Ο σκηνοθέτης της «Εκτης αίσθησης» και του «Αθικτου» Μ. Νάιτ Σιάμαλαν επιστρέφει φέτος με το θρίλερ «Διχασμένος». Στην ιστοσελίδα The AV Club αποκάλυψε ότι μια βασική επιρροή του στην κινηματογράφηση του «Διχασμένου» ήταν ο Γιώργος Λάνθιμος και ο «Κυνόδοντας»!

«Ο Μάικ Γκιουλάκις (σ.σ. ελληνικής καταγωγής διευθυντής φωτογραφίας, γνωστός για το θρίλερ «Σε ακολουθεί») ήρθε και έμεινε σπίτι μου για έναν μήνα. Σχεδιάζω storyboards για το κάθε πλάνο, τα φτιάχνω και τα ξαναφτιάχνω μέχρι να κάνω ένα οπτικό σενάριο. Με ενδιαφέρει πολύ ο ανεξάρτητος και ο ξένος κινηματογράφος και με τον Μάικ είδαμε πολλές ταινίες. Ο «Κρυμμένος» (σ.σ. του Μίκαελ Χάνεκε) με επηρέασε πολύ όπως και ο «Κυνόδοντας». Αν δείτε την ταινία θα προσέξετε ότι το κάδρο είναι ανεξάρτητο από τους χαρακτήρες. Σηκώνονται και κόβονται από την οθόνη. Η κάμερα δεν τους ακολουθεί, κάνει τα δικά της. Οταν δείτε την ταινία μας, θα διαπιστώσατε ότι το κάναμε κι εμείς πολύ συχνά: ένας χαρακτήρας βγαίνει εκτός πλάνου ή βλέπεις μόνο τον ώμο του. Είναι σαν να παρακολουθείς τη δράση από ένα παράθυρο» είπε.

Στον «Διχασμένο» πρωταγωνιστεί ο Τζέιμς ΜακΑβόι στον ρόλο του Κέβιν, ο οποίος έχει εξωτερικεύσει 23 διαφορετικές προσωπικότητες στην έμπιστη ψυχίατρό του. Υπάρχει όμως ακόμα μία, το «τέρας», που ελλοχεύει και είναι έτοιμη να πραγματώσει, αλλά και να κυριαρχήσει πάνω σε όλες τις άλλες. Εξαναγκασμένος να απαγάγει τρεις νεαρές κοπέλες, ο Κέβιν φτάνει σε σημείο να έχει μέσα του να αντιμάχονται αυτές οι προσωπικότητες, καθώς οι «τοίχοι» ανάμεσά τους αρχίζουν να διαλύονται. Μια εξαιρετικά δύσκολη άσκηση υποκριτικής για τον ΜακΑβόι, που πήρε τον ρόλο όταν η αρχική συμφωνία με τον Χοακίν Φίνιξ χάλασε για οικονομικούς λόγους.