Κουραστήκατε να δείχνετε… κουρασμένη κάθε πρωί; Το κονσίλερ πλήρους κάλυψης μπορεί να κρύψει για λίγο τους μαύρους κάτω από τα μάτια, αλλά δεν μπορείτε να ξεγελάσετε το δέρμα σας με το μακιγιάζ – ειδικά όταν αρχίσει να γερνά πριν την ώρα του. Πώς θα εμποδίσετε αυτόν τον «εφιάλτη» από το να γίνει πραγματικότητα; Ο ύπνος ομορφιάς και μια καλή βραδινή ρουτίνα είναι τα σημαντικότερα όπλα σας.

Ύπνος ομορφιάς

Κατά τη διάρκεια του ύπνου συμβαίνουν οι πιο σημαντικές εσωτερικές διεργασίες: Ο οργανισμός επιδιορθώνει τις φθορές της επιδερμίδας, του εγκεφάλου, των μυών κ.τ.λ.

Η κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα αυξάνεται, παράγεται κολλαγόνο, εξουδετερώνονται οι επιθέσεις από τη UV ακτινοβολία, εμποδίζοντας την πρόωρη γήρανση.

Σύμφωνα με έρευνες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μία νύχτα κακού ύπνου μπορεί να γίνει η αιτία για:

  • Το κουρασμένο βλέμμα.
  • Το πρήξιμο.
  • Τους μαύρους κύκλους.
  • Τη χλομή όψη.
  • Τις έντονες ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στo επιστημονικό περιοδικό The Royal Society προσθέτει ότι δύο ημέρες αϋπνίας επηρεάζουν αρνητικά την υγεία, την πνευματική διαύγεια, αλλά και την ελκυστικότητα.

Παρ’ όλα αυτά, ο επαρκής ύπνος δεν αντικαθιστά την περιποίηση.

Αλλά ούτε και το ανάποδο. Τα καλλυντικά μόνα τους δεν μπορούν να χαρίσουν σπουδαία αποτελέσματα στην εμφάνισή σας, αν ο οργανισμός δεν ξεκουράζεται όσο πρέπει.

Για να εξασφαλίσετε τα καλύτερα αποτελέσματα συνδυάστε τον ποιοτικό ύπνο με μια καλή βραδινή ρουτίνα περιποίησης.

Βραδινή ρουτίνα

Πριν πέσετε για ύπνο…

Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας

Βάλτε έναν κανόνα να μην πέφτετε ποτέ για ύπνο χωρίς να ξεβαφτείτε. Επιλέξετε ένα καθαριστικό κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας και αφαιρέστε προσεκτικά το μακιγιάζ.

Έτσι απελευθερώνετε τους πόρους από το μακιγιάζ και τους ρύπους και τους εμποδίζετε από το να απορροφηθούν και να βλάψουν την επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και να εξασφαλίσετε ότι το προϊόν περιποίησης που θα εφαρμόσετε στη συνέχεια θα εισχωρήσει όσο το δυνατόν βαθύτερα, μπορείτε να επιλέξετε ένα ήπιο απολεπιστικό με θρεπτική σύνθεση.

Το βράδυ είναι, επίσης, η καλύτερη στιγμή για την εφαρμογή προϊόντων με απολεπιστικά συστατικά όπως ρετινόλη και γλυκολικό οξύ, καθώς την ημέρα κατά την έκθεση στον ήλιο η εφαρμογή τους μπορεί να κάνει το δέρμα ευαίσθητο.

Δώστε έμφαση σε ενυδάτωση και θρέψη

Μπορείτε να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας ψεκάζοντας το πρόσωπό σας με ένα mist πλούσιο σε ιαματικό νερό, ιχνοστοιχεία και μέταλλα.

Σειρά τώρα έχει το serum, το οποίο ενυδατώνει την επιδερμίδα χωρίς να τη βαραίνει.

Για έξτρα ενυδάτωση, λάμψη και θρέψη προτιμήστε ένα με υαλουρονικό οξύ, το συστατικό με την ικανότητα να απορροφά ως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό.

Αφού θέσατε τις σωστές βάσεις, τώρα ήρθε η στιγμή να εφαρμόσετε μια ενυδατική/αναπλαστική κρέμα, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Περιμένετε λίγα λεπτά για να απορροφηθούν οι οροί και οι θεραπείες στο δέρμα πριν προχωρήσετε στην κρέμα νυκτός. Εναλλακτικά, μπορείτε να απλώσετε μια overnight mask, η οποία λειτουργεί σαν μία έξτρα δραστική κρέμα νυκτός.

Αφήστε τις φόρμουλες να λειτουργήσουν υπέρ της ομορφιάς σας ενώ εσείς κοιμάστε και ξεκουράζεστε.

Πηγή: vita.gr