Στελέχη της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης έφοδο στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, στο πλαίσιο των ερευνών τους για τον εντοπισμό πυρήνων της Χρυσής Αυγής στις τάξεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών που έχουν παρακρατηθεί παράνομα από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια ερευνών, συλλήψεων και κατασχέσεων. Παράλληλα, διερευνώνται υποθέσεις συγκάλυψης σε επιθέσεις κατά μεταναστών.

Η έρευνα στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, μαζί με εκείνη στον Αγιο Παντελεήμονα, θεωρείται από τις πιο κρίσιμες για την κάθαρση στην ελληνική αστυνομία. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο τμήμα εκτιμάται ότι είναι από τα πλέον προβληματικά στην ΕΛ. ΑΣ την τελευταία 15ετία και έχει διαπιστωθεί ότι «στέγαζε» πολλά κρούσματα διαφθοράς.

Τον Ιούνιο του 2007 είχε καταγραφεί υπόθεση κακοποίησης αλλοδαπών από αστυνομικούς – έβαζαν τους μετανάστες να ρίχνουν χαστούκια ο ένας στον άλλον – οι οποίοι μάλιστα είχαν βιντεοσκοπήσει τις πράξεις τους.