Ο σερ Μάικλ Κέιν επιβεβαίωσε ότι αποσύρθηκε από την υποκριτική, μετά την κυκλοφορία της νέας του ταινίας «The Great Escaper». Κλείνει έτσι μια λαμπρή καριέρα στη διάρκεια της οποίας κέρδισε δύο Όσκαρ.

Ο 90χρονος θρύλος της υποκριτικής πρωταγωνιστεί στην ταινία πλάι στην αείμνηστη Γκλέντα Τζάκσον, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο, λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, και τον John Standing. Ο Μάικλ Κέιν και η Γκλέντα Τζάκσον συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 1975 στην ταινία «The Romantic Englishwoman», με τον ηθοποιό να σημειώνει πως τα πήγαιναν πολύ καλά.

«Συνεχίζω να λέω ότι πρόκειται να αποσυρθώ. Λοιπόν το λέω τώρα. Σκέφτηκα ότι είχα μια φωτογραφία, στην οποία ήμουν ο πρωταγωνιστής και είχα απίστευτες κριτικές… Τι πρόκειται να κάνω για το ξεπεράσω αυτό;» σημείωσε σε συνέντευξή του στο BBC Radio 4 ο Μάικλ Κέιν.

Στην ταινία, ο Μάικλ Κέιν υποδύεται τον Μπέρνι Τζόρνταν, έναν βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που δραπετεύει από τον οίκο φροντίδας στον οποίο ζει για να παρευρεθεί στους εορτασμούς της επετείου της D-Day στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν πρωταγωνιστές άντρες στα 90, υπάρχουν νέα όμορφα αγόρια και κορίτσια

«Οι μόνοι ρόλοι που μπορεί να πάρω τώρα είναι άντρες 90 ετών. Ή ίσως 85», σημείωσε ο Μάικλ Κέιν. «Δεν πρόκειται να είναι οι πρωταγωνιστικοί. Δεν υπάρχουν πρωταγωνιστές άντρες στα 90, υπάρχουν νέα όμορφα αγόρια και κορίτσια. Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι μπορεί κάλλιστα να φύγω με όλα αυτά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός ηθοποιός.

Ο αγαπημένος ηθοποιός είχε μιλήσει για τα σχέδιά του να αποσυρθεί και είχε αφήσει να εννοηθεί πως «Ο Μεγάλος Δραπέτης» θα ήταν η τελευταία του ταινία. Δεν είναι η πρώτη φορά που μια ταινία του Μάικλ Κέιν χαρακτηρίζεται ως η τελευταία του εμφάνιση. Και οι ταινίες «Harry Brown» του 2009 και «Best Sellers» του 2021 χαρακτηρίζονταν ως τελευταίες.

Οι διακρίσεις για τον Μάικλ Κέιν

Και η τωρινή του ανακοίνωση έρχεται έναν μήνα αφότου δήλωσε στον Guardian πως θα υποδυθεί τον Κάρολο Δαρβίνο σε μια ταινία που πρόκειται να γυριστεί τον επόμενο χρόνο.

Ο Μάικλ Κέιν δήλωσε στο Today πως είχε απορρίψει έναν ρόλο μετά τα γυρίσματα του «The Great Escaper». «Μου έστειλαν ένα σενάριο, το κοίταξα και έκανα κάτι που δεν έχω ξανακάνει ποτέ. Μέτρησα πόσες σελίδες είχα σε σύγκριση με τον αριθμό σελίδων του σεναρίου», σημείωσε ο Μάικλ Κέιν. Ο ρόλος που του είχε προσφερθεί περιελάμβανε 15 σελίδες διαλόγου σε ένα σενάριο 99 σελίδων.

«Σκέφτηκα ότι αυτό μετράει ως ένας μικρός ρόλος, δεν θα το κάνω. Έτσι αποσύρθηκα», υπογράμμισε ο αγαπημένος ηθοποιός. Ο Μάικλ Κέιν έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 130 ταινίες, μεταξύ των οποίων τα «Zulu», «Alfie», «The Italian Job» και «Sleuth». Κέρδισε Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου για τις ερμηνείες του στις ταινίες «Hannah and Her Sisters» και «The Cider House Rules».