Πρόεδρος της ΚΟ της ΝΕΑΡ, μετά την παραίτηση Χαρίτση, ανέλαβε η Πέτη Πέρκα. Σύμφωνα με τη σχετική κομματική ανακοίνωση, «η Νέα Αριστερά ενισχύει τη συλλογική της λειτουργία και την πολιτική της παρέμβαση, με στόχο μια ισχυρή, μαχητική και αξιόπιστη αντιπολίτευση, πάντα στην υπηρεσία της κοινωνίας». Δεν ξέρω αν η νέα επικεφαλής θα αξιοποιήσει την εμπειρία της στον Παγκόσμιο Στολίσκο για την Ελευθερία της Γάζας, αλλά οι απανταχού λάτρεις των κοινοβουλευτικών σόου δικαιολογούνται να περιμένουν λίγο επικοινωνιακό ακτιβισμό α λα Γκρέτα.
Ευεργετηθέντες
«Ο Τσίπρας ξεκίνησε να κάνει μια επιστροφή χωρίς κανέναν, ώστε να πάρει τη μεγάλη του εκδίκηση γιατί θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο από αυτούς. Πράγματι είναι καλύτερος. Αλλά δεν καλός για να κυβερνήσει σήμερα γιατί είναι αναξιόπιστος έπειτα από ένα πραξικόπημα που έκανε μαζί με την παρέα του για να ρίξουν τον Κασσελάκη. Ο Τσίπρας είναι μέρος αυτής της παρακμιακής Αριστεράς που υποτιμά τον λαό». Τάδε έφη ο παλιός του σύμβουλος στο Μαξίμου, Νίκος Καρανίκας. Γιατί οι ευεργετηθέντες αριστεροί είναι όπως κι οι υπόλοιποι ευεργετηθέντες.
Γυψοσανίδες
Ο Γιώργος Φλωρίδης έσπευσε να δηλώσει πως οι προτάσεις για βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής της δίκης των Τεμπών που προβλήθηκαν «καλοπροαίρετα» ελήφθησαν υπόψη. Αμέσως μετά, όμως, συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν και κάποιοι που προσπαθούν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή της δίκης προβάλλοντας δήθεν προβλήματα». Ας δεχθούμε για χάρη της κουβέντας πως έχει δίκιο ο υπουργός, ποιος φρόντισε – με την κακή του προετοιμασία – να δώσει επιχειρήματα σε όσους μέμφεται; Ο ίδιος, που είχε τόσον καιρό να φτιάξει μια αίθουσα και παρέδωσε γυψοσανίδες.
Αλλαγές
Το ΠΑΣΟΚ, είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, είναι «υπέρ των αποτελεσμάτων αλλά κατά οποιωνδήποτε αλλαγών». Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να αποκαλεί συχνά το Κίνημα «πράσινο ΣΥΡΙΖΑ», μπορεί οι κυβερνώντες να το αντιπολιτεύονται σκληρά από τότε που έγινε αξιωματική αντιπολίτευση. Ωστόσο, μόνο κάποιος που έχει περάσει από τους κόλπους του – σαν τον πρόεδρο του Eurogroup – είναι ικανός να το κριτικάρει με ατάκες που πονάνε την εκσυγχρονιστική ψυχή του κι ακούγονται πειστικές στο κεντρώο κοινό, για το οποίο ερίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.






