Τις μεγαλύτερες φουρτούνες από την προεδρολογία όμως δεν τις έχει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ίδια η Δημοκρατική Αριστερά, κι αυτό έγινε ευκρινές κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της.

Σύμφωνα με στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου, «με σημείο αναφοράς το δίπολο «εκλογή ΠτΔ – συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ»», η ΔΗΜΑΡ έχει τριχοτομηθεί.

Υπέρ. Η μια ομάδα είναι η μεταρρυθμιστική πτέρυγα (Λυκούδης, Τσικαρδώνη) η οποία βλέπει θετικά την εκλογή –εάν του προταθεί –του Φώτη Κουβέλη στο ύψιστο αξίωμα της χώρας και αρνητικά τη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ. Για τον λόγο αυτόν πρόσφατα με ανακοίνωσή τους ζήτησαν αναβολή του Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο όμως ανακοινώθηκε χθες και επισήμως για τις 2-5 Οκτωβρίου.

Κατά. Η πλειοψηφία του κόμματος είναι όσοι διαφωνούν με την ένταξη στο κυβερνητικό σχέδιο «180», ως εκ τούτου απορρίπτουν την όποια αποδοχή πρότασης από τον Φώτη Κουβέλη για την ΠτΔ ή στήριξης τρίτου προσώπου και θεωρούν πως πρέπει να προχωρήσει σε βάθος ο διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ομάδα αυτή ανήκει ο βουλευτής Ι. Πανούσης, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση φαίνεται να κλίνουν και οι Δ. Αναγνωστάκης, Μ. Ξηροτύρη, Μ. Ρεπούση, Γ. Κυρίτσης και Θ. Ψύρρας.

Ο,τι πει ο πρόεδρος. Την τρίτη ομάδα αποτελούν στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στον κ. Κουβέλη –Ν. Τσούκαλης, Μ. Σαμπατακάκης, Θ. Μαργαρίτης, Γ. Παπαθεοδώρου, Δ. Χατζησωκράτης –τα οποία, εξαιτίας της προσωπικής αλλά και της πολύχρονης πολιτικής σχέσης, έχουν διαμηνύσει πως θα κάνουν «ό,τι πει ο πρόεδρος».