«Μαμά είμαι καλά». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του 6χρονου αγοριού από την Παλαιστίνη το οποίο μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν 71χρονο στο Σικάγο την Κυριακή.

Χθες ένα τζαμί στο προάστιο Bridgeview ήταν κατάμεστο από εκατοντάδες ανθρώπους που πήγαν στην κηδεία του παιδιού για να του πουν το τελευταίο αντίο.

Η αστυνομία λέει ότι ο μικρός Wadea al-Fayoume δέχθηκε επίθεση από τον 71χρονο Joseph Czuba επειδή ήταν μουσουλμάνος. Ο δράστης φαίνεται πως ήταν επηρεασμένος από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Κατά τη διάρκεια της φρικτής επίθεσης το 6χρονο παιδί δέχθηκε 26 μαχαιριές ενώ η μητέρα του τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται.

Με δάκρυα στα μάτια ο θείος του παιδιού Wadea, Mahmoud Yousef, σε συνέντευξη Τύπου πριν από την κηδεία μίλησε στις κάμερες λέγοντας: «Είναι ένα 6χρονο παιδί. Όπως κάθε άλλο 6χρονο παιδί, του αρέσει να παίζει με παιχνίδια. Θέλω απλώς να πω σε όλο τον κόσμο ότι ζούμε σε μια χώρα που λέγεται ΗΠΑ. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο και δεν θα φέρουμε τον πόλεμο και εδώ».

Ο 71χρονο Joseph Czuba

«Είμαι σοκαρισμένη αλλά δεν εκπλήσσομαι», δήλωσε η Sadia Nawab, μητέρα τριών παιδιών που ζει κοντά στο τζαμί. «Ανησυχούμε για τα παιδιά μας και περισσότερο ανησυχούμε για τα ανίσχυρα παιδιά σε όλο τον κόσμο που βρίσκονται τώρα στην Παλαιστίνη, που βρίσκονται στη Γάζα».

Σύμφωνα με πληροφορίες το αγόρι και η μητέρα του ζούσαν σε ενοικιαζόμενο σπίτι που ανήκε στον Czuba, ο οποίος μάλιστα είχε έρθει στα γενέθλια του Wadea μόλις πριν από λίγες εβδομάδες.

«Ήταν φιλικός με όλη την οικογένεια, αλλά ιδιαίτερα με το παιδί, το οποίο αντιμετώπιζε σαν εγγονό. Του έφερε δώρα και μερικά παιχνίδια».

Ο Wadea ήταν ένα παιδί που «αγαπούσε το σχολείο του, τους δασκάλους του, τη μητέρα του και τη ζωή. Συμπεριφερόταν σαν ένα κανονικό εξάχρονο παιδί, πάντα με χαμόγελο».

Ο θείος του παιδιού Mahmoud Yousef, είπε ακόμα: «Όταν μαχαιρώθηκε ο Wadea, τα τελευταία του λόγια προς τη μητέρα του ήταν: «Μαμά, είμαι καλά». Ξέρετε κάτι, είναι μια χαρά. Είναι σε ένα καλύτερο μέρος».

Ο εισαγγελέας ανέφερε σε ότι ο ιδιοκτήτης ήταν θυμωμένος με τη μητέρα του Wadea «για όσα συνέβαιναν στην Ιερουσαλήμ».

«Εκείνη του απάντησε: «Ας προσευχηθούμε για την ειρήνη». Τότε ο 71χρονος της επιτέθηκε με μαχαίρι».