taNeaLogo.svg
Άλλο να χάνεις και άλλο να μην υπάρχεις… 
Ομάδα

Άλλο να χάνεις και άλλο να μην υπάρχεις… 

Τα λάθη του Χιμένεθ, η νοοτροπία και το... φάντασμα του Άρη που είναι λες και δεν θέλει να κάνει ένα βήμα παραπάνω

Νίκος Παπαδόπουλος 04/10/2025, 22:36

Άλλο να χάνεις και άλλο να μην υπάρχεις…

Ο Άρης δεν πήγε στην Τρίπολη…. Ο Άρης που συμμάζεψε ο Μανόλο Χιμένεθ δεν εμφανίστηκε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Το «φαντασμά» του; Ναι, αυτό ήταν εκεί.

Η ήττα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Πόσο μάλλον για μία ομάδα που δεν μεταλλάχθηκε επί Χιμένεθ, αλλά συμμαζεύτηκε και «έχτιζε» βάσεις. Αργά μεν, σταθερά δε. Θα έχανε κάποια στιγμή, νομοτελειακά. Είναι άλλο, όμως, να χάνεις και άλλο να διασύρεσαι δίνοντας εσύ το έναυσμα για να γίνει αυτό.

Με όλο το σεβασμό στον ΟΦΗ, ο Άρης έχασε. Ο ΟΦΗ δεν έκανε τίποτε παραπάνω από το να εκμεταλλευτεί τα… δώρα των «κιτρινόμαυρων». Ατομικά λάθη όπως αυτά του Διούδη, μαζί με την πιο άνευρη και άχρωμη εμφάνιση της ομάδας στην εποχή του Χιμένεθ.

Και αυτό είναι το περίεργο της υπόθεσης…Ο Άρης ήταν σταθερά μία ομάδα με εντάσεις, τρεξίματα και με διάρκεια σε αυτά τα στοιχεία μέσα στο παιχνίδι του. Ξαφνικά, σε ένα απόγευμα ήταν παθητικός στις άμυνές του, αργός και παραδομένος σε έναν ΟΦΗ που έβγαλε το δικό του ένστικτο της επιβίωσης.

Το παραδέχθηκε και ο Ράσταβατς άλλωστε, ότι η νίκη της ομάδας του ήταν αποτέλεσμα της δικής της εικόνας αλλά και εκείνης του Άρη. Ο ΟΦΗ για 20 λεπτά πίεσε στα 3/4, «χάλασε» την ανάπτυξη του αντιπάλου και ο ίδιος είχε καλή κυκλοφορία ανάμεσα στις γραμμές. Πέτυχε το γκολ από μία στιγμή αδράνειας του Άρη και μετά το 30′ κάθισε στα 2/4 και περίμενε. Για αυτό άλλωστε ψιλοφάνηκε μετά ο Άρης. Επειδή βρήκε μέτρα να διανύσει και σε καμία περίπτωση δεν τα κέρδισε.

Η επιλογή του Χιμένεθ να βάλει τον Βοριαζίδη στο «10» έκανε το κέντρο ακόμα πιο δυσλειτουργικό μετά την απουσία του Ράτσιτς. Δεν υπήρχε προώθηση του παιχνιδιού με αμεσότητα, ούτε κουβάλημα της μπάλας. Και για αυτό ο Άρης πλην μίας φάσης με τον Μορόν στο 2′ δεν έχει να θυμάται άλλο σημείο αναφοράς επιθετικά. Υπάρχουν δύο επιτελικοί μέσοι στο ρόστερ, με τον έναν στον πάγκο (Μισεουί) και τον άλλον να παίζει δεξί εξτρέμ (Μορουτσάν). Ακόμα όμως και αυτή τη λάθος απόφαση του Χιμένεθ δεν είναι αρκετή για να δικαιολογήσει την νοοτροπία των υπόλοιπων. Σαν να περίμεναν ότι θα πάρουν το ματς… σβηστά. επειδή το γήπεδο είναι ουδέτερο, επειδή ο ΟΦΗ ήταν σε κατάσταση πίεσης. Ο,τι προσπάθεια και αν έκαναν μετά τις αλλαγές στο δεύτερο μέρος, μετά το 2-0 στο 61′ παραδόθηκαν πνευματικά και λίγο μετά ήρθε το 3-0 για να βαρύνει ακόμα περισσότερο την ήττα.

Τόσα κίνητρα είχε ο Άρης… Την ηρεμία του στη διακοπή. Το ενδεχόμενο να πάει ακόμα και 3ος τις επόμενες δύο εβδομάδες. Πάνω στο ανεβασμά του, λοιπόν, τα έδωσε όλα μία και τα έκανε μαντάρα. Σαν να μην θέλει το βήμα παραπάνω όταν του δίνεται η ευκαιρία να το κάνει. Και αντ’ αυτού, κάνει βήματα πίσω την τελευταία εβδομάδα.

Ο Χιμένεθ έχει πολλή δουλειά στη διακοπή και την ευκαιρία να φέρει τον Άρη πιο κοντά στα «θέλω» του. Και το challenge μεγαλώνει όταν το πρώτο παιχνίδι μετά τη διακοπή είναι το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Και μάλιστα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Λίγα τα περιθώρια για να μην κερδίσει,πλέον, ποντάροντας στις επιστροφές που θα έχει και στη δουλειά που θα κάνει τις επόμενες μέρες. Δεν φτάνει όμως η ποδοσφαιρική αφού η ομάδα δείχνει πνευματική αστάθεια…

Τελευταία Νέα
  • Τρόμος στη Φθιώτιδα: Σκύλος κατασπάραξε το χέρι γυναίκας – Της «έκοψε» δύο δάχτυλα
  • Δένδιας από Σάμο: Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα
  • Καλιφόρνια: Σαρωτική καταιγίδα με τρεις θανάτους

Σχετικά θέματα

  • Μαρίλου Λουτσέσκου: «Μου αρέσει πολύ η Τούμπα, ανατριχιάζω κάθε φορά!» – Τι είπε για τον πατέρα της, Ραζβάν
  • Παναθηναϊκός για Τετέ: «Καμία πρόταση, δεν παραχωρείται δανεικός»
  • Τζον Ρόμπερτσον: Ένας Πικάσο του ποδοσφαίρου
  • Όλες οι Ειδήσεις

    Go Deeper

    • Άρης
    • ΟΦΗ
    • ποδόσφαιρο

    Δείτε επίσης

    Μαρίλου Λουτσέσκου: «Μου αρέσει πολύ η Τούμπα, ανατριχιάζω κάθε φορά!» – Τι είπε για τον πατέρα της, Ραζβάν

    Μαρίλου Λουτσέσκου: «Μου αρέσει πολύ η Τούμπα, ανατριχιάζω κάθε φορά!» – Τι είπε για τον πατέρα της, Ραζβάν

    Παναθηναϊκός για Τετέ: «Καμία πρόταση, δεν παραχωρείται δανεικός»

    Παναθηναϊκός για Τετέ: «Καμία πρόταση, δεν παραχωρείται δανεικός»

    Τιμολόγια ρεύματος: Με αύξηση 5% κλείνει ο Δεκέμβριος

    Τιμολόγια ρεύματος: Με αύξηση 5% κλείνει ο Δεκέμβριος
    googlenews.svg Ακολουθήστε ΤA NEA στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
    taNeaLogo.svg Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
    taNeaLogo.svg
    • Twitter
    • Facebook
    • YouTube
    • Linked in

    Ιδιοκτησία

    ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Α.Ε

    Επικοινωνία

    210 7547000

    Συγγρού 340, Τ.Κ. 17673, Καλλιθέα

    Ελλάδα

    • Παιδεία
    • Δικαιοσύνη
    • Αστυνομικά
    • Εργασία

    Πολιτική

    • Μικροπολιτικός
    • Βουλή
    • Κυβέρνηση
    • Αντιπολίτευση

    Οικονομία

    • Ελλάδα
    • Διεθνή
    • Φορολογικά

    Κόσμος

    Ομάδα

    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Άλλα αθλήματα

    Γνώμες

    Αγγλική έκδοση

    Nσυν

    • Πολιτισμός
    • Life Style
    • Κινηματογράφος
    • Μουσική
    • Έξοδος

    By The Book

    • Ορθοπεταλιές
    • η Πόλη μου
    • Web Side Stories
    • Blue Diary από Μ. Σφέτσα
    • Τρέχω

    Επιστήμη & Τεχνολογία

    Υγεία

    Γυναίκα

    Παιδί

    Πρόσωπα & Ιστορίες

    Συνεντεύξεις

    Auto Νέα

    • Αγορά
    • Παρουσίαση
    • Αγορά ΜΟΤΟ

    Σκίτσα

    Info graphics

    Media

    Περισσότερα

    • Ταυτότητα
    • Επικοινωνία
    • Όροι χρήσης
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Cookies
    taNea.gr © 2006 - 2025 - All Rights Reserved
    Exit mobile version