To πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό της Volvo, που θα καλύψει ως επί το πλείστον αστικές διανομές, το FL Electric είναι γεγονός. Το νέο ηλεκτρικό φορτηγό αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα στην ευρωπαϊκή αγορά το 2019 ενώ ήδη πραγματοποιεί τα πρώτα χιλιόμετρα του σε πραγματικές συνθήκες στη Σουηδία.

Το νέο πρωτοποριακό σε τεχνολογία κίνησης φορτηγό θα χαρακτηρίζεται από τους μηδενικούς ρύπους και την αθόρυβη λειτουργία του, όντας ένα μοντέλο που θα συμβάλλει στην βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Επίσης, ένα από τα βασικά του ατού, που είναι η χαμηλή στάθμη θορύβου, θα βοηθήσει σημαντικά στην μείωση της ηχορύπανσης, κυρίως μέσα στις πόλεις, και φυσικά όταν εκτελούνται εργασίες – πχ από απορριμματοφόρα – κατά τη διάρκεια της νύχτας!

Στα επιμέρους χαρακτηριστικά, το νέο ηλεκτροκίνητο φορτηγό διανομών, θα προσφέρεται σε εκδόσεις αποκομιδής απορριμμάτων αλλά και άλλων εφαρμογών σε αστικές συνθήκες, με μικτό βάρος έως 16 τόνων!

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 185 KW, διαθέτει σύστημα μετάδοσης δύο ταχυτήτων, ενώ η ροπή του αγγίζει τα 425 Nm.

Η αποθήκευση της ενέργειας γίνεται σε 2-6 μπαταρίες ιόντων λιθίου, με συνολική διαθέσιμη ενέργεια 100–300 kWh. Το μεγάλο του ατού, η μεγάλη αυτονομία όπου αγγίζει σύμφωνα με τη Volvo Truck τα 300 χλμ!

Η φόρτιση διαρκεί έως και 10 ώρες – σε φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος-AC – ή μέσω της ταχείας φόρτισης, σε φόρτιση με συνεχές ρεύμα-DC, που διαρκεί 1-2 ώρες!

Να σημειωθεί ότι τα πρώτα δύο ηλεκτροκίνητα φορτηγά Volvo FL θα χρησιμοποιούνται από την επιχείρηση αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης Renova καθώς και τη μεταφορική εταιρεία TGM.