Σήμερα, η ιταλική φίρμα δείχνει να πατάει σε στέρεο έδαφος, ποντάροντας στην αναζωογόνηση της σε ονόματα του παρελθόντος. Ηδη η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα από τη νέα Ypsilon, που ουσιαστικά θα είναι και το παρθενικό της μοντέλο που θα λανσάρει σε λίγο χρονικό διάστημα. Θα έχει πλέον, περισσότερες τεχνολογικές καινοτομίες, ενώ θα προσφέρεται με το νέο σύστημα πολυμέσων –  infotainment S.A.L.A.

H Lancia βρίσκεται σε τροχιά επανεκκίνησης, μετά την πολυετή αγρανάπαυση της, που άφησε στα κρύα του λουτρού τους φανατικούς της ιταλικής φίρμας, όντας η εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομα της, όσο καμία άλλη με τους αγώνες και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα WRC.

Η νέα Ypsilon θα προσφέρεται με το ολοκαίνουργιο σύστημα πολυμέσων – infotainment SALA, το οποίο προσφέρει εξαιρετικές ευκολίες σε οδηγό και συνοδηγό

Όπως τόνισε και ο Λούκα Ναπολιτάνο, CEO της φίρμας το  S.A.L.A. προσφέρει εξαιρετικές ευκολίες σε οδηγό και συνοδηγό, καθώς τους επιτρέπει να ρυθμίζουν το περιβάλλον του αυτοκινήτου με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου ή ακόμα και με φωνητικές εντολές.

Το σχέδιο αναγέννησης της Lancia συμπεριλαμβάνει την είσοδο της εταιρείας στις 6 χώρες. Μάλιστα, αυτό αποτελεί μέρος των πρώτων βημάτων, για την επανεκκίνηση εκτός Ιταλίας. Ειδικότερα, μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2024, η μάρκα θα έχει παρουσία στην Ευρώπη με ένα δίκτυο 70 νέων αντιπροσώπων.

Στόχος της φίρμας να παρουσίασει τα επόμενα χρόνια τρία νέα μοντέλα. Ενα κάθε 2 χρόνια. Ετσι, το 2024, θα δούμε να βγαίνε η νέα  Ypsilon. Χρονιά ορόσημο το  2026, όπου η Lancia θα παρουσιάζει αποκλειστικά 100% ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ από το 2028, έχει δηλώσει ότι θα πουλάει μόνο 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα ανακυκλωσιμα υλικά είναι ένα κομμάτι, το οποίο η φίρμα θα προβάλλει σημαντικά στα μοντέλα της ενώ δεν αποκλείει να λανσάρει έως το 2028 και το θρυλικό της όνομα την Delta!

Ο CEO της φίρμας είχε δηλώσει ότι «Κάνουμε σήμερα, ένα ακόμα βήμα στο ταξίδι προς την Αναγέννηση της Lancia. Η Lancia είναι η μάρκα των όμορφων ιταλικών αυτοκινήτων, των ναυαρχίδων για τους ηγέτες του κράτους, και των θριαμβευτών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι του 70 και του 90.»