Τον φρικτό θάνατο Ισραηλινών σε επιθέσεις της Χαμάς περιγράφει ένας ιατροδικαστής, ξεσπώντας σε κλάματα για τις «κτηνωδίες» της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, ένας ιατροδικαστής που εξέτασε σορούς θυμάτων, ξεσπά σε κλάματα περιγράφοντας πώς άνθρωποι αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλον την ώρα που καίγονταν ζωντανοί.

«Βλέπουμε εδώ, σε μία από τις αυτοψίες, ένα παράδειγμα των θηριωδιών που εξελίσσονται.

Είναι το καμένο σώμα ενός ενήλικα, ο οποίος ξέρουμε ότι κάηκε ζωντανός, καθώς βρέθηκαν ίχνη αιθάλης στην τραχεία του. Δεν μπορούσαν να τον πυροβολήσουν επειδή ήταν μέσα σε καταφύγιο, έτσι έκαψαν το σπίτι και όποιος βρισκόταν μέσα, κάηκε ζωντανός.

Είμαι 31 χρόνια ιατροδικαστής και έχω συνηθίσει να βλέπω νεκρούς όμως δεν είδα ποτέ ανθρώπους να γίνονται ένα, αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον ενώ καίγονταν ζωντανοί» λέει και ξεσπά σε δάκρυα.

Σκληρές περιγραφές

Ισραηλινοί ιατροδικαστές περιγράφουν σημάδια βασανιστηρίων και κακοποίησης

Ισραηλινοί ιατροδικαστές του στρατού εξέτασαν τις σορούς των θυμάτων της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Χαμάς εναντίον κοινοτήτων γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας και διαπίστωσαν πολλαπλές ενδείξεις για βασανιστήρια, βιασμούς και άλλες ωμότητες.

«Είδαμε διαμελισμένα σώματα με κομμένα χέρια και πόδια, ανθρώπους που αποκεφαλίστηκαν, ένα παιδί που αποκεφαλίστηκε», δήλωσε στους δημοσιογράφους μια έφεδρος αξιωματικός που αναγνωρίστηκε μόνο με το μικρό της όνομα Avigayil.

Η ίδια πρόσθεσε πως πολλές περιπτώσεις βιασμού διαπιστώθηκαν επίσης από την ιατροδικαστική εξέταση των πτωμάτων, τα οποία φυλάσσονται σε κοντέινερ-ψυγεία.