Μια ξεχωριστή γιορτή με μουσική και χάππενινγκ διοργανώθηκε για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών των τεσσάρων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης, στον αίθριο χώρο του δημαρχείου της πόλης.

Τους νέους υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, εκπρόσωποι των διοικήσεων των τεσσάρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης και η πρόεδρος της διοργάνωσης «Θεσσαλονίκη : Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», Μαρία Πασχαλίδου.

Ο δήμαρχος τους καλωσόρισε, τους ευχήθηκε και μάλιστα λικνίστηκε για λίγο στους ρυθμούς της μουσικής, μαζί με τους νέους.

Από την πλευρά τους, ο πρύτανης του ΑΠΘ και εκπρόσωποι των διοικήσεων των άλλων ιδρυμάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου και του ΑΤΕΙΘ ευχήθηκαν στους φοιτητές καλή διαμονή στην πόλη, καλές σπουδές και να ολοκληρώσουν κανονικά τη φοίτησή τους στον προβλεπόμενο χρόνο.

Οι πρωτοετείς φοιτητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία μεταξύ τους και να ενημερωθούν για τις δράσεις της «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» καθώς και εθελοντικών ομάδων που έδωσαν το παρών στη γιορτή.