Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα οι συλληφθέντες που φέρονται να σχετίζονται με τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, στου Ρέντη.

Χθες, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 60 συλλήψεις με τους αστυνομικούς να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου και κυρίως σε σπίτια και αυτοκίνητα οπαδών της δυτικής Αθήνας.

Οι 60 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων  με τέσσερα λεωφορεία και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Αναμένεται ο εισαγγελέας πρωτοδικών αφού μελετήσει τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις αστυνομικές αρχές να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους και για ποια αδικήματα.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ογκωδέστατη δικογραφία στην οποία περιλαμβάνοντα περίπου 158 άτομα.

Η δικογραφία που συντάχθηκε περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.

Όπως έγινε γνωστό, έχουν πραγματοποιηθεί 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχουν κατασχεθεί πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.

Εκτός από την υπόθεση του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του οι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε άλλα περιστατικά οπαδικών επεισοδίων.