Πυρά κατά της κυβέρνησης για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού προς όφελος της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου εξαπολύει η αντιπολίτευση, ζητώντας απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων που τίθενται προς την κυβέρνηση.

Μιλώντας στο MEGA ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πέτρος Παππάς υπογράμμισε ότι «αν ο πρωθυπουργός πράξει όπως και στα υπόλοιπα σκάνδαλα στα οποία τελικά δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη αλίμονο μας».

«Γνώριζε ή δεν γνώριζε η Κεραμέως έχει την ευθύνη ενός υπουργείου»

Ακολούθως ο Πέτρος Παππάς ότι τόνισε δεν πρόκειται για μία «πατάτα» της κυβέρνησης, «αλλά ένα πολύ σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της διαδικασίας του υπουργείου Εσωτερικών, στην αξιοπιστία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και παράλληλα αμφισβήτηση στην ικανότητα του υπουργείου να διενεργήσει πλέον και τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψήφου».

Για την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υποστήριξε πως «γνώριζε ή δεν γνώριζε έχει την ευθύνη ενός υπουργείου».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έθεσε το ερώτημα αν «πήρε μόνο η κ. Ασημακοπούλου τα email και ποιοι άλλοι πήραν προσωπικά δεδομένα;», επισημαίνοντας καταληκτικά ότι «η ΝΔ αντιμετωπίζει το κράτος ως ένα λάφυρο στο οποίο μπορεί να κάνει ό,τι θέλει».

Χρηστίδης: Οι υποτιθέμενοι τεχνοκράτες της Ελλάδας 2.0 μοιράζουν τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων

Ο βουλευτής Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης είπε στο MEGA πως το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή έχει πει ότι μιλάμε για ένα σκάνδαλο σε δύο επίπεδα: το πρώτο αφορά την κ. Ασημακοπούλου και τον τρόπο που διαχειρίστηκε κάποια προσωπικά δεδομένα και το δεύτερο σκάνδαλο αφορά από πού βρήκε τα προσωπικά δεδομένα».

Ο Παύλος Χρηστίδης συνέχισε λέγοντας «οι υποτιθέμενοι τεχνοκράτες της Ελλάδας 2.0 μοιράζουν τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών στον γραμματέα του απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ για να ικανοποιήσει τα μεγάλα ποσοστά της κυβέρνησης της ΝΔ».

Τέλος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως η ΝΔ χρησιμοποιεί ένα επιχείρημα τύπου «αθώοι όπως βλακείας». Σύμφωνα με τον ίδιο «αν αυτό είναι ένα επιχείρημα για αυτούς που κρατούν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους, πρέπει να το κρατήσουμε. Είναι κρίσιμο επίσης να μάθουμε εάν αυτό έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις».

Γ. Λοβέρδος: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σε αυτή την υπόθεση έγινε πατάτα

Από την πλευρά του ο βουλευτής ΝΔ στον Δυτικό Τομέα Β’2 Αθηνών Γιάννης Λοβέρδος, μιλώντας στο MEGA, αποδίδει την ευθύνη του Newsletter Gate σε… πατάτα που έγινε.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σε αυτή την υπόθεση «έγινε πατάτα», κυρίως γιατί έδωσε την δυνατότητα σε κάποιους για να πλήξουν την αξιοπιστία της πλατφόρμας που θα χρησιμοποιηθεί για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου», υποστήριξε. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα με την αξιοπιστία της πλατφόρμας.

Ως προς το θέμα των πολιτικών ευθυνών σε επίπεδο εσωκομματικό ο Γιάννης Λοβέρδος τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν δέχεται σε θέματα ηθικής και πολιτικής τάξης ούτε μύγα στο σπαθί του», προσθέτοντας πως «από ότι έμαθα ούτε και ο κ. Σταυριανουδάκης το γνώριζε, αλλά ανέλαβε το βάρος της πολιτικής ευθύνης. Ξέρετε εδώ μπορεί να έγινε και μία ανοησία, μία ελαφρότητα, είναι όμως απαράδεκτο».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA: