Επίδομα ανεργίας και υγειονομική κάλυψη στους εποχικούς εργαζομένους στον τουρισμό έταξε από την Κέρκυρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τόνισε πως ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να γίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ελληνικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα, συνέχισε στην τακτική της ακραίας πόλωσης την επίθεση στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον Πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι δεν βρίσκει χρόνο να συνομιλήσει με τους πολιτικούς του αντιπάλους αφού συνομιλεί «με τους ακροδεξιούς του συμβούλους, τους υπαλλήλους της τρόικας και την κυρία Μέρκελ για να της λέει «ευχαριστώ»».

Μετά το δωρεάν ρεύμα στους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου και το φθηνό πετρέλαιο για όλους, ο κ. Τσίπρας συνέχισε την προεκλογική παροχολογία λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται από εδώ, από την Κέρκυρα των χιλιάδων εποχικών εργαζομένων στον τουρισμό, για την κατάργηση των διατάξεων του νόμου που αποκλείει χιλιάδες εργαζομένους σε εποχικά επαγγέλματα από τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας». Αλλά και την «επαναφορά του εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ».

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στην περιφέρεια, ο Αλέξης Τσίπρας από την Κέρκυρα χθες βράδυ υποστήριξε ότι «ποτέ δεν διακυβεύτηκε η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη», ενώ προειδοποίησε ξανά για παραπομπή στη Δικαιοσύνη όσων εμπλακούν στη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. «Για κάθε ευρώ που δεν τους ανήκει και θα χαρίσουν στους βαρόνους των τραπεζών, θα κληθούν μια ημέρα να δώσουν λόγο στην ελληνική Δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Στην Κουμουνδούρου διατηρούν σε υψηλά επίπεδα τον δείκτη αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ενώ αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοί τους τόσο στις δημοτικές όσο και στις περιφερειακές εκλογές. Οι περιοδείες του επικεφαλής του κόμματος ανά την Ελλάδα έχουν άλλωστε ως στόχο να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα των τοπικών υποψηφίων και θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα με συγκεντρώσεις σε Ηράκλειο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για το Βερολίνο προκειμένου να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του γερμανικού Die Linke ενώ θα μιλήσει και σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Καλαμάτα. Ανοιχτό παραμένει προς το παρόν το ταξίδι στη Ρωσία, παρότι ετοιμαζόταν να γίνει στο τέλος της εβδομάδας.

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου εκπέμπει μηνύματα δυσαρέσκειας για όσες δημοσκοπήσεις τη φέρνουν, έστω και οριακά, δεύτερη, με τον κ. Τσίπρα να μιλάει για «δημοσκοπήσεις της διαπλοκής» –στην Κοζάνη –και τον εκπρόσωπο Τύπου να λέει ευθέως ότι «υπάρχει θέμα αξιοπιστίας» (Αnt1).

Οπως είπε ο Π. Σκουρλέτης, θα πρέπει οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να εμφανίζουν ως στοιχείο και το «πόσους πήραν τηλέφωνο και τους το έκλεισαν», ενώ κατηγόρησε άλλες, χωρίς να τις κατονομάσει, ότι «τις ταΐζουν αβέρτα κάποιες εταιρείες».

Παρά την γκρίνια όταν οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως η διαφορά θα είναι πολύ μεγάλη από τη ΝΔ στις ευρωεκλογές. Τη βεβαιότητα αυτή εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κέρκυρα χθες το βράδυ λέγοντας «το πραγματικό κούρεμα και ξύρισμα είναι αυτό που σας περιμένει στην κάλπη».