«Η συζήτηση για το γάλα είναι αστεία», λένε Σκορδάς και Γεωργιάδης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2014 11:11 |
«Η συζήτηση για το γάλα είναι αστεία», λένε Σκορδάς και Γεωργιάδης
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς χαρακτηρίζει αστείες τις συζητήσεις γύρω από το πόσο φρέσκο είναι το γάλα των 10 ημερών

Την ώρα που οι ρυθμίσεις για το γάλα προκαλούν αναταράξεις στη κυβέρνηση, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς χαρακτηρίζει αστείες τις συζητήσεις γύρω από το πόσο φρέσκο είναι το γάλα των 10 ημερών και υπογραμμίζει ότι το ζήτημα είναι εάν θέλουμε ή όχι να πέσει η τιμή. «Θα ήταν για γέλια, αφού περάσαμε όλα όσα περάσαμε, η συμφωνία να σταματήσει για το γάλα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αδ.Γεωργιάδης. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, το πρωί της Παρασκευής, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς «έδειξε» το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το κόστος παραγωγής του γάλακτος, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις στο γάλα όχι μόνο δεν θα βλάψουν τους κτηνοτρόφους, αλλά θα τους ωφελήσουν. «Θέλουμε ή δεν θέλουμε να πέσει η τιμή του γάλακτος; Δεν νομίζω ότι κανείς λεει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κόστους στην παραγωγή, αυτό είναι αντικείμενο του ΥΠΑΑΤ» τόνισε. 

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτή η ιστορία με την φρεσκότητα στο γάλα είναι αστείο. Από τη στιγμή που το γάλα παστεριώνεται, είναι ένα τυποποιημένο προϊόν. Πρέπει η κουβέντα να γίνεται με επιχειρήματα και με στοιχεία, έχουν τοποθετηθεί ευθέως οι επιστήμονες» τόνισε. Σύμφωνα με τον κ. Σκορδά, ο όρος «φρέσκο» είναι όρος εμπορικής επικοινωνίας και δεν προσφέρει κάτι στον καταναλωτή για τη χρηστική άξια του προϊόντος.

«Το πενθήμερο προσδιορίστηκε επειδή έτσι συνέφερε τη γαλακτοβιομηχανία. Η διαφορά τιμής δεν καλύπτεται από το μεταφορικό κόστος, και δεν συμφέρει κάποιον να εισάγει, ενώ πολλές τοπικές συνεταιριστικές μονάδες θα κερδίσουν τις τοπικές αγορές με το γάλα ημέρας» πρόσθεσε ο υφυπουργός.

«Έχουμε μόλις 3.500 κτηνοτρόφους σήμερα, δεν θα μείνει ούτε ένας αν δεν αλλάξει τίποτε, είναι δυνατόν με την ακινησία να αλλάξει κάτι από τη στιγμή που τα 2/3 των αγελαδοτρόφων έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια;» διερωτήθηκε. Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από τον Μ.Χαρακόπουλο και βουλευτές της συγκυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον ΣΚΑΙ: «Θα ήταν για γέλια, αφού περάσαμε όλα όσα περάσαμε, η συμφωνία να σταματήσει για το αν το γάλα είναι πέντε ή δέκα ημερών, και θα έλεγα το ίδιο και για τα φάρμακα αν δεν είχε περάσει η δική μου άποψη».

3
zoe
21/03/2014 19:12
Δυστυχώς, δεν είναι αστείο για γέλια, αλλά για κλάματα! Εξι μήνες σκληρές διαπραγματεύσεις κατέληξαν επιτέλους σε συμφωνία, φυσικά με αμοιβαίες υποχωρήσεις, για να πάμε στο επόμενο βήμα για την συνέχεια της χώρας και κάποια συμφέροντα έστω κι αν είναι δίκαια μιας μερίδας παραγωγών είναι δυνατόν να αποσταθεροποιήσουν την εθνική προσπάθεια;
ΤΟ ΓΑΛΑ
21/03/2014 19:03
Γ... το γαλα και τις γελαδες!!! Για τιποτε αλλο δεν εχετε ν' ασχοληθειτε που εχει αναχθει σε μειζον θεμα της οικονομιας;;;;;;;;;;;;
Μαριος
21/03/2014 12:29
Αστείο είναι ότι το ίδιο παιχνιδάκι γίνεται πάντα και κανένας δεν μιλάει από τα πιόνια της Κυβέρνησης. Κάνουν υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις. Τους πάνε γρήγορα ένα "τελειωμένο" παλυνομοσχέδιο - με διαδικασία κατεπείγοντος (ούτε να το εξετάσουν δεν προφταίνουν) και τους λένε ψήφησε ή διαγραφή. Το γάλα δεν είναι τίποτα. Απλά αυτό καταλαβαίνει ο κύριος. Γιατί αν κοιτάξει τα ψιλά γράμματα νόμων και τι έχει περαστεί ως τώρα σε αυτά τα "πολυνομοσχέδια" που έχουν Αρθρο 1 - π.χ. γάλα, άρθρο 5 - Τράπεζες, άρθρο 6. Επιχειρήσεις Καλλυντικών, Κώδικας Φορολογικών...είναι για γέλοια.