Πανούσης: «Ανακάλεσα το επίμαχο έγγραφο για τους μετανάστες - θα υπάρξουν παραιτήσεις»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2015 07:33 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 04/03/2015 13:31 |

Παραιτήσεις αξιωματικών ζήτησαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαταγή που κυκλοφόρησε το βράδυ της Τρίτης, σχετικά με απελευθέρωση κρατουμένων μεταναστών από τα Κέντρα Κράτησης, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. 

Το πρωί της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι είχε άγνοια για τη διαταγή, την οποία ανακάλεσε σήμερα το πρωί και διέταξε προκαταρκτική έρευνα, ενώ ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε τις παραιτήσεις των εμπλεκομένων αξιωματικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι για το κείμενο αυτό δεν είχε ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου και της αστυνομίας, και «δεν μπορεί ένας ταξίαρχος να παίρνει τέτοιες αποφάσεις». Διευκρινίζοντας ότι ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Πανούση, η χάραξη της κεντρικής πολιτικής σε μείζονα κοινωνικά θέματα, όπως το μεταναστευτικό, ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του κυβερνητικού επιτελείου και των συναρμοδίων Υπουργών.

Οπως είπε, η αναφορά του όρου «Νέα Πολιτική» σε υπηρεσιακό έγγραφο, που εκδόθηκε από τον αρμόδιο Κλάδο του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση-έγκριση της φυσικής και πολιτικής Ηγεσίας, συνιστά σαφώς παρέκκλιση από τη βασική αυτή αρχή.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπενθύμισε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς, η διαμόρφωση του πλαισίου για την ορθολογική διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, με πνεύμα ανθρωπισμού, νομικού πολιτισμού και απόλυτου σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και των ευαισθησιών της ελληνικής κοινωνίας.

«Επιδιώκουμε να άρουμε τις υφιστάμενες στρεβλώσεις, τις αγκυλώσεις, τις παραβιάσεις της εθνικής νομοθεσίας και της Ε.Σ.Δ.Α., καθώς και τις παράτυπες υπερβολές στο θέμα της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος, χωρίς αυτό σε καμία περίπτωση να σημαίνει ότι όσοι αλλοδαποί παρανομούν και επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, θα διαβιούν σε καθεστώς ασυδοσίας και ατιμωρησίας. Η εφαρμογή της νομιμότητας και του κράτους δικαίου συνιστά βασική προτεραιότητα του κυβερνητικού μας έργου» ανέφερε ο κ. Πανούσης.

Εκανε λόγο και για «ζούγκλα παραπληροφόρησης», γι'αυτό, όπως υπογράμμισε, δεν θα δίνει συνεντεύξεις στα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά θα ενημερώνει με ανακοινώσεις τους δημοσιογράφους.«Δεν έχει βγει καμιά τέτοια ανακοίνωση-έγγραφο από κανένα πολιτικό πρόσωπο του υπουργείου. Ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός Εσωτερικών, ούτε η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Χριστοδουλοπούλου έχουμε βγάλει κάτι τέτοιο. Διερευνά το θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας και το επιτελείο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα».

Αυτή ήταν η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση ως απάντηση στο ζήτημα που ανέκυψε ξαφνικά με φημολογία για ελεύθερη είσοδο ουσιαστικά μεταναστών που μπαίνουν στη χώρα παράνομα. Κάτι τέτοιο προκύπτει από ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ) που εκδόθηκε την Τρίτη το βράδυ.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται: «Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ό,τι και να είναι αυτή η ανακοίνωση για τα κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας».

Είναι γεγονός ότι εάν έχει εκδοθεί τέτοια διαταγή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των συνοριοφυλάκων, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., αυτομάτως η χώρα δεν θα αναγνώριζε τη συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ» την οποία έχει υπογράψει, με αποτέλεσμα να επιδεινωθούν οι σχέσεις με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. τόνιζαν ότι κυκλοφόρησε την Τρίτη το πρωί μια σχετική διαταγή, επιμένουν ωστόσο ότι δεν αναφέρουν όσα καταγράφουν στην ανακοίνωσή τους οι συνοριοφύλακες αλλά κινούνταν στο ύφος και στο πνεύμα της κοινής δήλωσης των δύο αναπληρωτών υπουργών Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και Μεταναστευτικής ΠολιτικήςΤασίας Χριστοδουλοπούλου.Η ανακοίνωση του Μαξίμου


Σε non paper το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για κακοστημένη θεατρική παράσταση από πλευράς του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σε μια κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα διακινούν την είδηση ότι η κυβέρνηση ανοίγει αύριο όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών! Και σαν έτοιμη από καιρό η μονταζιέρα της Συγγρού διέσπειρε την υποτιθέμενη “αποκάλυψη” προσπαθώντας να πείσει ότι η χώρα κινδυνεύει!

Η ανευθυνότητα του κ. Σαμαρά είναι γνωστή – άλλωστε όλοι ξέρουν που έχει οδηγήσει τη χώρα με τις πολιτικές του. Θα περιμέναμε, όμως, πριν υιοθετηθεί η είδηση να διασταυρωθεί – απ’ όλους!

Ας σταματήσουν, επιτέλους, τα επικίνδυνα παιχνίδια που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Και ας γνωρίζουν, όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι θα χυθεί άπλετο φως».

Το «τιτίβισμα» Καμμένου

Με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση. Κάνει λόγο για συγκεκριμένο πρόσωπο, ανώτατο αξιωματικό, που «διακινεί δήθεν εντολή Πανούση».

Πολιτικά, θα αποτελούσε μείζον θέμα για τους ΑΝΕΛ μια τέτοια διαταγή περί ανοίγματος των Κέντρων Κράτησης άμεσα, χωρίς τη συνεννόηση των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Τι λέει η διαταγή και τι γινόταν ως τώρα

Έγγραφο της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης που διέρρευσε στο Διαδίκτυο και φέρει την υπογραφή του προϊσταμένου του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, υποστράτηγου Γεωργίου Νίτσα, αναφέρεται στη «Νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών».

Σε αυτή αναφέρεται: «Από λήψεως παρούσας όλοι οι νεοεισερχόμενοι υπήκοοι τρίτων χωρών που συλλαμβάνονται στα σύνορα της χώρας μας, μετά τις διαδικασίες ταυτοποίησης, είτε από την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, είτε από αστυνομικές υπηρεσίες, δεν θα κρατούνται, αλλά θα τους επιδίδεται απόφαση απέλασης χωρίς κράτηση με προθεσμία προς αναχώρηση διάρκειας (30) ημερών, κατ' εφαρμογή του άρθρου 76 παρ. 5 του Ν. 3386/05, στην οποία θα επικολλάται και η φωτογραφία τους.

Στην ίδια απόφαση θα τίθεται ο περιοριστικός όρος της εμφάνισής τους στα κατά τόπους Τμήματα Αλλοδαπών (όπου υφίστανται) ή στα Τ.Σ.Φ. ή Τ.Δ.Λ. και όπου υφίστανται [...] Επίσης θα γίνεται μνεία επί της απόφασης και της δυνατότητας οκειοθελούς αποχώρησης με οικονομικά κίνητρα μέσω του Δ.Ο.Μ. ή της Ελληνικής Αστυνομίας».

Το άρθρο 76 παρ. 5 του Ν. 3386/05, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 παρ. 2 του άρθρου 3900/2010, αναφέρει: «Σε περίπτωση που ο προς απέλαση αλλοδαπός δεν κρίνεται ύποπτος φυγής ή επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη ή ο πρόεδρος του διοικητικού πρωτοδικείου διαφωνεί ως προς την κράτησή του, με την ίδια απόφαση τάσσει σε αυτόν προθεσμία προς αναχώρηση, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τριάντα ημέρες, εκτός και αν συντρέχει λόγος που κωλύει την απέλαση».

Επομένως θα ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο αυτόν. Όπως μέχρι τώρα, οι παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες συλλαμβάνονται, καταγράφονται, λαμβάνονται αποτυπώματα, παίρνουν ένα χαρτί με φωτογραφία και αναλόγως των περιπτώσεων είτε οδηγούνται σε κέντρα κράτησης με την προοπτική της απέλασης είτε ως αιτούντες άσυλο αφήνονταν ελεύθεροι.

Η επί μακρόν και πέραν των ορίων του νόμου παραμονή τους στα Κέντρα Κράτησης επέφερε σημαντικά προβλήματα δεδομένου ότι ήταν κλειστού τύπου. Αυτό επιθυμεί με αποφάσεις και ενέργειές της να αλλάξει η σημερινή κυβέρνηση, αλλά δεν φαίνεται στο κείμενο η πρόθεση να «ανοίξουν αύριο» όλα τα κέντρα κράτησης.

Έχουν καταγραφεί διαμαρτυρίες, όπως του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες που ακολουθούνταν στα σύνορα όπου συλλαμβάνονταν παράνομα εισερχόμενοι στη χώρα μεταντάστες, και ελλείψει σχετικών υποδομών εκεί, τους άφηναν με το χαρτί τςη απέλασης να φύγουν και έτσι σχεδόν όλοι κατευθύνονταν στην πρωτεύουσα, προκαλώντας το γνωστό πρόβλημα των τελευταίων ετών.

Πάντως στη συνέχεια της διαταγής που διέρρευσε στο Διαδίκτυο παρατίθεται: «Εφόσον παρέλθει η ως άνω ημερομηνία χωρίς να έχουν αναχωρήσει από τη χώρα, θα συλλαμβάνονται εκ νέου, θα εκδίδονται εις βάρος τους αποφάσεις επιστροφής οι οποίες θα αναβάλλονται για έξι (6) μήνες με τις διαδικασίες και τους όρους της προηγούμενης παραγράφου».

Εξάμηνη αναστολή εκτέλεσης απέλασης θα δίδεται και σε ήδη κρατούμενους σε Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης ή σε αστυνομικές υπηρεσίες, «εφόσον δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας», ανεξάρτητα από τον χρόνο κράτησής τους. Εδώ φαίνεται ότι δεν ισχύει ο περιοριστικός όρος για διοικητική κράτηση ως 18 μήνες, και έτσι παρατηρείται μια σημαντική αλλαγή σύμφωνα με τα ως τώρα ισχύοντα (συχνές υπερβάσεις της 18μηνης διοικητικής κράτησης). Πάντως διευκρινίζεται ότι δεν θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι έχουν κατηγορηθεί ή παρουσιάζουν «έντονη και συστηματική» παραβατική συμπεριφορά.

Ακολούθως στο πνεύμα της κοινής δήλωσης Πανούση - Χριστοδουλοπούλου θα αφήνονται ελεύθεροι οι αιτούντες άσυλο και οι ευάλωτες ομάδες μεταναστών (ηλικιωμένοι, ασθενείς κτλ.), ενώ για τους ανήλικους θα επισπευσθούν οι διαδικασίες μεταφοράς τους σε δομές φιλοξενίας.

Η διαταγή αυτή παραπέμπει πάντως σε νεότερη διαταγή για τις περιπτώσεις εκείνων που δεν έχουν φύγει από τη χώρα αφού έχει λήξει και η «δεύτερη ευκαιρία» με την εξάμηνη αναστολή εκτέλεσης απέλασης.

Δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία μιλώντας στο newpost.gr ανέφερε ότι «ενεργοποιείται ο νόμος 3709/11, ο οποίος υπάρχει εδώ και χρόνια, απλά εμείς ενεργοποιούμε διατάξεις του, όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε κράτος δικαίου».

Όπως διευκρινίζει η κ. Χριστοδουλοπούλου, όποιος είναι πρόσφυγας, θα δικαιούται άσυλο και θα φιλοξενείται σε δομές, ενώ όποιος είναι μετανάστης θα έχει 30 ημέρες περιθώριο για οικειοθελή επιστροφή στη χώρα του.

Αφού περάσουν οι 30 ημέρες που θα είναι ελεύθερος στη χώρα μας, θα γίνεται διοικητική απέλαση. Αν όμως ο μετανάστης προέρχεται από χώρα με την οποία η Ελλάδα δεν συνεργάζεται για απελάσεις, θα λαμβάνει εξάμηνη παράταση παραμονής και θα πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Στη συνέχεια για το κλείσιμο των κέντρων κράτησης απαντά: «Εδώ και 10 ημέρες στα κέντρα κράτησης όλης της χώρας, υπάρχει γιγαντιαία επιχείρηση σταδιακής αποχώρησης μεταναστών. Οι μετανάστες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες – άσυλο, ευπαθείς ομάδες και ανήλικοι και αφού εξετάζονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλώνουν προσωρινή κατοικία και αποχωρούν περίπου κατά 30 την ημέρα».


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων

Αργότερα, σε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται: «Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ό,τι και να είναι αυτή η ανακοίνωση για τα κέντρα κράτησης, στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας».

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων

«Με σημερινή διαταγή του Αρχηγείου και του Αρμόδιου Κλάδου, διατάσσεται «ουσιαστικά» η πλήρης εκκένωση των κέντρων, η απελευθέρωση με υπηρεσιακά σημειώματα 6μηνης διάρκειας όλων των αλλοδαπών που κρατούνταν με το αιτιολογικό της παράνομης εισόδου, αλλά κυρίως η ΜΗ κράτηση ΚΑΝΕΝΟΣ που στο μέλλον θα εισέρχεται παράνομα στη χώρα. Αντιθέτως η επτάμηνη ουσιαστικά νομιμοποίησή τους -αφού ταυτοποιηθούν- θα τους καθιστά ισότιμους πολίτες στη χώρα μας.

» Θεωρούμε πως κάθε ενέργεια που καθιστά ισότιμη την μεταχείριση από την Πολιτεία των νομίμων μεταναστών και πολιτών μιας χώρας, με αυτούς που εισέρχονται παράνομα, δίνοντας ίδιες ελευθερίες και ίσα δικαιώματα, οδηγεί σε καταστροφικές συνέπειες. Προκαλεί φυσικό κάλεσμα 'ορδών' μεταναστών και μεταναστευτικών κυμάτων στη χώρα, αυξάνοντας τη ροπή προς την εγκληματικότητα ( έλλειψη σίτισης, διαμονής, ανθρώπινες συνθήκες, κ.α. ) και διαταράσσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μιας χώρας (βλ. κέντρο Αθήνας προηγούμενα έτη).

» Γνωρίζοντας από την πρόσφατη εμπειρία μας το τι συνέβαινε στα αστυνομικά κρατητήρια, προ της λειτουργίας των κέντρων κράτησης, με την πολύμηνη κράτησή των αλλοδαπών χωρίς προαυλισμό, χωρίς βασικές συνθήκες υγιεινής, με ξηρά τροφή και μόνο, χωρίς φώς ηλίου, θεωρούμε πως η κράτηση των παράνομων μεταναστών στα κέντρα σαφώς και εξάλειψε αυτές τις συνθήκες.

» Διευκόλυνε την εργασία μας και έκανε ασφαλέστερη και πιο ανθρώπινη την κράτησή τους. Προβήκαμε σε καταγγελίες όταν και όπου διαπιστώσαμε άσχημες συνθήκες κράτησης και ζητήσαμε την άμεση βελτίωσή τους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να οδηγηθούμε και πάλι στο συνωστισμό των κρατητηρίων των αστυνομικών τμημάτων της χώρας.

» Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, καθόσον η Ελλάδα μετά από αυτές τις εξαγγελίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να 'υποδεχθεί' χιλιάδες παράνομους μετανάστες. Οφείλει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα ώριμα, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, διασφαλίζοντας όμως πρώτιστα την ασφάλεια της κοινωνίας.

» Τέλος καλούμε, τη Φυσική Ηγεσία -αφού γνωρίζει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής- να επανεξετάσει το ζήτημα και να ενημερώσει τα συναρμόδια Υπουργεία για τις αναμενόμενες συνέπειες που επέρχονται. Το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα οφείλουν να τοποθετηθούν και να αναμορφώσουν μια νέα ενιαία πολιτική, διακομματική και σταθερή, προς το συμφέρον πρωτίστως της χώρας.

» Η ΠΟΣΥΦΥ από την πλευρά της, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τολμώντας με αλήθειες να υπενθυμίζει πως αρχές και αξίες δεν αλλοιώνονται από πολιτικές αλλά προάγονται διαχρονικά από το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη και την κοινωνία.»

Το επίμαχο έγγραφο, όπως αναρτήθηκε στο euro2day.gr φέρεται να είναι το εξής:

63
derkon
09/03/2015 11:07
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κυβερνήσει τη χώρα σίγουρα τουλάχιστον δύο τετραετίες, αλλά με την πολιτική υπέρ των λαθρομεταναστών που ακολουθεί, δεν τον βλέπω να βγάζει ούτε μία τετραετία.
ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ
08/03/2015 13:34
8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ ΑΔΕΙΑΣΕ.- ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΛΑΘΡΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ? ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.- ΠΟΙΟς ΤΟΥς ΤΑΙΖΕΙ ΟΛΟΥς ΑΥΤΟΥς ΤΟΥς ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕς ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ?
Στελιοσ
07/03/2015 17:53
Λαθρομετανάστες και συνδικαλιστές, είναι το φόρτε σας Γιάνννη!
seizis
06/03/2015 15:13
ANTE NA DOSETE TIS KORES KAI GUNAIKES SAS STOUS KAIMENOUS TOUS LATHROMETANASTES ..KRIMA TOSO KAIRO EXOUN NA PIDIXOUN! ANTHROPOI EINAI KAI AUTOI OI KAIMENOI
Παραιτήσου Πανούση!
05/03/2015 16:25
Τη δική σου παραίτηση, πότε με το καλό τη βλέπεις;
Λινα
06/03/2015 17:15
Πού τέτοια τύχη...
ΟΞΑΠΟΔΩ
05/03/2015 10:57
Αυτο που προκαλεί απορία είναι οτι τώρα κάποιοι πέφτουν απο τα σύννεφα με το μπάχαλο, την στιγμή που φώναζε απο μακριά. Δηλαδή τι περιμένατε; Σύριζα με 12-15 συνιστώσες κάθε μια το μακρύ της και το κοντό της, βάλτε και λίγο ψέκασμα ακροδεξιό και ιδού το αποτέλεσμα.Και σοφός ελληνικός λαός έχοντας αυτοκτονικές τάσεις ακούμπησε σε αυτό το τσίρκο τις ελπίδες του. Και τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Αν την βγάλει η κυβέρνηση μέχρι τον Ιουνιο θα χρειαστεί να βάλει την υπογραφή της κάτω απο νέο μνημόνιο εκτός και άν πιστεύει κανείς οτι τότε η χώρα θα μπορεί να βγεί στις αγορές. Εκεί θα γίνει το μεγάλο πανυγήρι.
zz
05/03/2015 10:37
Όταν ένα κόμμα αποτελείται από την ΣΑΡΑ και ΜΑΡΑ τέτοια θα έχουμε , και δεν το λέω αυτό για να δικαιολογήσω τους προηγούμενους , που και εκείνοι τα σκατόσανε πολλές φορές στο παρελθόν , ΑΛΛΑ , άλλο να κάνει κάποιος οι κάποιοι λάθος, παράβαση καθήκοντος εν αγνοία του προϊσταμένου του-σ , και τελείως άλλο όταν κάποιος η κάποιοι ορμώμενη από Ιδεολογικό μίσος θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν τι πρέπει και τι όχι που αφορά ολόκληρη χώρα ,ένα λαό που δεν συμμερίζεται την άποψη τους και τις αποφάσεις τους , το 36-37% δεν είναι ΠΕΝΙΝΤΑ συν ΕΝΑ της εκατόν (50,1%), εδώ δεν μιλάμε απλά για ξεβράκωνα αλλά για αλαλούμ , και μη μας πει ο κύριος Πανούσης ότι δεν έχει ιδέα , προϊστάμενος είναι , έχει την υποχρέωση να γνωρίζει , μια και μίλησε για παραιτήσεις , ας ξεκινήσει από τον εαυτό του , και όχι από τον στρατηγό που έλαβε την εντολή , θα είναι πιο τίμια και για αυτόν , και για τον κύριο Τσιπρα . Και κάτι ακόμη , στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ πολλές φορές αναφερόταν στην οικογενειοκρατία τον άλλων κομμάτων , αλλά και προσώπων , σήμερα πως εξηγεί στην ιδία κυβέρνηση 2 άτομα από την ιδία οικογένεια , και μάλιστα Ανδρόγυνο , και υπουργοποιημένοι , αυτό δεν είναι ανήθικο??
Βασίλειος Λιάκος
05/03/2015 09:22
Τρώμε τίς σάρκες μας καί βγάζουμε τά μάτια μας μέ τά ίδια μας τά χέρια! Εφόσον δέν καταγγέλουμε το Δουβλίνο 2, εφόσον από τήν εκάστοτε πολιτική ηγεσία λείπει η πραγματική φιλοπατρία και οι αγάπη πρώτα για τους Έλληνες, αυτά τα φαινόμενα πάντα θα συμβαίνουν! Δυστυχώς οι ιδεοληψίες έχουν τό πάνω χέρι..
Μιχάλης
05/03/2015 06:43
Καλά, διατάσεις ΕΔΕ και, πρίν ολοκληρωθεί, ζητάς τις παραιτήσεις των αξιωματικών; Την ΕΔΕ τι την ήθελες τότε; Πλάκα μας κάνεις; Είσαι τελείως άσχετος και επικίνδυνος και πρέπει να πάς σπίτι σου όχι πίσω στο καθηγητιλίκι γιατί και εκεί θα μπερδεύεις νέα παιδιά.
Εθνικιστης Μεσολογγιτης
04/03/2015 23:46
Νεοταξικε Πανουση,γιατι την στιγμη που το 80%των ΕΛΛΗΝΩΝ ειναι με το ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομικη μαχη με τους τοκογλυφους εσυ εφερες των διχασμο με τις ανικανες ενεργειες για τους λαθροαποικους;γιατι δεν περιμενες να περασουν τουλαχιστον αυτοι οι 4 μηνες αγωνιας για τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;αφου το ηξερες οτι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ υποφερει απο την ανεξελεγκτη παρουσια των λαθροαποικων γιατι τους προκαλεις;ποιο ειναι το σκοτεινο σχεδιο ;η γρια με τα γυαλια απο μπουκαλη λεει τα αντιθετα με σενα,αστυνομικοι βγαζουν ανακοινωσεις οργης ,ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ πανικοβαλλεται απο τις ειδησεις των νεοταξικων ΜΜΕ και εσυ φλυαρος μπροστα στον φακο γραβατομενος.ισως γυριζεις στα νεοταξικα υπογεια,μια συμβουλη απο ενα ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ πριν ειναι αργα για τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ κυταξε λιγο τον ηλιο.
ΚΟΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ
04/03/2015 23:35
Πανούση είσαι απερίγραπτος. Αυτό που ξεκίνησε να γίνεται εδώ και 10 μέρες χωρίς κανένα χαρτί όταν το είδες γραμμένο κάνεις τον χαζό. Μην νομίζεις πως αυτή τη στιγμή το όνομά σου δεν γράφει ιστορία, να είσαι σίγουρος πως κάποτε θα το πληρώσεις αυτό. Θάρθουν άλλες μέρες που ο Σύριζα δεν θα μπει καν στη Βουλή κι εσύ θα καθίσεις στο ειδώλιο. Η καταστροφή που έχετε ξεκινήσει όταν θα γίνει αντιληπτή και στους ηλιθίους ψηφοφόρους σας τότε θα πρέπει κάποιος να την πληρώσει. Δεν σε απειλώ ούτε έχω κάτι υπόψη μου, ξέρω όμως ιστορία.
KO
04/03/2015 21:34
Δεν μου λες Πανουση αυτους που εβγαλες σημερα και τους αφησες στην Ομονοια θα τους ξανα μαζεψεις σε λιγο η θα μας κλεβουν και θα τους εβλογας??? Αντι να τους βαλεις σε ενα αεροπλανο να τους στειλεις πισω τους αφηνεις ελευθερους ελεος πια τι βλακες εισαστε.
ΟΧΙ ΆΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ.
04/03/2015 20:47
H TASIA Η 80ΧΡΟΝΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ ΤΣΑΝΕΛΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.- ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟΥς ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕς ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗς ΛΑΘΡΟΤΑΛΙΜΠΑΝ - !!!!ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ πρωτα εσυ και μετα ολο το συριζομπαχαλ σας ,ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΑΣ.- ΦΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝΕΙ.
zz
04/03/2015 19:29
Παραίτηση είπες ?Από εσένα να ξεκινήσεις , και μη μου πεις ότι η υφιστάμενοι σου έχουν την ευθύνη .
γιαννης, Δραμα
04/03/2015 18:40
Μαλλον πρεπει να το ξαναγραψω...""Πρωτα σκεπτομαστε και μετα αποφασιζουμε και διατασουμ"" ...Ατζαμιδες επι το εργον !!!
04/03/2015 18:04
SUGNOMI ALLA AUTOI DEN EINAI OIKONOMIKOI METANASTES ALLA KANONIKI EISVOLI KAI KATOXI TON VARVARON. PLIRIS ANARXIA VASILEUEI STO ROMEIKO VASILEIO OPOIS THELEI MPENEI OPOIS THELEI VGAINEI APORO GIATI PLIRONOUME STRATO KAI ASTUNOMIA ?
Σπυρος
04/03/2015 17:50
Πανουση, σχετικα με παραιτησεις εννοεις τη δικη σου? 'Η μηπως ειναι ψεμματα οτι η Αμυγδαλεζα μεσα σε 20 μερες εχει αδειασει? Εξαλλου ας μην ξεχνουν οσοι διαβαζουν και ακουνε το τι λες, οτι ενω διαψευδεις οτι εδωσες εντολη για αυτη τη διαταγη 'της μη κρατησις' των λαθρομεταναστων, εντουτοις δεν ειπες οτι η μη κρατηση δεν θα ισχυσει ποτε αλλα απλως οτι δεν προλαβες να δωσεις ακομη τετοια διαταγη. Με λιγα λογια εκτος απο αθλια καρικατουρα υπουργου εισαι και ανηθικος γιατι προσπαθεις να βγαλεις ολο τον κοσμο ηλιθιο και να ριξεις το φταιξιμο στους αστυνομικους!? Εισαι ελεεινο ανθρωπακι...
Εθνικιστης Μεσολογγιτης
04/03/2015 17:21
Γύφτοι, Ρομά, Ρουμανόγυφτοι, Βουλγαρόγυφτοι, Αλβανοί, Ρωσοπόντιοι, Γεωργιανοί, Κούρδοι, Ιρακινοί, Σύριοι, Ινδοί, Πακιστανοί, Αφγανοί, Μπαγκλαντεσιανοι, Σομαλοί, Σουδανοί, Νιγηριανοί, Μαροκινοί, Αλγερινοί... οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν εχουν ψωμι να φανε και το ελληνικο κρατος ξοδευει 250 εκ. τον χρονο για την ιατρικη περιθαλψη των τεμπελχαναδων λαθροαποικων .....Συριζαιοι εαν συνεχισετε την πολιτικη της λαθρολαγνειας που εφερε η Ν.Δ/ΠΑΣΟΚ τοτε ο πολιτικος σας θανατος ειναι κοντα.
pingpong
04/03/2015 20:45
ξεχασες τα τυπακια απο το Μεσολογγη ομως....μην το ξεχνας....και τι να τους κανουμε μηπως να τους φυτευαμε καμια σφαιρα στο κεφαλι? δεδομενου οτι να τους στειλουμε πισω ειναι εξισουμε ακριβο...η να τους αφησουμε να πνιγουνε για τροφη στα ψαρια? πες καμια ιδεα ετσι να αρχισει το talk show
Εθνικιστης Μεσολογγιτης
04/03/2015 22:41
σεβασμος στις ανθρωπινες ζωες,αλλα ξαναγυρισμα στην Τουρκια....τους εκμεταλλευονται οι ελληνοφωνοι σκυλαδες με μαυρη εργασια και κοβουν τις δουλειες απο τους Ελληνες,εαν δεν βρουν μαυρη εργασια γινονται πρεζεμποροι..ποσοι Ελληνες εχασαν την ζωη τους απο τους λαθροαποικους;ποσα ξοδευει τα Ελληνικο κρατος για τα ταιζει τους λαθροαποικους που εχουν κανει ποινικες παραβασεις;η Ελλαδα ειναι μια χωρα πτωχευμενη δεν εχει την οικονομια της Αμερκης,η ανεργια ειναι στο 27%,η ανεργια των νεων στα 60%,χιλιαδες νεοιΕλληνες φευγουν αγανακτησμενοι απο την χωρα τους.τους εβγαλε εξω χωρις να τους βρει μια στοιχειωδη δουλεια,πως ζουν αυτοι οι ανθρωποι χωρις δουλεια ειναι αναγκασμενοι να κλεβουν τα γεροντια.....ας αφησουμε τα υπολοιπα.
pingpong
05/03/2015 09:02
Καλα περιμενε τα βαλες ολα μαζι....εσυ θα τους στειλεις στην Τουρκια και η Τουρκια παλι σε σενα`αρα μαλλον πινγκ πονγκ θα παιξουμε με τους ανθρωπους και λυση δεν θα βρουμε.....επειδη μαλλον πρεπει να στο κανω ξεκαθαρο για να το κατανοησεις. Το θεμα διαχειρησης των μεταναστων εχει να κανει με την υπαρξη η μη κοινωνικου κρατους και δεν ξερω αν το ξερεις αλλα στην Ελλαδα ποτε δεν ειχαμε τετοιο. Ας υποθεσουμε οτι τους διωχνεις ολους θα αποκτησεις ετσι κοινωνικο κρατος? θα σταματησει να υπαρχει ανεργια? θα σταματησουν τα ναρκωτικα? Μαλλον οχι. Αντι λοιπον σαν πολιτης να ξοδευεσε σε παπαρολογιες και απλουστευσεις κατσε σκεψου πως μπορεις να τους ενταξεις στην κοινωνια. Στην Βρετανια, στην Γαλλια, στην Γερμανια, στην Δανια και αλλου το πετυχανε (οχι απολυτα αλλα σε καλο βαθμο) εδω? Σαφεστατα δεν μπορεις να τους δεχτεις και να τους διαχειριστεις ολους αρα λοιπον μαλλον πρεπει να διεκδικισεις απο καποιους αλλους να συμπεριφερθουν αναλογα κατι που σημαινει οτι πρεπει να εισαι κρατος και οχι ζωωολογικος κηπος. Αντι να αναρωτιεσαι ποσα ξοδευει το κρατος για κοινωνικη μεριμνα και πολιτικη (αν ξοδευει) σκεψου ποσα ξοδευει σε καποιους και για καποιους νταβατζηδες εθνικους και μη...Τελος εσυ μπορει να εισαι οκ με μια στοιχειωδη δουλεια η δουλιτσα πολλοι αλλοι παλι οχι αρα ο καθενας κανει επιλογες. Ασε που το να ταξιδευεις ειναι πανεπιστημιο πραγματικο. Συμφωνω οτι η εκροη θα πρεπει να μειωθει αλλα δεν το πετυχαινεις ομως με τους τροπους που εσυ νομιζεις. Κανενας νεος (με αρκετη συγχρονη μορφωση) δεν θελει να γινει χτιστης η αγροτης η η η. Νομιζω οτι το πιανεις το νοημα. Στην Ελλαδα ομως δεν εχουμε μαθει να συνεργαζομαστε και να λεμε δεν ξερω. Επομενως ασε τους μεταναστες δεν σου φταινε σε τιποτα και σηκωσε τα μανικια γιατι εχει πολυ δουλεια...και αν ολα αυτα δεν δουλεψουν να το ξανακοιταξουμε το θεμα. Αυτα.
ΒΠ
04/03/2015 19:55
Εννοείς, δε θα τους ξαναψηφίσεις? :)
Εθνικιστης Μεσολογγιτης
04/03/2015 17:15
«Θα είναι καταστροφή να μαζευτούν χίλιοι άνθρωποι στην Ομόνοια. Θα έχω κάνει λάθος. Θα έχουμε κάνει λάθος...».δηλωση Πανουση,αυτος ο πολιτικος τενεκες δεν εχει κανενα προγραμμα για τους λαθροαποικους που, εβγαλε εξω.Πανουση ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ θελει να μαθει με ποια κριτηρια εβγαλες εξω τους τεμπελχαναδες πακιστανους.
Εθνικιστης Μεσολογγιτης
04/03/2015 16:55
Πάγια θέση των ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ είναι η απέλαση όλων των λαθρομεταναστών που έφεραν στην Ελλάδα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και συνεχίζει να υποθάλπει ο ΣΥΡΙΖΑ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΑΠΟΙΚΟΙ,ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ.
pingpong
04/03/2015 20:53
και παγια θεση ολων των υπολοιπων Ελληνων ειναι να φυγουν τα φασιστακια αρα μην το βιαζεις γιατι παιρνετε σειρα...δηλαδη για παραδειγμα οταν γραφεις εμπρηστικες αποψεις να σου κοβουμε το χερι...be careful what you wish...boubouko
Εθνικιστης Μεσολογγιτης
04/03/2015 22:19
Ό,τι δεν με καταστρέφει, με κάνει ισχυρότερο.Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ
Εθνικιστης Μεσολογγιτης
04/03/2015 16:46
Ανικανε Πανουση τοσο εσυ οσο και η γρια με τα γυαλια απο μπουκαλη φυγετε απο την κυβερνηση οσο το δυνατον πιο γρηγορα....ο Ελληνικος λαος θα σας τσακισει εαν συνεχιζεται αυτη την νεοταξικη πολιτικη.....πολιτικα λαμογια δεν ειναι Αμερικη η Ελλαδα για να αφηνετε τους λαθροαποικους ελευθερους χωρις δουλεια. ΕΙΣΤΕ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΑΠΟΙΚΟΥΣ,ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Byzantine
04/03/2015 21:47
ΣΥΡΙΖΑ εγω δεν ειμαι, αλλα στην Ελλαδα δεν στηνουμε εκλεγμενες κυβερνησεις στο εκτελεστικο αποσπασμα κυριε πραξικοπηματικε. Σου δωσανε και εφτα συν οι ανεγκεφαλοι.
Εκκενώσεις βόθρων
04/03/2015 20:47
Συνέχισε έτσι εσύ ηλίθιε και σύντομα θα δεις αυτούς με τα σιδερένια βραχιόλια να σου χτυπούν την πόρτα για να σου πάρουν "συνέντευξη".
Εθνικιστης Μεσολογγιτης
04/03/2015 22:11
τσιτσιφιογκο....Την των δήμων ελευθερίαν η των αγαθών ανδρών άμιλλα φυλάττει
ΒΠ
04/03/2015 16:29
Εχουμε να δουμε πολλές τέτοιες τρικλοποδιές ακόμα. Το παρακράτος θα αντισταθεί λυσσαλέα στην προσπάθεια εξυγίανσης. Αλλά θα ηττηθεί. Γιατί πλέον ήρθε ο καιρός να επικρατήσει αξιοκρατία και διαφάνεια παντού. Οπως, άλλωστε, έχει υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Byzantine
04/03/2015 21:53
Μπουχαχαααχαχαααααχχαχμαναμουχαχαχαχχαχαχαχωχδεμπορωαλλοχαχαχααααχαχαχχουημαρτονχαχου
συριζομπαχαλ
04/03/2015 15:32
συριζομπαχαλ...κι ακομη ειμαστε στην αρχη....χχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ...
YiannisM
04/03/2015 15:20
Πότε θα παραιτηθείς;
TERRY K
04/03/2015 14:05
I anergia stin Ellada ine peripou 38% .Pos auti I metanastes tha zisoun stin xora xoris doulia To kratos tha pripi na exi xaractiristikous nomous .Ean the exis doulia se ena xroniko diastima tha prepi na se stiloume stin Germania pou exi anergia 4%
Εμανολία
04/03/2015 13:46
Χα, πολύ καλό. Πριν λίγο έβριζαν τον άλλο κ. Σαίνη, τον Σαμαρά, ότι τους λοιδωρούσε. Three are singing and two are dancing που θα έλεγε και ο κ. Μπαρουφάκης στη μητρική του.
Β.Γ.
04/03/2015 13:02
Συγγνώμη αλλά και η παραπληροφόρηση έχει όρια. Αφού επί σειρά παραγράφων το παραπάνω άρθρο αναπαράγει δηλώσεις αλλά και δημοσιογραφικές κρίσεις ότι το θέμα δημιουργήθηκε απο παρεξήγηση ή εν πάσει περιπτώση από πρωτοβουλία κάποιου ταξίαρχου (λέει ο υπουργός. στην πράξη υποστράτηγος υπογράφει), εν τέλει αν κανείς αντέξει και διαβάσει παρακάτω βλέπει ότι η υφυπουργός δηλώνει ότι είναι κυβερνητική απόφαση, που κατά τη γνώμη τους εφαρμόζει το νόμο του 2011. ΑΡΑ, περιμένουμε παραιτήσεις, και οχι κάποιου γαλονά !
Mighty Boosh
04/03/2015 13:01
Ας υποθέσω ότι εκεί δεν υπάρχει το χάος που επικρατεί στο Υπ. Παιδείας. Προφανώς αν ένας υφιστάμενος του υπουργού, χωρίς να λάβει την εντολή, εκδώσει τέτοιο έγγραφο πρέπει να παραιτηθεί. Όμως η θέση αυτή που εκφράζεται στο έγγραφο είναι σε συμφωνία με την οδηγία 2005/85/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει ενσωματωθεί στο Ελληνικό Δίκαιο και η οποία ορίζει ότι "Υπήκοος τρίτης χώρας ή ανιθαγενής, που αιτείται τη χορήγηση καθεστώτος πρόσφυγα, δεν κρατείται για μόνο το λόγο ότι εισήλθε και παραμένει παράνομα στη χώρα." (Άρθρο 13. παρ 1. άρθρο 18 Οδηγίας) Και στην παρ 2 του ίδιου άρθρου αναφέρεται ότι: "Ο οικείος Αστυνομικός Διευθυντής και προκειμένου περί Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης ο αρμόδιος για θέματα αλλοδαπών Αστυνομικός Διευθυντής ή ανώτερος αξιωματικός, που ορίζεται από τον οικείο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, μπορεί με απόφασή του και σε συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να περιορίζει τους αιτούντες άσυλο σε κατάλληλο χώρο όταν, και για όσο χρόνο, τούτο απαιτείται για τον προσδιορισμό των συνθηκών εισόδου, της ταυτότητας και προέλευσης των μαζικά λάθρα εισερχόμενων αιτούντων ή όταν συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος ή δημόσιας τάξης ή όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο για την ταχεία και αποτελεσματική διεκπεραίωση της ως άνω διαδικασίας. Το χρονικό διάστημα του περιορισμού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τις εξήντα (60) ημέρες."
Mighty Boosh
04/03/2015 15:27
Να προσθέσω μόνο ότι σύμφωνα με το ΠΔ 113/2013 ο χρόνος μέγιστης κράτησης ορίζεται στους 18 μήνες (εκτός κάποιων εξαιρέσεων)
ΒΠ
04/03/2015 19:53
A εντάξει τώρα. Γιατί πριν, με το μέγιστο όριο των 60 ημερών που ελλειπώς παρέθεσες, η οδηγία που εξέδωσε ο ταξίαρχος ακούγεται, όντως, ρεαλιστική. Με την προσθήκη όμως της κράτησης για 18μηνο σε κάποιες περιπτώσεις, γίνεται προφανές ότι πρέπει όλοι όσοι εισέρχονται παράνομα να κρατούνται, τουλάχιστον έως ότου διευκρινιστούν οι ακριβείς συνθήκες εισόδου τους. Προφανώς! Ο ταξίαρχος απλά τρικλοποδιές στο ΣΥΡΙΖΑ βάζει, για επικοινωνιακά σόου και για μας εδώ στα δημόσια φόρουμ να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Με άλλα λόγια, τη δουλειά που τον πληρώνουν κάνει ο άνθρωπος.
Byzantine
04/03/2015 22:02
Δηλαδη εσυ υποστηριζεις, χωρις καμια περαιτερω αποδειξη, οτι ενας ανωτερος αξιωματικος(οι) τηε ΕΛ.ΑΣ αποφασισε να παιξει την επαγγελματικη του καριερα του κορονα-γραμματα για να βαλει 'τρικλοποδια' στο ΣΥΡΙΖΑ; Για ποιο ωφελος; Τι αποκομιζει αυτος απο μια τετοια ενεργεια; Απολυση και μειωμενες (η και καθολου) αποδοχες; Μαλλον για αποδομπομπιαιους τραγους ψανχετε μου φαινεται...
ΒΠ
05/03/2015 17:27
Περαιτέρω απόδειξη? Λοιπόν: πρώτον, ο ταξίαρχος έβγαλε διαταγή ΧΩΡΙΣ συνεννόηση με το υπουργείο. Δεύτερον, η διαταγή αυτή βασιζόταν σε λανθασμένη ερμηνεία της εγκυκλίου (πίστεψε, ας παραδεχτούμε, ότι η οδηγία ανέφερε ΜΟΝΟ 60 μέρες κράτηση). Τρίτον, ο πολιτικός του προϊστάμενος δήλωσε άγνοια, όταν ενημερώθηκε ανακάλεσε το έγγραφο και τον ανάγκασε σε παραίτηση. Οκ ως εδώ? Τι περαιτέρω απόδειξη χρειαζόμαστε δηλαδή, δεν καταλαβαίνω. Και πες οκ, δεν το έκανε για τρικλοποδιά. Δε θα έπρεπε να ζητήσει τώρα δημοσίως συγγνώμη για την παρεξήγηση? Όπως ο Boosch παραπάνω, έγραψε κάτι και μετά ΜΟΝΟΣ του σχολίασε από κάτω "για να μην παρεξηγιόμαστε, το και το". Πού είναι η αντίστοιχη διορθωτική δήλωση του ταξίαρχου? Όσο για το όφελος που αποκομίζει...έλα τώρα καημένε...
Byzantine
05/03/2015 23:21
Τελικα αυτος που υπεγραψε τη διαταγη ειναι ο υποστρατηγος Γεωργιος Νιτσας ο οποιος αποστρατευτηκε. Και 'δακτυλο' και παλι δε βλεπω.
μάκης
04/03/2015 12:21
Μια ακόμη φιλότιμη προσπάθεια να αυξήσουν την εκλογική βάση του σύριζα...
ΟΧΙ ΆΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ
04/03/2015 11:14
Το επίμαχο έγγραφο υπογράφει ο ==>υποστράτηγος Γεώργιος Νίτσας, προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.<===ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΛΑΗΒ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΙΤΣΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ 1ον υπαρκτο προσωπο ΚΑΙ 2ον ΑΝ ΟΝΤΩς ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΙΔΙΟΣ.--------- Σε αυτό περιγράφεται τόσο η διαδικασία απελευθέρωσης των παράνομων μεταναστών από τα κέντρα κράτησης, ενώ υπάρχει και η οδηγία να μην γίνονται συλλήψεις όσων εισέρχονται παρανόμως στη χώρα.ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΛΕΥΚΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ......NO MORE LIES HYPOCRITS.
ΔΗΜΑΡατος
04/03/2015 11:10
Πανούση, για τα επεισόδια στα Εξάρχεια δεν ακούσαμε κάτι, για την εγκύκλιο αυτή, δεν ήξερες τίποτε, για να δουμε τι θα σου τύχει αμέσως μετά. Μήπως όμως θα πρέπει να αρχίσεις να υποψιάζεσαι ότι η θέση που κατέχεις απαιτεί αποφάσεις και δράση; Με το πάσο σου βέβαια, εδώ δεν είναι κανένα πανεπιστήμιο να βιάζεσαι ...
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ.-ΤΕΛΟς
04/03/2015 11:06
ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥς=ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ=εχετε ΗΔΗ ελευθερωσει 500 λαθρομεταναστες κακοποιους κρατουμενους και προ ημερων ειπατε οτι ολοι θα αφεθουν ελευθεροι.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ? ειπατε θα καταργησετε τα κεντρα κρατησης !οποτε οσοι λαθρομεταναστες εισβαλουν παρανομα τι θα τους κανετε ? θα τους στελνετε σε $πα για ξεκουραση ?! γιατι ΔΕΝ λετε αληθεια στον Ελληνικο λαο ρε ΥΠΟΚΡΙΤΕς ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΕς ΠΑΛΙΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ ????
Ζβούρας
04/03/2015 11:05
Αυτά τα σούργελα που μας κυβερνάνε -με την απόφαση του κυρίαρχου λαού βεβαίως!- αποδεικνέται μέρα με τη μέρα πως είναι ψυχικά άρρωστοι καίεπικίνδυνοι.Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει επιτέλους κάποιος εισαγγελέας με "γκάτς" πού θα τούς απαγγείλει την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και θα τούς στείλει στο Δαφνί.Δεν ξέρω τι προβλέπει το Σύνταγμα,αλλά η κοινή λογική λέει πώς δέν μπορεί να έχει το ακαταδίωκτο ο κάθε βαρεμένος πού διόρισε γιά υπουργό του ο Πολυαγαπημένος μας Ηγέτης!
11880
04/03/2015 11:04
Δεν θυμάμαι στο παρελθόν να έχει γίνει τέτοιου μεγέθους αλαλουμ σε οποιαδήποτε κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση . Εκτός και αν πρόκειται για διαδικασία εκκαθάρισης στελεχών της αστυνομίας .Κάτι μου θυμίζει από την Σοβιετία αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ .
χωριςκομματικοπροσανατολισμο
04/03/2015 11:03
Ο,τι και ναναι φτανει πια οχι αλλοι μεταναστες στη χωρα μας. Σαφως και ειναι συνανθρωποι μας και πρεπει κατι να γινει οχι ομως αλλο απο τη δικη μας χωρα. Σε λιγο θα ειμαστε μειοψηφια στην πατριδα μας. Σε λιγο τα παιδια μας θα μιλανε αλλη γλωσσα στο σχολειο τους. Φτανει πια. Δεν ειμαστε ουτε ανωτεροι ουτε κατωτεροι απο τους αλλους αλλα εχουμε κιεμεις δικαιωμα σε μια πατριδα.
dias
04/03/2015 11:02
Εγώ ξέρω ότι την πολιτική ευθύνη για ότι συμβαίνει σε ένα Υπουργείο την έχει ο Υπουργός και είναι ο πρώτος που παραιτείτε αν κάτι πάει στραβά.Από αυτά που λέει ο κ.Πανούσης βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν ελέγχει το Υπουργείο του και ο κάθε υφιστάμενος του μπορεί να βγάζει ότι διαταγή θέλει.Ας αφήσει λοιπόν τις θεωρίες συνομωσίας και ας ενεργήσει σαν υπεύθυνος πολιτικος υποβάλοντας την παραίτησή του.
GPP
04/03/2015 10:48
Οπωσδήποτε,υπάρχουν ακόμη ακροδεξιά-χουντικά-θρησκοχουντικά,στοιχεία στην ΕΛΑΣ,τα οποία,σε συνεργασία με την ΝΔ, θέλουν να βλάψουν την νέα κυβέρνηση ! Αυτά πρέπει,πάραυτα, να εκκαθαριστούν !!!!
ΟΧΙ ΣΤΟ ισλαμ-ΤΕΛΟς
04/03/2015 13:24
ποσο κολημενος ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΑς ΕΙΣΑΙ ΡΕ 10.48 ΑΡΡΩΣΤΗ ΟΧΙΑ. ?? παντα φταινε ολοι οι αλλοι εκτος απο σας σιχαμενοι λαθρολαγνοι γκριζοι λυκοι. Ανανδροι σιχαμενοι.ΣΥΚΟΦΑΝΤΕς ΚΑΙ ΨΕΥΤΕς.
.
04/03/2015 10:45
Ουγκαντα... Δεν δουλεύει τιποτα, το κρατος διαλυθηκε εντελως πλεον.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΟΜΠΑΧΑΛ
04/03/2015 13:24
ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΑΝ.
MT
04/03/2015 10:40
Οπως είναι γνωστό από το παρελθόν οι σχέσεις του Σαμαρά με τους μετανάστες δεν έχει αρχές, ούτε η πολιτική της ΝΔ στηρίζεται σε μια συνολική διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος. Κανείς δεν ξεχνάει την εντολή , όταν ήταν Υπουργός εξωτερικών, για το άνοιγμα των ελληνοαλβανικών συνόρων, γεγονός που οδήγησε στην ανεξέλεκτη είσοδο Αλβανών μεταναστών, ανάμεσα στους οποίοιους ήταν δραπέτες των διαλυμένων φυλακών. Τώρα πλέον χρησιμοποιώντας μια ακροδεξιά ρητορική, που στο ζήτημα των προσφύγων, νόμιμων ή μη, δεν διαφέρει από αυτή της Χ.Α.΄. Επενδύει και αυτός στο φόβο των "νοικοκυραίων", μετερχόμενος οποιοδήποτε μέσο ακόμη και την οργανωμένη προβοκάτσια. Άλλωστε είναι σχεδόν παγιωμένες οι σχέσεις της ΝΔ με την αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας γενικότερα.Όπως σχεδόν παγιωμένη είναι η εκτίμηση ότι ο Σαμαράς( σχέσεις με Μπαλτάκο) είναι ακροδεξιός καιικανός να υποστηρίξει οποιαδήποτε ενέργεια, θεμιτή ή αθέμιτη, προκειμένου να κατασκευάσει θέματα, που εν δυνάμει, μπορούν να πλήξουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης.
Γιαννης
04/03/2015 10:35
Ανακάλεσα το έγγραφο. Δεν υπάρχει έγγραφο.
TASOS
04/03/2015 10:32
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ
εκτροπη δημοσιου ενδιαφεροντος
04/03/2015 10:28
Ελληνα μονον επειδη αντιδρασαμε εγινε η ανακληση αλλοιως θα περναγε στην λουφα. Φαντασου τωρα (αν ειναι ετσι ,οτι δηλαδη δεν ξερει κανενας ποιος εστειλε το ενγραφο απο ολοκληρο Υπουργειο με τρεις υπουργους κλπ κλπ)ποιοι μας κυβερνανε και ποσο ασχετοι ,αγραμματοι, ακαταλληλοι ειναι ολοι τους.Αυτο το γεγονος(αναλκησης δεν αναιρει την περιπτωση ΔΕΗς,ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ κλπ κλπ, που θα περνουν επιδομα και οταν λειπουν απο την υπηρεσια και το αποφασησαν οι συνδικα ΛΗΣΤΕΣ του λαου μας που στην ιδια ομαδα προφανως ανηκει και ο Τσιτσις ,ο Μπαρουφας και ο Λουφαζαν? Μην περιμενεις ανακληση ελληνα ψηφοφορε σε αυτην την περιπτωση γιατι η ανακληση του ΠΑΝΟΥΣΗ εγινε για να ξεχαστη καπως η περιπτωση της ΔΕΗ ,και εγινε για αντιπερισπασμο απο τον ομογαλακτο τους συνδηκαληστη κυριο ΠΑΝΟΥΣΗ.
GAHAT
04/03/2015 10:27
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 1,5 ΜΗΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΛΑΛΟΥΜ! ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΤΙ ΠΟΙΕΙ....Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΛΑΤΥΦΟΡΜΑ! ΑΛΛΑ ΑΝΤ' ΑΛΛΩΝ! ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ, ΚΟΝΤΡΕΣ, ΑΛΛΗΛΟΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΦΑΝΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ.
derkon
04/03/2015 10:08
Ότι και να μας λέγει τόσον ο υπουργός όσον και η ετέρα αναπληρωτής υπουργός, εμείς άριστα γνωρίζομε, ότι με αυτό το κόμμα στην εξουσία θα πλημμυρήσει η χώρα από λαθρομετανάστες! Είναι φανατικοί υπηρέτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Κρίση ταυτότητας
04/03/2015 09:25
Τελικά ισχύει ή όχι η διαταγή; Ανέκαθεν με επίκεντρο τους λαθρομετανάστες στηνόταν πολιτικά, οικονομικά και υπηρεσιακά παιχνίδια. Έχουμε μπερδευτεί, τί θα φορέσουμε σήμερα: τη στολή του αστυνομικού ή του ρεσεψιονίστ;