Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μία ομάδα, είναι συγκεκριμένα. Ενα από αυτά, είναι η συνεισφορά όσο το δυνατόν περισσότερων παικτών σε βασικούς τομείς. Οι προπονητές συνηθίζουν να λένε, πως όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αμύνονται και να επιτίθενται.
Σημαντικό στοιχείο, καθώς η ευθύνη για το γκολ δεν ανήκει εξ ολοκλήρου στους επιθετικούς, αλλά και το ανασταλτικό κομμάτι δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τους αμυντικούς.
Ο Αρης είναι μία από τις ομάδες της Σούπερ Λίγκα που διαθέτει αυτό που λέμε πλουραλισμό. Είναι κάτι που φαίνεται στο γήπεδο, όπως συμβαίνει άλλωστε και με άλλους συλλόγους. Το θετικό για τον Ενινγκ είναι πως δεν περιμένει από τους επιθετικούς να σκοράρουν, ή από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής να δημιουργήσουν.
Ο ούγγρος αμυντικός, Μίχαϊ Κόρχουτ που σκόρερε κόντρα στον ΟΦΗ για το 3-1 έγινε ο δέκατος σκόρερ της ομάδας (παράλληλα και ο τρίτος αμυντικός). Κι είναι γεγονός ότι ο Ενινγκ διαπιστώνει συχνά πως οι αμυντικοί του έχουν και άλλες ικανότητες:
Ο Λίντσεϊ Ροζ, έχει τρία γκολ και τέσσερις ασίστ, όσες ο μέσος Χαβιέ Ματίγια και ο εξτρέμ, Ντάνιελ Λάρσον. Φυσικά, ο κορυφαίος πασέρ του Αρη είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης (8). Ενας άλλος αμυντικός με μεγάλη προσφορά στην επίθεση είναι ο Φραν Βέλεθ (4 γκολ και μία ασίστ).
Μετά τον Μπρούνο Γκάμα που έχει την κορυφαία χρονιά στην καριέρα του (10 γκολ, 3 ασίστ) ο Αρης έχει επιθετική βοήθεια και από τους Ιντέγε (επτά) και Νικολά Ντιγκινί (πέντε), αλλά και τους Λούκας Σάσα, Φετφατζίδη (από τρία).
Οπως γίνεται κατανοητό, για τον Αρη η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη κι όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Κι αυτό, επειδή η δουλειά δεν θα γίνει μόνο από τον γερμανό προπονητή, αλλά και τον Αγγελο Χαριστέα, που συζητά με αρκετούς από τους προαναφερθέντες παίκτες για την ανανέωση της συνεργασίας τους.







