Με αποκλεισμό έως και τέσσερα χρόνια κινδυνεύει ο Πολ Πογκμπά καθώς βγήκε θετικό στην ουσία της τεστοστερόνης και το δεύτερο δείγμα του στο πλαίσιο ελέγχου ντόπινγκ.

Ο Πογκμπά περίμενε τα αποτελέσματα και του δεύτερου δείγματος του ελέγχου ντόπινγκ που είχε υποβληθεί μετά από τυχαίο τεστ που έγινε μετά τη νίκη της ομάδας του με 3-0 επί της Ουντινέζε στις 20 Αυγούστου, αγώνα κατά τον οποίο ήταν αναπληρωματικός.

Ούτε ο Πογκμπά ούτε η Γιουβέντους έχουν αμφισβητήσει δημόσια τα αποτελέσματα των δοκιμών.

«Ανθρώπινα, λυπάμαι για τον Πολ», είπε την Παρασκευή ο προπονητής της Γιουβέντους Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ο Αλέγκρι, δήλωσε ότι δεν ήταν ενήμερος για το αποτέλεσμα της εξέτασης του δείγματος Β. «Δεν ήξερα, το έμαθα τώρα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πριν από τον εντός έδρας αγώνα του Σαββάτου με την Τορίνο.

Η Γιουβέντους θα αποφασίσει τώρα πώς θα προχωρήσει σχετικά με το συμβόλαιο του παίκτη της, το οποίο λήγει το 2026.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πογκμπά επέστρεψε στη Γιουβέντους από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν από ένα χρόνο και ταλαιπωρείται από τραυματισμούς.

Αποκλείστηκε από τη συμμετοχή της Γαλλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου πέρυσι λόγω τραυματισμού στο γόνατο και έπαιξε μόνο σε έξι αγώνες της Serie A για τη Γιουβέντους την περασμένη σεζόν.

Υπάρχει επίσης μια αστυνομική έρευνα σε εξέλιξη στη Γαλλία για ισχυρισμούς ότι ο Πογκμπά  έπεσε θύμα εκβιασμού πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από εγκληματίες που συνδέονται με τον αδελφό του.