Την ώρα που οι ρυθμίσεις για το γάλα προκαλούν αναταράξεις στη κυβέρνηση, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς χαρακτηρίζει αστείες τις συζητήσεις γύρω από το πόσο φρέσκο είναι το γάλα των 10 ημερών και υπογραμμίζει ότι το ζήτημα είναι εάν θέλουμε ή όχι να πέσει η τιμή. «Θα ήταν για γέλια, αφού περάσαμε όλα όσα περάσαμε, η συμφωνία να σταματήσει για το γάλα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αδ.Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, το πρωί της Παρασκευής, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς «έδειξε» το υπουργείοΑγροτικής Ανάπτυξης για το κόστος παραγωγής του γάλακτος, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις στο γάλα όχι μόνο δεν θα βλάψουν τους κτηνοτρόφους, αλλά θα τους ωφελήσουν.

«Θέλουμε ή δεν θέλουμε να πέσει η τιμή του γάλακτος; Δεν νομίζω ότι κανείς λεει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κόστους στην παραγωγή, αυτό είναι αντικείμενο του ΥΠΑΑΤ» τόνισε.

«Πρέπει να καταλάβουμεόλοι ότι αυτή η ιστορία με την φρεσκότητα στο γάλα είναι αστείο. Από τη στιγμή που το γάλα παστεριώνεται, είναι ένα τυποποιημένο προϊόν. Πρέπει η κουβέντα να γίνεται με επιχειρήματα και με στοιχεία, έχουν τοποθετηθεί ευθέως οι επιστήμονες» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Σκορδά, ο όρος «φρέσκο» είναι όρος εμπορικής επικοινωνίας και δεν προσφέρει κάτι στον καταναλωτή για τη χρηστική άξια του προϊόντος.

«Το πενθήμερο προσδιορίστηκε επειδή έτσι συνέφερε τη γαλακτοβιομηχανία. Η διαφορά τιμής δεν καλύπτεται από το μεταφορικό κόστος, και δεν συμφέρει κάποιον να εισάγει, ενώ πολλές τοπικές συνεταιριστικές μονάδες θα κερδίσουν τις τοπικές αγορές με το γάλα ημέρας» πρόσθεσε ο υφυπουργός.

«Έχουμε μόλις 3.500κτηνοτρόφους σήμερα, δεν θα μείνει ούτε ένας αν δεν αλλάξει τίποτε, είναι δυνατόν με την ακινησία να αλλάξει κάτι από τη στιγμή που τα 2/3 των αγελαδοτρόφων έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια;» διερωτήθηκε.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από τον Μ.Χαρακόπουλο και βουλευτές της συγκυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον ΣΚΑΙ: «Θα ήταν για γέλια, αφού περάσαμε όλα όσα περάσαμε, η συμφωνία να σταματήσει για το αν το γάλα είναι πέντε ή δέκα ημερών, και θα έλεγα το ίδιο και για τα φάρμακα αν δεν είχε περάσει η δική μου άποψη».