Δεν τα κατάφερε η εθνική ομάδα πόλο, ηττήθηκε από την Ισπανία με 10-6 και πλέον θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8. Η ζημιά για την ελληνική ομάδα έγινε στην τρίτη περίοδο, όταν η Ισπανία με σερί 4-0 απέκτησε προβάδισμα πέντε γκολ (8-3).

Πριν από το παιχνίδι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, ύστερα από αίτημα του προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου. Επίσης, οι πολίστες στην παρουσίαση είχαν μαύρο περιβραχιόνιο στο μπουρνούζι.

Στους άλλους προημιτελικούς: Σερβία – Ουγγαρία 8-5, Κροατία – Μαυροβούνιο 11-9, Ιταλία – Ρωσία 11-1. Οι ημιτελικοί, Σερβία – Κροατία, Ισπανία – Ιταλία.

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών αντιμετωπίζει σήμερα την Ισπανία για μια θέση στον τελικό. Η ελληνική ομάδα απέκλεισε στην προημιτελική φάση τη Ρωσία στα πέναλτι (11-10), ενώ η Ισπανία επικράτησε εύκολα της Γαλλίας (14-5).

«Ακόμα μία δυνατή μάχη. Χρειάζεται πάνω απ’ όλα καλή άμυνα, να κρύψουμε τις αδυναμίες μας και παράλληλα να βγάλουμε τα δυνατά μας στοιχεία» είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης.

«Η Ισπανία διαθέτει καλές αθλήτριες στη θέση του φουνταριστού, ξέρει να αγωνίζεται με υπομονή, ενώ είναι γρήγορη ομάδα όταν πρέπει. Αυτό που χρειάζεται πάνω απ’ όλα, επαναλαμβάνω, είναι δυνατή άμυνα με αλληλοκαλύψεις» πρόσθεσε ο Μορφέσης. Στον άλλο ημιτελικό, η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία.

n Ο Γιάννης Σγουρόπουλος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο πινγκ-πονγκ στην κατηγορία Νέων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο αθλητής του Ολυμπιακού νίκησε με απίστευτη ανατροπή στον τελικό τον Σουηδό Τρουλς Μέρεγκαρντ. Ο Σγουρόπουλος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-1, αλλά κατάφερε και έκανε την ανατροπή κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση που διεξήχθη στο Κλουζ της Ρουμανίας. «Είμαι τόσο περήφανος για τη δεύτερη συνεχόμενη πρωτιά σε αυτό το αγώνισμα. Απλά δεν μπορώ να χαρώ όσο θα ήθελα το νέο τρόπαιο γιατί η χώρα μας περνάει σκληρή δοκιμασία με την τραγωδία από τις φονικές φωτιές. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα και οι σκέψεις μας είναι και σε όσους επλήγησαν από την καταστροφή» είπε ο νεαρός πρωταθλητής.