Τις αγωνιώδεις προσπάθειες βοσκού να σώσει τα ζώα του από τη φωτιά στο Βελεστίνο έχει καταγράψει η κάμερα της ΕΡΤ.

Ο βοσκός σε αγωνιώδη κατάσταση προσπαθεί να κάνει κάτι για να απεγκλωβίσει τα πρόβατα που είναι μέσα σε ένα περιφραγμένο χωράφι με τον πυκνό καπνό να έχει καλύψει την περιοχή και τις φλόγες να πλησιάζουν.

Στο βίντεο ακούγεται η ρεπόρτερ της ΕΡΤ να αναφέρεται στον άνδρα και στις απεγνωσμένες προσπάθειες που κάνει για να σώσει το κοπάδι λέγοντας μάλιστα ότι «θα καεί πάει μόνος του».

Λίγο αργότερε φαίνεται και ένας δεύτερος άνδρας που φέρεται να είναι ο αδερφός του που του φωνάζει να γυρίσει πίσω.

Στα τελευταία πλάνα ο άνδρας φαίνεται να έχει περάσει τη περίφραξη και να χάνεται μέσα στους καπνούς.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

«Του φώναζα να αφήσει τα πρόβατα»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η δημοσιογράφος της ΕΡΤ εμφανώς συγκινημένη έκανε αναφορά στον βοσκό.

«Να πω τα βαθιά μου συλλυπητήρια για τον κτηνοτρόφο που φωνάζαμε από τα πρόβατα γιατί θα τον έπιανε από τη φωτιά. Η κάμερα της ΕΡΤ έχει απαθανατίσει την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του και τον αδελφό του να τον τραβάει. Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει από εκεί γιατί θα καιγόταν»

Λάθος πληροφόρηση

Ωστόσο την επόμενη μέρα η ΕΡΤ διόρθωσε το λάθος αναφέροντας τα εξής:

Η ΕΡΤ οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια σχετικά με ρεπορτάζ, που προβλήθηκε στο Δελτίο Ειδήσεων των 21:00 χθες (26/7/2023) και αφορούσε τον τραγικό θάνατο του κτηνοτρόφου, στην μεγάλη πυρκαγιά της Μαγνησίας.

Από λάθος πληροφόρηση, ο θάνατος του άτυχου κτηνοτρόφου συσχετίστηκε με πλάνα, που είχαν μεταδοθεί νωρίτερα στην τηλεόραση και απεικόνιζαν άλλο άτομο, που προσπαθούσε να σώσει τα ζώα από το ποιμνιοστάσιό του.

Όπως λανθασμένα ειπώθηκε στο Δελτίο Ειδήσεων, επρόκειτο για τον άτυχο κτηνοτρόφο που έχασε την ζωή του, κάτι που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

Η συσχέτιση των δύο προσώπων οφείλεται σε λανθασμένη πληροφόρηση, υπό την πίεση των εξελίξεων του ρεπορτάζ.

Η Δημόσια Τηλεόραση ζητά συγγνώμη για την αναστάτωση που μπορεί να προκάλεσε ένα τέτοιο λάθος, στον άνθρωπο που εικονίζεται στα πλάνα και την οικογένειά του.