Επίθεση στην κυβέρνηση, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία χαρακτηρίζει «ντροπή του Κοινοβουλίου» εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Πρώτο της Κύπρου.

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Λαφαζάνης έχουν αποτύχει. Το μόνο που τους ενδιέφερε τόσα χρόνια ήταν να καταλάβουν τις καρέκλες, να γίνουν εξουσία, να διορίσουν τους δικούς τους. Δεν τους ενδιέφερε να συζητήσουν και να συνεννοηθούν πως θα κυβερνήσουν τη χώρα». Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση πως «η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την πραγματική οικονομία καθώς τα περισσότερα μέλη της δεν έχουν σχέση με την οικονομία, με την αγορά και με τη δουλειά. Υπήρξαν κομματικά στελέχη, που μια ζωή τους πλήρωνε το κόμμα και τώρα το δημόσιο».

Αναφερόμενος στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί ανοίγοντας τον δρόμο για πρόωρες εκλογές, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «θα μπορούσε να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη και να αποφύγουμε τις εκλογές. Πως βρέθηκε τόσο καιρό στη Βουλή;» και τόνισε ότι «θα έπρεπε να υπάρχει μια κοινή προσπάθεια για κάποιους μήνες, να ορθοποδήσει η οικονομία και αμέσως μετά, αν δούμε ότι δεν τα καταφέρναμε, να πηγαίναμε σε μια εκλογική μάχη».

Σημειώνει ότι η οικονομία θα χάσει λεφτά από την διενέργεια εκλογών γιατί θα «παγώσει» η οικονομική δραστηριότητα και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι θα είχε διαπραγματευτεί καλύτερα και θα είχε φέρει μία συμφωνία με τους εταίρους νωρίτερα και με πιο ευνοϊκούς όρους.

Αναφερόμενος, τέλος, στην πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Θεοδωράκης τη χαρακτήρισε «ντροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου», καταλήγοντας: «Είναι από τις μαύρες σελίδες, νομίζω ότι πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί».