Με ένα εξώδικο-ντρίμπλα επιχειρεί να απαντήσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στη δημοσιοποίηση του εγγράφου του ΣΔΟΕ χθες από «ΤΑ ΝΕΑ», το οποίο πέραν πάσης αμφιβολίας –όπως προκύπτει και από την απλή ανάγνωσή του –τον εμφανίζει ως ελεγχόμενο πρόσωπο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το έγγραφο που προκάλεσε τη μήνυση του Π. Καμμένου ζητώντας τη σύλληψη του δημοσιογράφου των «ΝΕΩΝ» Γιώργου Παπαχρήστου έχει σταλεί από το ΣΔΟΕ Περιφερειακής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας προς τα κεντρικά της ελεγκτικής Αρχής, με ημερομηνία 29 Αυγούστου 2012. Ως παραλήπτης εμφανίζεται το γραφείο του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου.

Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι η χθεσινή απάντηση του προέδρου των ΑΝΕΛ, ηθελημένα ή αθέλητα, παραπέμπει σε άλλο έγγραφο, το οποίο δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με εκείνο που τον εμφανίζει ως ελεγχόμενο και στην ειδική στήλη που αφορά την «περιγραφή ελέγχου», αναγράφεται «άνοιγμα λογαριασμού».

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος για να απαντήσει στα «ΝΕΑ» επικαλείται έγγραφο του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου, με ημερομηνία 3/10/2012,ο οποίος απαντώντας σε εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία του, τον ενημερώνει ότι «σε σχέση με όσα αναφέρονται από εσάς στην εξώδικη δήλωσή σας, ουδεμία λίστα στην οποία αναγράφεται το όνομά σας, υπάρχει στην υπηρεσία μας».

Προφανώς, ο κ. Καμμένος αναφέρεται στη «λίστα» με ονόματα πολιτικών, για την οποία στις 19 Σεπτεμβρίου 2012 είχε δώσει παραγγελία ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής προς τον τότε οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ζητώντας να ερευνηθεί αν πράγματι υπάρχει τέτοια λίστα με πρόσωπα, που είτε είναι τέως υπουργοί είτε βουλευτές εν ενέργεια ή μη, αλλά και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την απλή αντιπαραβολή των δύο εγγράφων προκύπτει ότι ο κ. Καμμένος δεν απαντά, πολύ περισσότερο δεν αντικρούει και σε καμία περίπτωση δεν διαψεύδει το έγγραφο του ΣΔΟΕ που άμεσα τον αφορά. Και αυτό γιατί το δημοσίευμα της εφημερίδας δεν έκανε λόγο για καμία λίστα του ΣΔΟΕ στην οποία να έχει συμπεριληφθεί το όνομα του εν λόγω πολιτικού.

Αντίθετα, επικαλείτο συγκεκριμένο διαβιβαστικό από την περιφερειακή υπηρεσία στα κεντρικά του ΣΔΟΕ ζητώντας να γίνει έλεγχος για τον συγκεκριμένο πολιτικό, χωρίς να συνδέει την έρευνα με οποιαδήποτε άλλη λίστα.

ΑΠΕΙΛΕΣ. Ο Π. Καμμένος πάντως, στη χθεσινή εξώδικη δήλωσή του προς «ΤΑ ΝΕΑ», αφού προαναγγέλλει την υποβολή της έκτης κατά σειράν αγωγής κατά των υπευθύνων της εφημερίδας αναφέρει ότι με το επίσημο έγγραφο του ΣΔΟΕ το οποίο αναλυτικά επικαλείται διαψεύδονται όλοι «οι ισχυρισμοί των σχετικών δημοσιευμάτων».

Τον ψάχνουν για το σκάφος

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκεται και πάλι από το καλοκαίρι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Επειτα από δημοσιεύματα των «ΝΕΩΝ» αναφορικά με το σκάφος μήκους 18 μέτρων «Iliatoras of London», κλιμάκιο ελεγκτών του ΣΔΟΕ άρχισε έλεγχο, αρχικά επιτόπου – στο πάρκινγκ όπου βρισκόταν το σκάφος στη Γλυφάδα – ενώ στη συνέχεια ζητήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες και παραστατικά αναφορικά με την αγορά του και την καταβολή των οφειλόμενων φόρων. Οπως διευκρινίζουν πηγές του ΣΔΟΕ, «ο έλεγχος έγινε μετά τα δημοσιεύματα στον κ. Πάνο Καμμένο». Αγνωστο παραμένει προς το παρόν εάν μετά το σκάφος της οικογένειας Καμμένου, ο έλεγχος θα επεκταθεί. Γεγονός πάντως παραμένει ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποτελεί από το καλοκαίρι αντικείμενο ελέγχου από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

«Θα τρώνε μηνύσεις συνέχεια»

«Θα τρώνε μηνύσεις κι αγωγές, συνέχεια. Θα τα πούμε στα δικαστήρια… Θα πάμε μέχρι τέλους. Οποιος επιβιώσει, όποιος αντέξει…», ήταν η χθεσινή απάντηση του Πάνου Καμμένου στον απόηχο της σύλληψης του Γιώργου Παπαχρήστου, κατόπιν της μηνύσεώς του. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ (μιλώντας στον Σκάι) αναγνώρισε ότι το όνομά του περιλαμβανόταν σε λίστα του ΣΔΟΕ με ελεγχόμενα πολιτικά πρόσωπα, αλλά επέμεινε ότι «ουδέν μεμπτόν προέκυψε από τον έλεγχο», επικαλούμενος και σχετική απάντηση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Επίσης, ανέφερε ότι τον πρώην εισαγγελέα της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη, είχε συναντήσει δύο φορές (μία ως εισαγγελέα Πειραιά, όταν ο ίδιος ήταν στο υπουργείο Ναυτιλίας, και μία στο ΣΔΟΕ –όπως είπε), αλλά υποστήριξε ότι «ουδέποτε είχε μαζί του φιλίες που δήθεν θα οδηγούσαν σε ανταλλάγματα».

Ακόμη ανέφερε ότι δέχεται «συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση, επειδή έχει επανειλημμένως αναφερθεί στον ΔΟΛ και τα δάνειά του», ενώ έφτασε να υπονοήσει ότι ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ» είχε διακριτική μεταχείριση από τις διωκτικές Αρχές: «Ο κ. Παπαχρήστος συνελήφθη όπως όλοι οι πολίτες, αλλά αυτός δεν φόρεσε χειροπέδες…», ήταν ένα από τα χθεσινά σχόλιά του, που πρόδωσαν τον κρυφό πόθο του πίσω από την κατάθεση της μήνυσης και το αίτημα για αυτόφωρη διαδικασία…