Τα ιμάτιά του διαρρηγνύει το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο, μετά την «άβολη» δημοσίευση της έκθεσης της Εξεταστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που επιρρίπτει κατηγορίες στο Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 12 Ιουνίου, η επιτροπή του ΟΗΕ κατηγόρησε τόσο τις ισραηλινές αρχές, όσο και την παλαιστινιακή Χαμάς για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου μετά την 7η Οκτωβρίου.

 «Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας της εξόντωσης, του φόνου, των διώξεων με βάση το φύλο και στόχο τους Παλαιστίνιους άνδρες και αγόρια, της αναγκαστικής μεταφοράς, των πράξεων βασανιστηρίων και της απάνθρωπης και σκληρής μεταχείρισης» έχουν διαπραχθεί από το Ισραήλ, αναφέρει η επιτροπή, η οποία δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2021 από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο άκουσμα της έκθεσης, η ισραηλινή πρεσβεία κατηγόρησε την επιτροπή για «συστηματικές διακρίσεις» εις βάρος της χώρας. Η επιτροπή έρευνας «απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι όλες της οι ενέργειες εξυπηρετούν μια πολιτική ατζέντα κατά του Ισραήλ», κατήγγειλε η Μεϊράβ Σαχάρ πρεσβεύτρια του Ισραήλ στον ΟΗΕ στη Γενεύη.

Τη σκυτάλη από την ισραηλινή διπλωματία πήρε, όμως, με μεγαλύτερο φανατισμό και το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο, ένα αποκλειστικά πολιτικό όργανο που προπαγανδίζει τις πολιτικές του Ισραήλ, υπό το προσωπείο εβραϊκού φορέα που προστατεύει τους Εβραίους.

Σε ανακοίνωσή του το Κογκρέσο κάνει λόγο για «αντισημιτικά σχόλια»  των στελεχών της Επιτροπής καλώντας μάλιστα τον ΟΗΕ να τη διαλύσει αμέσως.

«Τα λεγόμενα ως ευρήματα που παρουσιάστηκαν συνεχίζουν το μακροχρόνιο μοτίβο μεροληψίας της Επιτροπής κατά του Ισραήλ που ήταν εμφανές από την ίδρυσή της κατά τη διάρκεια μιας περιόδου επιθέσεων με πυραύλους της Χαμάς με στόχο αμάχους το 2021» λέει η ανακοίνωση.

«Πέρα από τα προηγούμενα αντισημιτικά σχόλια από στελέχη της Επιτροπής, αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη ότι αυτό το πολιτικοποιημένο όργανο πρέπει να διαλυθεί αμέσως» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο πανίσχυρος εβραϊκός φορέας χαρακτηρίζει «εξωφρενική την προσπάθεια εξορθολογισμού των θηριωδιών που διεξήγαγε η Χαμάς» στις 7 Οκτωβρίου, προσθέτοντας ότι «παραποιεί κατάφωρα τα γεγονότα και δεν αναγνωρίζει τη δεκαετίες εκστρατεία τρομοκρατίας εναντίον του ισραηλινού λαού».

Το Συμβούλιο, δεν βλέπει πουθενά εγκλήματα του Ισραηλινού στρατού εις βάρος χιλιάδων αμάχων, δίχως, μάλιστα να καταδικάζει ως εγκληματική την βίαιη μετακίνηση πληθυσμών.

Υποστηρίζει δε ότι «ο ισχυρισμός ηθικής ισοδυναμίας μεταξύ των ενεργειών του στρατού του Ισραήλ και των δραστηριοτήτων της Χαμάς είναι ιδιαίτερα επιζήμιος για τα θεμέλια της διεθνούς τάξης».

«Τέτοιοι ψευδείς συμψηφισμοί υπονομεύουν την πραγματικότητα ότι η Χαμάς είναι μια αναγνωρισμένη τρομοκρατική οργάνωση ανοιχτά αφοσιωμένη στην καταστροφή του Ισραήλ, ενώ το Ισραήλ, ένα δημοκρατικό κράτος, τηρεί το διεθνές δίκαιο και διαθέτει ισχυρούς νομικούς μηχανισμούς για τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση τυχόν φερόμενων παραπτωμάτων».

Η εβραϊκή οργάνωση ισχυρίζεται ότι εάν απελευθερωθούν οι όμηροι θα αποκλιμακωθεί η σύγκρουση. Κάτι τέτοιο όμως δείχνει πλήρη άγνοια για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και τις αιτίες, οι οποίες δεν είναι άλλες από την παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.

Η τυφλός φανατισμός της οργάνωσης βλέπει παντού αντισημίτες, αλλά θα ήταν εξωφρενικό να χαρακτηριστεί ένα από τα διαπρεπέστερα μέλη του Διεθνούς Δικαστηρίου αντισημίτης, επειδή καταδικάζει την ίδια του τη… χώρα το Ισραήλ. Ο 94χρονος επιζών του Ολοκαυτώματος, νομικός και πρώην Ισραηλινός διπλωμάτης Θίοντορ Μέρον έχει γνωμοδοτήσει ήδη από το 1967 ότι η χώρα του κατέχει παράνομα τα Ισραηλινά εδάφη. Είναι ανάμεσα στους δικαστικούς που σήμερα στήριξαν τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Ισραήλ και τη σύλληψη του Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως επίσης και ηγετών της Χαμάς.

Ο φορέας βλέπει εγκλήματα παντού από τους άλλους, αλλά ποτέ από το Ισραήλ και αυτό είναι προβληματικό.