Η ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. Πώς φαίνεται η πόλη όταν πέσει το σκοτάδι; Ποια ήταν η χρήση του φωταερίου; Τι χρώμα έχει άραγε το φως; Με αφορμή το παλιό εργοστάσιο Φωταερίου μικροί – ηλικίας 7 έως 12 ετών – και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο όταν οι δρόμοι της πόλης φωτίζονταν ακόμα με φωταέριο. Και εν συνεχεία με ψαλίδια, χαρτόνια και έντονα χρώματα θα κατασκευάσουν τη μακέτα της δικής τους πόλης στο σκοτάδι. Την Κυριακή στις 11.00 στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100). Το πρόγραμμα διαρκεί μία ώρα και η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση στο 213-0109.327 έως σήμερα στις 16.00.

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ. Λατρεμένες από τις παλαιότερες γενιές οι «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» – του έργου που συνέθεσε ο Δημήτρης Ποταμίτης με άξονα την «Ειρήνη», τους «Αχαρνής», τον «Πλούτο» και τους «Ορνιθες» του κορυφαίου κωμικού ποιητή της κλασικής αρχαιότητας, και το οποίο κατέχει πρωτεύουσα θέση στα σχολικά βιβλία των τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου – επιστρέφουν στο θεατρικό σανίδι ως μουσικοχορευτική παράσταση. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Νανά Νικολάου και ο Γιάννης Ζουγανέλης τη μουσική, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται ο Νίκος Ορφανός και ο Μέμος Μπεγνής μαζί με 11μελή θίασο. Στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου (Πειραιώς 254). Κάθε Σάββατο στις 14.30 και Κυριακή στις 11.30. Εισιτήρια 11-15 ευρώ. Ειδικές τιμές για οικογένειες, ΑμεΑ, ανέργους και νέους.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Ο Παπουτσωμένος Γάτος θα περιμένει τα πιτσιρίκια ηλικίας 2 έως 4 ετών και θα «ζωντανέψει» με τη συνοδεία κιθάρας για να βοηθήσει παιδιά και γονείς να μάθουν πώς να ακολουθούν τον ρυθμό και να παράγουν ήχους με το σώμα τους και αυτοσχέδια μουσικά όργανα του συστήματος Οrff. To πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής με τραγούδια, αφήγηση, θεατροπαιχνιδίσματα και μουσική θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12.00 – 13.30 στην Παραμυθοχώρα (Αναπαύσεως 14, τηλ. 210-9216.346). Είσοδος 7 ευρώ. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΡΑΛΗ. Αν είστε 7 έως 10 ετών, αγαπάτε την τέχνη και τους πίνακες του Γιάννη Μόραλη έχετε κάθε λόγο να θέλετε να γραφτείτε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ετοιμάζει το Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) με αφορμή τη μεγάλη αναδρομική έκθεση του σπουδαίου ζωγράφου και δασκάλου. Για να φτιάξετε δωμάτια που θα ακτινοβολούν τη ζεστασιά της καμπύλης γραμμής και των χρωμάτων που αγαπούσε ο καλλιτέχνης στις 3 Φεβρουαρίου από τις 11.00 έως τις 13.00 θα πρέπει να δηλώσετε εγκαίρως συμμετοχή διότι οι εγγραφές ξεκίνησαν. Πληροφορίες και κρατήσεις Δευτέρα – Πέμπτη, 10.00 – 14.00 στο 210-3671.067-69. Κόστος 12 ευρώ (προπώληση), 15 ευρώ (ανήμερα του προγράμματος). Μέγιστος αριθμός ατόμων: 15.