Απόντος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη συζητήθηκαν την Πέμπτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας οι αγωγές της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου .

Με αυτές διεκδικούν συνολική αποζημίωση 200.00 ευρώ για δυσφημιστική ανάρτηση του υπουργού στο facebook μετά από συνέντευξη στην εφημερίδα Guardian παρουσιάζοντας τα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σταύρος Κουτσιουμπέλης, ο οποίο είπε πως όσα έγραψε ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του είναι ψευδή και συκοφαντικά τόσο για την Ομοσπονδία όσο και για τον πρόεδρό της. Στόχος ήταν μέσω της ανάρτησης να μειωθεί η αξιοπιστία της Ομοσπονδίας στην κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση . Οπως χαρακτηριστικά κατέθεσε ο μάρτυρας «ο υπουργός θα ήθελε διορισμένα συνδικάτα ,να μην ελέγχουν το κράτος» .

Σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ σχολίασαν στην απουσία του υπουργού από το δικαστήριο λέγοντας μεταξύ άλλων :

Μιχ. Γιαννάκος , πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Ο κ. Πολάκης στρουθοκαμηλίζει . Κρύφτηκε σήμερα θα πληρώσει όμως πολύ ακριβά τα ψέματά του. Ολα τα χρήματα που θα επιδικαστούν θα διατεθούν στα δημόσια νοσοκομεία για την αγορά υλικών και την εγκατάσταση ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων που δεν μπορεί να τα κάνει ο κ. Πολάκης. Με μαγκιές, ψέματα και λάσπη προσπαθεί να κρύψει κάτω από το χαλί την κατάρρευση της δημόσιας υγείας που την πληρώνουμε με ανθρώπινες ζωές. Ως υπουργός ξέρει μόνο να υπογράφει μνημόνια με το στυλό στο στόμα. Είναι ο καλύτερος καρπαζοεισπράκτορας.

Σταύρος Κουτσιουμπέλης, πρώην πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Η αλαζονεία δεν ταιριάζει σε ανθρώπους της Αριστεράς. Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να έρθει στο δικαστήριο και να ζητήσει έστω μία συγγνώμη και να υπάρξει συμβιβασμός.

Χρήστος Παπαναστάσης, Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΔΗΝ: Ο κ. Πολάκης κρύφτηκε. Δεν εμφανίστηκε να μας πει γιατί βρίζει την ΠΟΕΔΗΝ και τον πρόεδρός της. Οφειλε ως υπουργός υγείας να είναι παρών και να δώσει εξηγήσεις. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι πολιτική μέσω facebook..

Η δικηγόρος της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της Μαρία Τσίπρα είπε πως τα επιδικασθέντα θα διατεθούν στα νοσοκομεία και περιμένουν τη δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της.

Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του.