Την Τετάρτη αναμένεται να μεταβεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι για να συναντήσει τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολαντ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο έλληνας Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Λευκωσία και την Τρίτη στη Ρώμη.

Στα μέσα της εβδομάδας ο Ολάντ είχε προσκαλέσει τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας να επισκεφθεί το Παρίσι πριν από το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα διεξαχθεί την 12η Φεβρουαρίου.

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ διευκρίνισε ότι αναμένεται να «συζητηθεί με σφαιρικό τρόπο» το «σύνολο των ζητημάτων» τα οποία εγείρει η ελληνική πλευρά, όπως αυτό «της ανάπτυξης» και «του χρέους», θέματα τα οποία «οπωσδήποτε πρέπει να εξεταστούν».

Η Γαλλία, συνέχισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας, είναι «διατεθειμένη να συζητήσει, να διαπραγματευθεί, να εμπλακεί σε έναν διάλογο ο οποίος θα επιτρέψει να εξευρεθούν λύσεις», παρότι σήμερα, όπως επισήμανε, «δεν γίνονται συζητήσεις που να αφορούν την διαγραφή του χρέους» της Ελλάδας.

Ο γάλλος πρόεδρος έχει ήδη τονίσει ότι «οι δεσμεύσεις οι οποίες έχουν αναληφθεί» από το ελληνικό κράτος «πρέπει να τηρηθούν».