Το κόμμα «Δραχμή Πέντε Αστέρων» ίδρυσε ο Θεόδωρος Κατσανέβας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2013 17:14 |
Το κόμμα «Δραχμή Πέντε Αστέρων» ίδρυσε ο Θεόδωρος Κατσανέβας

Ενα νέο πολιτικό κόμμα, με όνομα «Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων» - στα πρότυπα του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Ιταλού Μπέπε Γκρίλο - ίδρυσε ο Θεόδωρος Κατσανέβας, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και γαμπρός του Ανδρέα Παπανδρέου.

Κεντρικός στόχος του νέου κόμματος είναι η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή μέσω δημοψηφίσματος.

Οι πέντε βασικές θέσεις του κόμματος είναι η ανατροπή του Μνημονίου, η επιστροφή στη δραχμή, η αυτοδύναμη ανάπτυξη, η εθνική αξιοπρέπεια και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα μέλη του δεν πρέπει να έχουν ανάμειξη στην «μνημονιακή υποτέλεια», ενώ ο φορέας εκφράζει «τον πατριωτικό σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο με κοινωνική αλληλεγγύη, με αποτελεσματικότητα, εντιμότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία, με ευαισθησία για το περιβάλλον και τους μη-προνομιούχους πολίτες, με προσήλωση στην αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας, στην εγχώρια παραγωγή, την απαλλαγή από την υποτέλεια των δανεικών».

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, «αρνείται τον εθνομηδενισμό, την ισοπεδωτική πολυπολιτισμική παγκοσμιοποίηση. Αντιστέκεται στην επέλαση του νεογερμανικού ιμπεριαλισμού, του διεθνούς καζινο-καπιταλισμού, στη σύγχρονη διεθνή ‘Ιερή Συμμαχία’ της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας του τζόγου που απομυζά την πραγματική οικονομία του ανθρώπινου μόχθου».

Η Δραχμή Πέντε Αστέρων «έχει καταστρώσει συγκροτημένο σχέδιο συντεταγμένης εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, αναγέννηση της παραγωγικής της βάσης με ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και νοικοκύρεμα του κράτους, με χρηστή, έντιμη και αποτελεσματική διοίκηση, ελληνοκεντρικό προσανατολισμό με κατάλληλες διεθνείς συμμαχίες, με ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των λιγότερα εχόντων».

Επίσης, επιθυμεί την προώθηση της συμμαχίας των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, με προοπτική την έξοδο της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου από το ευρώ, τη χαλαρή συναλλαγματική σύνδεση των νομισμάτων τους και τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου του νότου.

Η ιδρυτική προσωρινή διοίκηση της κίνησης αποτελείται από τους:

Αρτόπουλος Ελισσαίος, οικονομολόγος
Βαμβακούσης Αρτέμης, μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος
Ζαγοραίου Όλγα, οικονομολόγος
Ιατρίδης Νίκος, σκηνοθέτης
Κατσανέβας Θεόδωρος, καθηγητής Πανεπιστημίου
Καραμολέγκος Ιωάννης, σύμβουλος επιχειρήσεων
Λάος Νικόλαος, πολιτικός αναλυτής
Λύκος Γαβριήλ, βιολόγος, διευθυντικό στέλεχος επιχειρήσεων
Μανουσάκης Νικόλαος, επιχειρηματίας
Μπαριτάκης Νικήτας, επιχειρηματίας
Μπρεάνος Βασίλειος, οικονομοτεχνικός-σύμβουλος επιχειρήσεων
Μουστάκη Ευαγγελία, γιατρός
Μυτιληναίος Στέφανος, δημοσιογράφος-συγγραφέας
Οικονομάκος Ιωάννης, αντιστράτηγος ε.α.
Παγώνης Νικόλαος, πλοίαρχος
Παναγιώτου Κωνσταντίνος, επιχειρηματίας
Παπαδάκης Μιχάλης, καθηγητής Πανεπιστημίου
Παράσχου Βασίλειος, γιατρός
Στεργιανός Διονύσης, συνταξιούχος δικαστικός
Στολτίδης Θεόδωρος, οδοντίατρος
Στιβαxτής Γεώργιος, οικονομολόγος
Τσιγκρής Αντρέας, πληροφορικός
Φούφας Ιωάννης, εκδότης
Χιώτης Γεώργιος, γεωπόνος

12
Τσοβόλα δώστα όλα!!!!
22/08/2014 09:39
Χαχαχαχαχα!!!!!!!!!! Μάλλον ο κουμπάρος του καρκίνου-Παπανδρέου θυμήθηκε τα χρυσά κουτάλια με τα οποία περιδρόμιαζαν αυτός και το σινάφι του κολόγερου επί 30 χρόνια και έχοντας καβάντζα στο εξωτερικό θέλει να ξαναφέρει την "αλλαγή" στην Ελλάδα.... Θοδωράκη, πήγαινε στο ψυχιατρείο και κανε τεμενάδες στον ψόφιο ηγέτη σου από εκεί!!!!
vags
30/01/2014 13:24
Μπιλιες τον εκανε τον Κατσανεβα ο Ευαγγελατος και ας μην εχει σπουδασει οικονομικα. Ακομα και στις πιο απλες ερωτησεις δεν ειχε απαντηση.
ΜΑΚΗΣ
29/01/2014 21:35
ΕΓΩ ΠΑΙΡΝΩ 1218 EURO ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΑΝΤΑΖΕΣΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ 500.000 ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΞΟΔΕΨΩ. ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.
giannis
06/11/2013 22:04
Τέλος πάντων αφού θέλετε ξεχωριστό κόμμα κάντετο αλλά γιατί δεν συνεργάζεστε με το ΕΠΑΜ και τον Καζάκη
eyryt
27/07/2013 16:56
Ξέχασε να πάρει μαζί του και τον κολλητό του νεκροθάφτη της ΑΕΚ Γιάννη Γρανίτσα!
Mπερλουσκόνης
13/05/2013 19:01
Προφανώς, αυτό που 'πίνει' ο Κατσανέβας είναι πολλών αστέρων...
Σταματης Τρίπος
27/07/2013 14:29
Αν σε αυτή τη χώρα γίνουν δυό σωστά πράγματα,αυτή η χώρα θά καταστροφή διά παντός.........
Thomas Meyer
12/05/2013 17:29
Συγχαρητήρια στο νέο κόμμα. Όλοι οι οπαδοί του γερμανικού κόμματος "εναλλακτική λύση για Γερμανία" ευχόμαστε καλή επιτυχία με την εισαγωγή της δραχμής. Ο μόνος τρόπος που η Ευρώπη μπορεί να σωθεί.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α
08/05/2013 18:53
Μά καλά δέν έχει τιποτε πιό καλήτερο νά κανει ο Κος ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ; ποιός τού είπε και αυτουνού καί τού ΛΟΒΕΡΔΟΥ ότι κοιμόμαστε καί ξυπνάμε μέ τήν αγωνία αν θά βρέθουν καί αλλοι καθηγητές νά κάνουν κομμα ; Αλλωστε ο ΒΙΣΜΑΡΚ έχει εκφραστεί σχετικά μέ τούς καθηγητές καί τήν ικανοτητά τους νά κυβερνούν.
Ζήτω
08/05/2013 18:33
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το νέο αυτό κόμμα ή η Χρυσή Αυγή μπορεί να πάει πιο πολλά χρόνια πίσω τη χώρα σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Η επιτυχία του άκρατου λαϊκισμού είναι δεδομένη άλλωστε στη σύγχρονη Ελλάδα..Σωστά, "κύριε" Κατσανέβα;
Μπέμπης Γρύλλος
08/05/2013 18:33
'Δραχμή 5 αστέρων', δηλαδή ένα δίφραγκο τρεις (και εξήντα) δραχμές.... Περασμένα μεγαλεία (βλ. παντοδυναμία επί πεθερού Αντρέα τη δεκαετία της καταστροφής....) διηγώντας να κλαις ((και) από τα γέλια για χάλια μας...). Άλλος για εθνοσωτήριο κόμμα (όπου δε θα ανακυκλώνονται όμως οι παλαιόθεν γνωστοί και καθόλου άγνωστοι) μήπως;
ΑΝΤΟΝΙΟ
08/05/2013 17:27
"Σοσιαλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο".....κλπ. κλπ...!ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ??? ΛΕΩ....!!