Το νέο SEAT Ibiza απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία και αξιολογήθηκε με 5 αστέρια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εδώ και αρκετούς μήνες όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν υποβληθεί σε μεγαλύτερο αριθμό δοκιμών και πολύ πιο απαιτητικών. Αυτός είναι και ο λόγος που η επίτευξη πέντε αστέρων σε αυτές τις υψηλού κύρους ανεξάρτητες δοκιμές ασφαλείας έχει πολύ μεγαλύτερη αξία. Προκειμένου να δοκιμαστεί η ασφάλεια των επιβαινόντων παιδιών με αξιόπιστο τρόπο, χρησιμοποιούνται ανδρείκελα δοκιμών σύγκρουσης που προσομοιώνουν παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών. Οι δοκιμές πλευρικής σύγκρουσης είναι επίσης πολύ σημαντικές δοκιμές όπως και η δοκιμή μετωπικής σύγκρουσης σε άκαμπτο εμπόδιο. Η ποσότητα των ανδρείκελων που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις δοκιμές έχει αυξηθεί.

Επίσης το είδος τη κατασκευής τους είναι τέτοιο ώστε να αντικατοπτρίζει τις πραγματικές συνθήκες ατυχήματος με τον πιο αντικειμενικό τρόπο.

Σε κάθε μία από τις κατηγορίες που αποτελούν τις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP, το νέο SEAT Ibiza πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα, ξεχωρίζοντας ιδιαίτερα στην κατηγορία της προστασίας επιβαινόντων ενηλίκων, με ποσοστό 95%. Τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί στις κατηγορίες προστασίας παιδιών, πεζών καθώς και συστημάτων υποβοήθησης ασφάλειας είναι επίσης εντυπωσιακά.

Η αποτελεσματικότητα του Αυτόνομου Συστήματος Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης (Front Assist) ξεχωρίζει ιδιαίτερα μεταξύ των Συστημάτων Υποβοήθησης. Χρησιμοποιώντας την Τεχνολογία Ραντάρ σε συνδυασμό με ABS και ESC, το αυτοκίνητο όχι μόνο αισθάνεται και αντιδρά όταν εντοπίζει άλλα αυτοκίνητα αλλά και πεζούς. Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, το όχημα μπορεί να φρενάρει με τον πιο ασφαλή και γρήγορο τρόπο.