Παρά το γεγονός ότι το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ προσαύξησε (σε 1 χρόνο από 6 μήνες) την ποινή που είχε επιβληθεί στον προπονητή Δημήτρη Κυτέα από την αρχική απόφαση της δικαστικής επιτροπής για ρατσιστικές επιθέσεις εις βάρος του Εμμανουήλ Καραλή, της έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα και θα εφαρμοστεί αν ο κ. Κυτέας επαναλάβει κάποια επίθεση.

Το σκεπτικό του ΣΕΓΑΣ

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με τα πρακτικά της η Δικαστική Επιτροπή, αφού άκουσε τις δύο πλευρές και εξέτασε τις καταθέσεις των μαρτύρων, έκρινε ομόφωνα ότι ο Δημήτρης Κυτέας παραβίασε το άρθρο 41 του Καταστατικού του ΣΕΓΑΣ επιδεικνύοντας συμπεριφορά αντίθετη προς τις αρχές του Ολυμπισμού, του Αθλητισμού και του Φιλάθλου Πνεύματος και τους Κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ και της IAAF και του επέβαλλε την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και συμμετοχής στις εκδηλώσεις του ΣΕΓΑΣ για έξι (6) μήνες. Λαμβανομένων υπ’ όψιν των συνθηκών υπό τις οποίες ετελέσθη το παράπτωμα, της ιδιότητος των εμπλεκομένων και του γεγονότος ότι ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής και με το υπόμνημά του ο Δημήτρης Κυτέας εδήλωσε ότι εκτιμά και σέβεται τον αθλητή Εμμ. Καραλή, η Δικαστική Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση αναστολής εκτέλεσης της επιβληθείσης ποινής επί τρία (3) έτη, κατά την διάρκεια των οποίων αν ο τιμωρούμενος υποπέσει εκ νέου σε παράπτωμα, θα εκτίσει και την ποινή αυτή. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού του, το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ έχει τη δυνατότητα μόνο να επικυρώσει ή να επαυξήσει τις ποινές που επιβάλλει η Δικαστική Επιτροπή.

Ετσι, έπειτα από ενδελεχή συζήτηση το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να επαυξήσει την ποινή σε ένα (1) έτος με αναστολή».