Η Εθνική πήρε το θρίλερ με την Ισπανία και τερμάτισε στην πρώτη θέση (4-1) του 3ου ομίλου του Eurobasket, που την φέρνει αντιμέτωπη με το Ισραήλ στη φάση των «16», που θα διεξαχθεί στη Ρίγα.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 90-86 της «ρόχα» (2-3) στη Λεμεσό, για την 5η και τελευταία αγωνιστική της Α΄ φάσης της διοργάνωσης, κερδίζοντας το σύνολο του Σέρτζιο Σκαριόλο για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και αποκλείοντας από τη συνέχεια τους Ισπανούς, οι οποίοι δεν είχαν τερματίσει εκτός της πρώτης οκτάδας σε Ευρωμπάσκετ από το 1977!
Πρωταγωνιστής ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που άγγιξε το triple-double με 25 πόντους, 14 ριμπάουντ και 9 ασίστ.
H Εθνική ήταν πολύ εύστοχη στα τρίποντα, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με ποσοστό 48%, με 12/25. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ σκόραρε 22 πόντους με 6/9 τρίποντα και 2/2 δίποντα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκας πρόσφερε 12 πόντους με 6 ασίστ.
Τα δεκάλεπτα: 20-31, 35-50, 63-68, 86-90
Η τελική κατάταξη στον Γ’ όμιλο
- Ελλάδα 4-1
- Ιταλία 4-1
- Βοσνία 3-2
- Γεωργία 2-3
- Ισπανία 2-3
- Κύπρος 0-5

- ΗΠΑ: Προπονήτρια μπάσκετ κατηγορείται για σχέση με 18χρονο και ζητά απόσυρση των κατηγοριών – «Δεν είχα καμία εξουσία πάνω του»
- Sold out το ΣΕΦ για το Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Γιορτή για την κατάκτηση της EuroLeague
- Σοκ στην Κέρκυρα: Στο νοσοκομείο 12χρονος μαθητής μετά από άγριο bullying που δέχθηκε στο σχολείο του







