Τα θάβουν οι κάτοχοί τους

Λεφτά από τη... γλάστρα κατατίθενται στην Τράπεζα της Ελλάδας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2018 10:02 |
Λεφτά από τη... γλάστρα κατατίθενται στην Τράπεζα της Ελλάδας

Σχεδόν καθημερινά καταφθάνουν στο γραφείο της από την Τράπεζα της Ελλάδος πακέτα παλαιωμένων ή νοτισμένων και ψιλοκατεστραμμένων από την υγρασία χαρτονομισμάτων.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, οι κάτοχοί τους τα κρύβουν στο χώμα χωρίς να τα συσκευάζουν σωστά και με τον καιρό ανακαλύπτουν ότι καταστρέφονται. Και τότε καταφεύγουν στην Τράπεζα της Ελλάδος για να τα αντικαταστήσουν με καινούργια.

Η κυρία Ζαΐρη έχει εδραία πεποίθηση πλέον ότι οι Ελληνες στην περίοδο της μεγάλης κρίσης έκρυβαν το χρήμα σε γλάστρες, σε κήπους και κάτω από τη... ροδακινιά.

Και επειδή μιλάμε για πακέτα-τούβλα χαρτονομισμάτων των 100 ή 200 ή ακόμα και 500 ευρώ, μόλις η αντεισαγγελέας λάβει τις αναφορές από την Τράπεζα της Ελλάδος θα ερευνήσει εάν τα συγκεκριμένα ποσά ανταποκρίνονται με τα δηλωθέντα εισοδήματα στις φορολογικές δηλώσεις. Και αναλόγως θα πράξει.

8
john from sydney
20/03/2018 02:04
Αρτεμις, μη το παιρνεις κατάκαρδα για τα μονο 11 likes που εισέπραξες και 13 dislikes, (μεχρι αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές), για τις αλήθειες που εγραψες. Λες και τους εθιξες την οικογενειακή τους τιμή.....Και μετά σου λένε (αυτοί με τα dislikes) οτι φταίνε οι ξένοι για τα χάλια της Ελλάδας. Η οι πολιτικοί, ξεχνώντας πως οι πολιτικοί είναι προϊόντα του λαού, δηλαδή σαν κι' αυτούς! Και εδώ δεν μιλάμε για δυο-τρία χαρτονομίσματα που εβαλε η γριά στην γλάστρα για να πληρώσει το πετρέλαιο τον χειμώνα. Μιλάμε για ΠΑΚΕΤΑ ΤΟΥΒΛΑ των 100, 200 και πεντακοσίων ευρό. Με τόσο "πράμα" μπορεί να ξεχρεώσουμε τα χρέη της Ελλάδας, συγνώμη, με τους αναλογούντες φόρους ήθελα να ειπώ.
Διας
20/03/2018 08:42
.... επειδή το "έπαιξα" Δίας με την Άρτεμις, θα πρέπει να σου πω ότι εσύ αλλού το πας.... για παράδειγμα θες να σκεφτούμε και κάποια άλλα θέματα σαν τη λίστα Λαγκάρντ που τα έφαγε η μαρμάγκα ; Και βεβαίως θίγεται η υπόσταση κάποιων όπως και η στάση της ζωής τους όταν γράφονται τέτοιες ανυπόστατες υποθέσεις. Εσύ δηλαδή νομίζεις ότι όσα από τα ταμεία μας που μέχρι πριν λίγα χρόνια ανθούσαν (βλέπε π.χ. ΤΣΜΕΔΕ) το όφειλαν μόνο στις συνδρομές των μελών τους και τις όποιες μηδαμινές εισφορές των υπαλλήλων ; Φίλε ας μάθεις ότι επί πλέον των τακτικών εισφορών τους και επί του τζίρου των εργασιών οι χαμάληδες ελεύθεροι επαγγελματίες Μηχανικοί πλήρωναν ποσοστό 2%. ΟΛΟΙ αυτοί που επένδυσαν στις δραστηριότητές τους τη ζωή και τους κόπους τους είναι κλέφτες ; Προφανώς και πρέπει να φορολογηθούν σε ποσοστό 20% (σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο) τα κεφάλαια που έκαναν φτερά μετά το 2009 από τη χώρα. Όμως και για αυτό το ελάχιστο ποιοί ευθύνονται ; Η ΣΥΡΙΖΟκατάσταση βέβαια ντιπ καταντίπ δε φταίει .... μόνο που βάρεσαν το νταούλι και σκόρπισε ο γάμος.... Do you now from ntaouli ?
Άρτεμις
19/03/2018 14:09
Πρόκειται για παράνομα χρήματα επιχειρηματιών-ελεύθερων επαγγελματιών από άκοπες αποδείξεις, αδήλωτα κέρδη, μαύρες καταθέσεις, αφορολόγητα εισοδήματα, απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές, ανεξόφλητα τραπεζικά δάνεια, ακατάβλητες οφειλές για φόρους, τέλη, πρόστιμα, λογαριασμούς, μισθούς, ημερομίσθια κλπ.
Λεωνιδας
20/03/2018 13:48
Τι λες τωρα; Στην Ελλαδα δεν εχει τετοια!
Διας
19/03/2018 17:52
.... χαχαχα !!!! μόνο αυτά τα λίγα βρήκες ; τα παράνομα εισοδήματα από τα όποια "χωσίματα", από τις πολλαπλών επιπέδων μίζες και λαδώματα ή τα κατ’ οίκον φροντιστήρια των άμεμπτων Καθηγητάδων ή τα πασίγνωστα φακελάκια, τα ξέχασες. Σε μάραναν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και βγάζεις τη χολή σου, τρομάρα σου. Και προπαντός όσοι δουλεύουν με το κεφάλι ψηλά, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς γλειψίματα και υποκλίσεις. Αλλά και όσοι τόσα χρόνια στήριζαν με τη δουλειά και τον ιδρώτα τους την πραγματική οικονομία τούτης της δόλιας χώρας.... Υπάλληλε της δεκάρας, της λασπολογίας, της υποκρισίας, των υποθέσεων και της υποτέλειας. Που ακόμα δε χόρτασες και θες να "χλαπακιάσεις" μέχρι και τις αιματηρές οικονομίες από τους κόπους της ζωής των συμπολιτών σου…. Μια Μαδουροποιημένη μαριονέτα είσαι και τίποτα άλλο….
Λεωνιδας
20/03/2018 13:48
Τι λες τωρα; Στην Ελλαδα δεν εχει τετοια!
George Spyros
19/03/2018 16:37
Το βάρος της απόδειξης το έχει ο καταγγέλον. Μόνο με την Ελληνική εφορία ο καταγγελόμενος έχει το βάρος να αποδείξει... ότι είναι αθώος.
Λεωνιδας
20/03/2018 13:49
Ηρεμια φιλε μου. Απλως μη πληρωνεις φορους και αστους να τα βρουν. Εγω δεν πληρωνω εδω και 30 χρονια.