Ανεπίσημη συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο νέος επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην Κωνσταντινούπολη.

Η συνάντηση Αβραμόπουλου – Ερντογάν έγινε σε μια περίοδο όπου η Αγκυρα κλιμακώνει την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στο Αιγαίο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Αβραμόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον τούρκο πρόεδρο, με τον οποίο συνδέεται από παλιά φιλία από την εποχή που και οι δύο ήταν δήμαρχοι στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη, αντίστοιχα, και δέχθηκε την πρόσκληση του κ. Ερντογάν να συναντηθούν ιδιωτικά και άτυπα στην προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη.

Με Βαρθολομαίο

Ο κ. Αβραμόπουλος μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο καθ’ οδόν προς τις Βρυξέλλες για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε στον κ. Αβραμόπουλο κάθε επιτυχία στη νέα αποστολή του και σημείωσε το ενδιαφέρον με το οποίο ο «έλληνας πολιτικός αντιμετώπιζε πάντα τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο γραμματέας της Συνόδου, ενώ τον κ. Αβραμόπουλο συνόδευε ο συνεργάτης του Αριστείδης Καλογερόπουλος.