Μητσοτάκης: «Η αξιολόγηση δεν οδηγεί σε απολύσεις»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2014 13:20 |
Μητσοτάκης: «Η αξιολόγηση δεν οδηγεί σε απολύσεις»
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης.Πηγή: Eurokinissi

Επιστολή στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Κωνσταντίνο Ασκούνη, στην οποία υποστηρίζει πως η διαδικασία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων δεν συνδέεται με το πρόγραμμα κινητικότητας-διαθεσιμότητας, με απολύσεις και με μισθολογικές μειώσεις, απέστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να υπενθυμίσω και να τονίσω κατηγορηματικά, για άλλη μια φορά, ότι η διαδικασία αξιολόγησης δεν συνδέεται καθ' οιονδήποτε τρόπο με κινητικότητα, διαθεσιμότητα - πόσω μάλλον απολύσεις - αλλά ούτε και με μισθολογικές μειώσεις ή οποιαδήποτε αρνητική υπηρεσιακή μεταβολή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι στον Ν. 4250/2014 επισημαίνεται πολύ καθαρά ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης του έτους 2013 δεν θα ληφθούν υπόψη για την τρέχουσα διαδικασία του προγράμματος κινητικότητας-διαθεσιμότητας, το οποίο έχει ολοκληρωθεί.

«Οποιοσδήποτε άλλος αρνητικός συσχετισμός με τη διαδικασία αξιολόγησης συνιστά απλώς παραπληροφόρηση» τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ταυτόχρονα, όμως, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει την ανάγκη το νέο σύστημα αξιολόγησης να εφαρμοστεί στο Δημόσιο, έτσι ώστε να διαμορφώσει η διοίκηση με ομοιόμορφο τρόπο μια εικόνα για την ποιότητα της απόδοσης των υπαλλήλων της.

«Κυρίως, όμως θα παρέχει τη δυνατότητα σε υπαλλήλους με συγκριτικά μειωμένη απόδοση να ενισχυθούν ώστε να έχουν την ευκαιρία να βελτιωθούν και να αποδώσουν καλύτερα, πράγμα που αποτελεί καθήκον και υποχρέωση της κάθε διοίκησης προς το ανθρώπινο δυναμικό της και πρωτίστως βέβαια προς την κοινωνία και τους διοικούμενους» προσθέτει. Τέλος, καλεί την ΚΕΔΕ να συμβάλει στην εφαρμογή του νόμου, ζητώντας της, παράλληλα, τις προτάσεις της στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον σχεδιασμό του πάγιου και οριστικού συστήματος αξιολόγησης που θα ισχύσει από το 2015.

8
Andreas
28/06/2014 11:14
H AKSIOLOGISH KYRIE MHTSOTAKH PREPH NA ODHGHSH SE APOLYSEIS DEN MPORH O ELLHNAS FOROLOGOYMENOS NA PLHRONH TON AXRHSTO STO DHMOSIO DIOTI TON EBALE EKEI O KATHE POLITIKOS, DIAFORETIKA EINAI AXRHSTH H AKSIOLOGISH
Α. Σ.
28/06/2014 11:07
Μόνο που αποκρύπτεται επιμελώς από τον κ. Υπουργό ότι δεδομένης της προαποφασισμένης ποσόστωσης, εάν ένας υπάλληλος βελτιώσει την απόδοσή του, αυτό σημαίνει ότι ένας άλλος πρέπει αυτομάτως να την υποβαθμίσει ούτως, ώστε να τηρείται το σύστημα ποσόστωσης. Αυτό λοιπόν που είναι παράλογο και ανήθικο με το σύστημα δεν είναι η αξιολόγηση αυτή καθ' αυτή, αλλά η προαποφασισμένη ποσόστωση. Αυτή ακυρώνει κάθε πιθανότητα το σύστημα να λειτουργήσει ως κίνητρο βελτίωσης, αφού γιά κάθε αναβάθμιση θα υπάρχει η αντίστοιχη υποβάθμιση. Θα λειτουργήσει ως μέσον ευνοιοκρατίας και θα οδηγήσει σε εμφυλιοπολεμική κατάσταση τους υπαλλήλους με τραγικά αποτελέσματα στη λειτουργία του Δημοσίου. Όσον αφορά τα σχόλια των αναγνωστών, λυπάμαι αλλά αυτή τη φορά θα αναγκαστώ να πω ότι μάλλον κάποιο σύμπλεγμα κουβαλάνε ορισμένοι εξ αυτών, ίσως γιατί δεν ικανοποίησαν το όνειρό του να διοριστούν στο Δημόσιο.
Σαν Σερίφης
28/06/2014 00:19
Χμμ, εάν η αξιολόγηση δε μπορεί να οδηγήσει σε απολύσεις, τότε προφανώς ο μηχανισμός είναι άχρηστος. Σε κάθε σοβαρό σύστημα αξιολόγησης θα υπήρχε και ο βαθμός "απαράδεκτος". Εδώ, λοιπόν, είτε ο βαθμός "απαράδεκτος" δεν υφίσταται, είτε θεωρείται ότι κάποιος υπάλληλος "απαράδεκτος" στην εργασία και τη συμπεριφορά του δε χρήζει απόλυσης (η μετάθεση δεν είναι λύση για έναν υπάλληλο απαράδεκτης συμπεριφοράς, απλάμ μεταφέρει το πρόβλημα από μια θέση σε μια άλλη). Σε κάθε περίπτωση, ο μηχανισμός αποτυγχάνει.
βατραχος
27/06/2014 23:45
Ρε διωξ τους όλους να μειωθούν οι φόροι στο μισό. Τι τους φοβάσαι;
Μαρια
27/06/2014 21:04
«Η αξιολόγηση δεν οδηγεί σε απολύσεις» ? Αυτο μας θυμιζει - δεν θα υπαρξουν..... αλλα μετρα. Εχετε μετρησει ποσες φορες το εχουν πει?
φιλελευθερος
27/06/2014 20:23
κι η φασολαδα δε προκαλει κλασιμο
VASILIS
27/06/2014 17:26
KYRIOI DESTE APO POION EKSARTATE H DOULEIA SAS TO MELON SAS APO ENAN POY DEN EXEI DOYLEPSH POTE TON KIFHNA TERY XRYSO.
Ερμής
27/06/2014 15:05
Πολιτικάντικες ανοησίες! Σε όλο τον κόσμο αξιολόγηση της εργασίας γίνεται για να βελτιώσει, και αν δεν υπάρχει βελτίωση σε λογικό χρόνο, για να απολύσει (όπως και πρέπει). Αξιολόγηση χωρίς δικαίωμα απολύσεως (η με δικαίωμα αλλά διαδικασίες που κρατούν δεκαετίες), δεν έχει νόημα. Το ίδιο ισχύει για διοίκηση γενικά. Διοίκηση δεν νοείται χωρίς δικαίωμα απόλυσης. Το ζήτημα είναι τι αξιοπιστία έχει το πολιτικό προσωπικό, αλλά και η δημόσια διοίκηση γενικά, ώστε να μας πείσει ότι οι αξιολογήσεις θα είναι σωστές και δίκαιες. Η ιστορία δεν πρέπει να μας κάνει αισιόδοξους γι αυτό. Προτεραιότητα πρέπει να είναι η επανίδρυση του κράτους εκ των βάθρων και δημιουργία συστημάτων ελέγχου της εξουσίας.