Μεγάλο κύκλωμα που εξωθούσε στην πορνεία γυναίκες Ελληνίδες και αλλοδαπές στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού μέσω πλήθους ιστοσελίδων ερωτικών ραντεβού εξαρθρωθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,

Στην υπόθεση του κυκλώματος εμπλέκεται και αναζητείται μάνατζερ γνωστών Ελληνίδων μοντέλων, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια υπόθεση .. Ο ρόλος του στο κύκλωμα ήταν να στελεχώνει με γυναίκες, σύμφωνα με πληροφορίες μοντέλα το «γραφείο» της Γαλλίας

Χαρακτηριστικό της οργανωμένης δομής του κυκλώματος το οποίο είχε αναπτύξει δράση από τετραετίας, ήταν ότι διατηρούσε πέντε «γραφεία» ερωτικών ραντεβού, εκ των οποίων τα δύο λειτουργούσαν στην Αθήνα ενώ είχε «υποκαταστήματα »στην Θεσσαλονίκη, στη Γαλλία και στην Γερμανία.

Οι αγγελίες των περίπου τριάντα γυναικών, που εκδίδονταν για λογαριασμό της συμμορίας, βρίσκονταν καταχωρημένες σε δεκάδες ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου. Με τη δημιουργία, διαχείριση και συντήρηση των ανωτέρω ιστοσελίδων απασχολούνταν τουλάχιστον πέντε προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέλη του κυκλώματος.

Για τα ραντεβού εργάζονταν σε βάρδιες οκτώ τηλεφωνήτριες, στα δύο τηλεφωνικά κέντρα του κυκλώματος στην Καλλιθέα. Η σπείρα επιπλέον διέθετε είκοσι πέντε οδηγούς για τη μεταφορά των γυναικών σε προκαθορισμένα ξενοδοχεία και σπίτια . Η αμοιβή τους στην Ελλάδα κυμαίνονταν στα εκατό ευρώ ανά ώρα, ενώ στη Γαλλία και στη Γερμανία από εκατόν πενήντα έως διακόσια ευρώ.

Τέσσερα μέλη της συμμορίας εντόπιζαν γυναίκες, είτε σε χώρες του εξωτερικού (Σλοβενία, Ρωσία, Αλβανία κλπ) είτε στην Ελλάδα, τις οποίες στρατολογούσαν και τις έπειθαν να εργαστούν για λογαριασμό τους.

Με συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν δεκαεπτά μέλη της σπείρας Ελληνες και αλλοδαποί μεταξύ των οποίων και ο 50χρονος αρχηγός , ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα δεκατρία μέλη. Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Αθήνα.

Κατά την έρευνα της αστυνομίας κατασχέθηκαν ένδεκα αυτοκίνητα, δεκαέξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκατόν σαράντα δύο κινητά τηλέφωνα και 3.240 ευρώ

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, της μαστροπείας, της πλαστογραφίας και παράβαση του Κώδικα περί μετανάστευσης και των Νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων.