Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατήγγειλε ότι εξαρχής είχε στόχο την απομάκρυνση της χώρας από την Ευρώπη και την επιστροφή στη δραχμή, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ προειδοποίησε με κούρεμα των καταθέσεων όταν επαναλειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα, εφόσον μέχρι τότε δεν θα έχει επιτευχθεί συμφωνία με εταίρους και πιστωτές.

Από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός σήμανε ουσιαστικά την έναρξη μιας ολιγοήμερης πανελλαδικής εκστρατείας υπέρ του Ναι στη συμφωνία, ενώ συνέδεσε ευθέως το δημοψήφισμα με την παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη. Η γαλάζια κινητοποίηση επιδιώκεται να συνδεθεί με την κινητοποίηση και των άλλων κομμάτων του λεγόμενου ευρωπαϊκού τόξου (ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι) και θα επεκταθεί σε όλους τους νομούς της χώρας, ενώ θα κορυφωθεί την Παρασκευή με συγκεντρώσεις στο Λεκανοπέδιο και κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα, στην οποία θα συμμετάσχει και ο κ. Σαμαράς.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΝΤΙΜΠΕΪΤ. Με δραματικούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ διαμήνυσε ότι η επικράτηση του Οχι στις κάλπες της προσεχούς Κυριακής είναι, ουσιαστικά, μη διαχειρίσιμη και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στο χάος. Κάνοντας πάντως εκ νέου λόγο για «δημοψήφισμα-παρωδία» και για «έγκλημα εκ προμελέτης» εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπερισχύσει η υπευθυνότητα των πολιτών που δεν θέλουν την καταστροφή της πατρίδας, ενώ κατήγγειλε την ιδιότυπη συμμαχία Τσίπρα – Καμμένου – Μιχαλολιάκου, η οποία καταγράφεται πλέον στη Βουλή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Με στόχο να αναδείξει αυτή τη σύμπλευση, εξάλλου, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ. Ο πολιτικός σχεδιασμός της Λεωφόρου Συγγρού αποσκοπεί στο να αναλάβει η ΝΔ κεντρικό ρόλο στην εθνική εκστρατεία υπέρ του Ναι στη συμφωνία και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν κληθεί να ενεργοποιηθούν περιφερειάρχες, δήμαρχοι, φορείς που ελέγχονται από γαλάζια στελέχη και όλος ο κομματικός μηχανισμός. «Η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της σύγχρονης ιστορίας της. Αντιμέτωπη με την προοπτική μιας πιθανής καταστροφής, αληθινής καταστροφής, χωρίς προηγούμενο σε καιρό ειρήνης» ήταν χθες το μήνυμα που διαβίβασε σε όλο το κομματικό δυναμικό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ σκιαγράφησε την επόμενη ημέρα για τη χώρα αν επικρατήσει το Ναι στο δημοψήφισμα:

Πρώτον, αποτυγχάνει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να σύρει, όπως είπε, τη χώρα εκτός ευρώ.

Δεύτερον, η Ελλάδα πηγαίνει στη διαπραγμάτευση για μια άλλη συμφωνία, χωρίς έξοδο από το ευρώ. «Η σχέση της με την Ευρώπη θα είναι τραυματισμένη, αλλά μπορούμε να το βρούμε αυτό και να το θεραπεύσουμε. Χωρίς έξοδο από το ευρώ. Και με νέες δυνατότητες διαπραγμάτευσης. Εδώ δεν συζητάμε για μια κακή ή λιγότερο κακή συμφωνία, αλλά για το αν θα υπάρχουμε την επόμενη ημέρα» κατέληξε.