Όσοι μεγαλώσανε εκεί γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με αρχές του ’90, σίγουρα θυμούνται μια από τις καλύτερες σειρές κινουμένων σχεδίων τα «Ducktales» της Disney, ή όπως ονομάζονταν στα ελληνικά «Παπιοπεριπέτειες».

Δεν υπήρχε στιγμή που να μην κολλάγαμε μπροστά από την μικρή οθόνη κάθε φορά που έδειχνε την σειρά για να δούμε τις περιπέτειες του τρισεκατομμυριούχου Σκρουτζ Μακ Ντακ αλλά και των υπόλοιπων, πολυαγαπημένων, παπιών της Λιμνούπολης, του Ντόναλντ, των ανιψιών Χιούι, Λιούι και Ντιούι, του αεροπόρου (της κακιάς ώρας) Λόντσπαντ Μακ Κουάκ και την εγγονής της οικονόμου του σπιτιού, κυρία Μπίκλεϊ, την Γουέμπι.

Τα «Ducktales» επιστρέφουν στην τηλεόραση ως reboot, με όλους τους πρωταγωνιστές, από τον Σκρουτζ Μακ Ντακ μέχρι και την ομάδα των Λύκων, αλλά και με καινούργιους χαρακτήρες, να κάνουν την εμφάνισή τους.

Όσο αφορά το καστ; Το Ντέιβιντ Τέναντ, της φήμης του «Doctor Who», θα δανείσει την φωνή του στον Σκρουτζ Μακ Ντακ, οι Ντάνι Πούντι, Μπεν Στσγούορτζ και Μπόμπι Μόινιχαν θα κάνουν τα ανίψια Χιούι, Ντιούι και Λιούι αντίστοιχα, η Κέιτ Μικούτσι την Γουέντι, ο Μπεκ Μπένετ τον Λόντσπαντ, ο Λιν-Μάνουελ Μιράντα τον Φέντον Κράκσελ (γνωστός κι ως Γκίζμοντακ), ο Τόνι Ανσέλμο τον Ντόναλντ, ο Πολ Φ. Τόμκινς είναι η πιο τυχερή πάπια του κόσμου Γκαστόνε Γκάντερ, ο Τζιμ Ρας θα είναι ο Γύρος Γρανάζης, η Άλισον Τζένεϊ είναι η Γκόλντι Ο’ Γκιλντ (ο μεγάλος έρωτας του Σκρουτζ), ο Κιθ Φέρκουσον θα κάνει τον Σκληρόκαρδο Χρυσοκούκη (την δεύτερη πιο πλούσια πάπια του κόσμου και εχθρό του Σκρουτζ), ο Τζος Μπρένερ τον Μαρκ Μπικς (έναν καινούργιο χαρακτήρα και αντίπαλο του Ντόναλντ) και τέλος η Μάργκο Μαρντιντάλε θα κάνει την μητέρα της συμμορίας των Λύκων.

Η αγαπημένη των φαν της σειράς μάγισσα και αντίπαλος του Σκρουτζ, Μάτζικα Ντε Σπελ, φαίνεται να λείπει από το καστ για την ώρα.

Στις 12 Αυγούστου το Disney XD (που στην Ελλάδα το βλέπει κανείς μέσω Nova και Cosmote) θα κάνει πρεμιέρα τα «Ducktales» με μια ωριαία ταινία με τίτλο «Woo-oo!», ενώ η σειρά θα κάνει και επίσημα πρεμιέρα στις 23 Σεπτεμβρίου με 2 επεισόδια.