Αρνήθηκε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος ότι η προεκλογική του τακτική έχει πάρει «ακροδεξιά στροφή» το τελευταίο διάστημα με στόχο την άντληση ψήφων από τη Χρυσή Αυγή.

«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο» είπε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, σε απάντηση των επικρίσεων που έχει δεχτεί τα τελευταία 24ωρα λόγω των θέσεών του κατά της ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα και για τη σύμπραξη του με τον Θάνο Πλεύρη, πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και υιό του ιδρυτή της οργάνωσης «4η Αυγούστου», Κώστα Πλεύρη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη ΝΔ επέμεινε παράλληλα στον χαρακτηρισμό της Αθήνας ως «Καμπούλ» – όπως είχε σπεύσει να την περιγράψει μετά τη βομβιστική επίθεση στην οδό Αμερικής την περασμένη Πέμπτη.

Απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε για αυτή του την παρομοίωση είπε χαρακτηριστικά: «Ενοχλούνται για αυτούς που περιγράφουν αυτή την πραγματικότητα και όχι για αυτούς που τη δημιούργησαν».

Στο μεταξύ ο Αρης Σπηλιωτόπουλος καλωσόρισε τη Μεγάλη Πέμπτη τον Κριστόφ Βαζέχα, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού στο ψηφοδέλτιό του.

Νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, είχε εξαπολύσει νέα επίθεση κατά του Σπηλιωτόπουλου κατηγορώντας τον κατεβαίνει στις εκλογέςμε «ατζέντα ΛΑΟΣ του 2012».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ότι ο Αρης Σπηλιωτόπουλος ανοίγει ζητήματα «που έχουν δρομολογηθεί, όπως το τζαμί» ενώ δεν παίρνει καμία θέση για τα κοινωνικά ζητήματα του δήμου.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε μάλιστα με την άποψη Σπηλιωτόπουλου ότι η λειτουργία τεμένους θα γίνει πόλος συγκέντρωσης παράτυπων μεταναστών στην Αθήνα, υπενθυμίζοντας ότι στην πόλη ήδη λειτουργούν εκατοντάδες παράνομοι χώροι και το τέμενος θα λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα.