουν στα πλαίσια της δημοκρατίας.

Γύφτοι σε όλες τους τις εκφράσεις, τα λόγια τους έχουν την αξία των ανακυκλώσιμων σκουπιδιών που μένουν μετά την διαλογή των μετάλλων από τους γυρολόγους παλιατζήδες: χρησιμοποιημένα πλαστικά, άδειες συσκευασίες που κάποτε υπόσχονταν "ατέλειωτη ευχαρίστηση" και τώρα σαπίζουν στον πάτο των κάδων. Εκεί ακριβώς όπου θα σαπίσουν και τα κατακάθια αυτά της Ιστορίας.
Guy
16/06/2016 22:56
dream sweet Alexi!
Ρε Αλεξη
16/06/2016 22:23
ρε Αλεκο γιατι αγορι μου καταπιανεσαι με αγνωστες σου λεξεις μπροστα σε κοσμο? "Αναπτυξη", "βιωσιμη" κι αλλα τετοια κοιταξε τα πρωτα στο λεξικο, κανε τα λιγο practice και μετα μας κανεις και μαθημα πως πρεπει να κανουμε τις δουλειες μας... Να σου δωσω ενα παραδειγμα : το να βουλιαζεις μια δημοσια εταιρεια, ας πουμε το μετρο ή τον ΟΑΣΑ, με διαφορες πρακτικες τυπου "βαρατε τους ελεγκτες", "ολα δωρεαν λογω capital controls" και αλλα τετοια φιλολαικα μετρα (καποιοι θα ελεγαν και λαικιστικα), να τη φτανεις σε σημειο που χρειαζεται να πληρωθει απο φορους για να μη φουνταρει, ταυτοχρονα να προαναγγελεις προσληψεις (γιατι τι σε νοιζει? μηπως θα σου μεινει εσενα? αλλος θα τη φορτωθει) και μετα να θες να την πουλησεις οταν η αξια της εχει πιασει πατο (μηπως το κανεις επιτηδες??) μυξοκλαιγοντας που σου παιρνουνε κοψοχρονια τετοιο διαμαντι, ωστε να πολεμησεις μετα αυτον που θα την παρει μην τυχον και απολυσει το συρφετο που προσελαβες στο παρα πεντε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ... Κι επειδη η πειρα εχει δειξει οτι ετσι τα κανεις ολα, απλα τα ανακατευεις για να νομιζουν οι μ@@κες οτι προσπαθεις, κανεις τα πραγματα οσο πιο μπουρδελο γινεται και μετα φωναζεις για το κακο που εγινε, χρυσαφι πιανεις και σκατα γινεται, θελω πολυ καιρο να σε ρωτησω : εισαι ΤΟΣΟ μαλακας αγορι μου ή εισαι απλα απατεωνας??
Johny
19/06/2016 17:26
Και τα δύο ...
ΒοΛή
16/06/2016 22:21
Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη πολύχρονη "δίκαιη" αντιπολίτευση, των εμπρησμών και καταστροφών, την "δίκαιη" κατάληψη της εξουσίας, την "δίκαιη" προσφυγοποίηση της χώρας μας, τώρα ο Τσίπρας μας υπόσχεται και "δίκαιη"... ανάπτυξη, μπερδεύοντας όρους οικονομικούς με τις αυταπάτες του, αυτός που ευθύνεται για την πιο άδικο ευτελισμό της πατρίδας μας!
ΚΥΝΙΚΟΣ
16/06/2016 22:10
Πριν πάρει εμπρός η ανάπτυξη, ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ και ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ, θα προβληματίζονταν για τα έσοδα του κράτους , που το 2017 θα πέσουν ακόμα περισσότερο.ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΊΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ Η ΚΥΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ. ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗς ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΜΕΝΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΦΤΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ...... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ. ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ Ο ΠΑΝΟΥΡΓΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΑΛΛΑ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ!
Νίκος
16/06/2016 21:56
Μπαρούφες του Τσίπρα.
bruidsjonker
16/06/2016 21:44
Ρηχός και κοινότοπος λόγος για ιθαγενείς . Τόσα μπορεί τόσα λέει .Για κάποιους αρκούν .