Η αστυνομία διέλυσε κατασκήνωση φοιτητών σε φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) και προχώρησε στην απομάκρυνση των διαδηλωτών από την πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια στη Φιλαδέλφεια, λίγες ώρες αφότου έριξε δακρυγόνα σε διαδηλωτές και διέλυσε μια κατασκήνωση στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, βίντεο δείχνει την αστυνομία να περιφέρεται στον καταυλισμό του ΜΙΤ. Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας λένε ότι περίπου 10 φοιτητές έχουν συλληφθεί αφού τα ΜΑΤ έφτασαν γύρω στις 4 π.μ., περικύκλωσαν την κατασκήνωση και έδωσαν στους διαδηλωτές περίπου 15 λεπτά για να φύγουν.

Η αστυνομία της πανεπιστημιούπολης έριξε δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών προτού διαλύσει την κατασκήνωση

Ένα πλήθος έξω από την κατασκήνωση άρχισε να συγκεντρώνεται και να φωνάζει φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα, αλλά διαλύθηκε μέχρι τις 6 π.μ.

«Η κατασκήνωση παραβίαζε την πολιτική μας»…

Στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, η αστυνομία της πανεπιστημιούπολης έριξε δακρυγόνα αργά το βράδυ της Πέμπτης κατά των διαδηλωτών προτού διαλύσει μία κατασκήνωση. Σε ανακοίνωσή του, το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα αναφέρει ότι έλαβε την απόφαση επειδή η κατασκήνωση παραβίαζε την πολιτική του πανεπιστήμιου.

Η σχολή αναφέρει επίσης ότι τα αστυνομικά οχήματα δέχτηκαν καρφιά, ενώ πέτρες και μπουκάλια με νερό πετάχτηκαν εναντίον των αστυνομικών και του προσωπικού του πανεπιστημίου.

Στη Φιλαδέλφεια νωρίς το πρωί της Παρασκευής, η αστυνομία συνέλαβε άτομα σε κατασκήνωση που βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια για περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Οι αστυνομικοί προειδοποίησαν τους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν την πανεπιστημιούπολη ή να αντιμετωπίσουν πιθανή σύλληψη.