Την καταγγελία του Χρήστου Τζανερίκου για παρέμβαση της κυβέρνησης σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για το κόμμα Κασιδιάρη κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι δεν υπήρξε παρέμβαση της κυβέρνησης, παρά μόνο η απαραίτητη διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου για δικονομικά ζητήματα.

«Δεν έχει υπάρξει καμία τέτοιου είδους παρέμβαση από τη μεριά της κυβέρνησης. Όμως, το σοβαρό δεν είναι να σχολιάζω αυτά τα πράγματα. Το σοβαρό που έχουμε απέναντί μας είναι να καταλάβουμε ότι η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που της δίνει το Σύνταγμα για να υψώσουμε δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι στη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων με τον οποιονδήποτε μανδύα στις εκλογικές διαδικασίες είναι μια επιλογή βαθιά αξιακή και πολιτική, την οποία δεν παζαρεύουμε με κανένα. Και σε κανένα επίπεδο.

Από εκεί και πέρα όλοι κρίνονται απέναντι σε αυτό το κορυφαίο πολιτικά και θεσμικά ζήτημα και για τα λόγια τους και για τη στάση τους», είπε χαρακτηριστικά για τον Χρήστο Τζανερίκο.

«Δεν παζαρεύουμε την άποψή μας»

Σε ερώτηση αν αμφισβητεί τη σοβαρότητα του Χρήστου Τζανερίκου απάντησε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κρίνει τη σοβαρότητα κανενός ανθρώπου και επανέλαβε ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από τη μεριά της κυβέρνησης και «δεν θα μπορούσε να υπάρξει, διότι εμείς δεν παζαρεύουμε την άποψή μας ότι εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Όλοι κρίνονται και από τα λόγια τους και από τις πράξεις τους».

Σε νέα ερώτηση για το θέμα και τι εννοεί ο κ. Τζανερίκος, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε ότι: «Τώρα εγώ πώς μπορώ να σας απαντήσω; Πού να ξέρω τι εννοεί ο κ. Τζανερίκος;».

Στη συνέχεια επανέλαβε: «Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της κυβέρνησης σε κανένα επίπεδο. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όσοι εστιάζουν όχι στη μεγάλη εικόνα, αλλά σε άλλα πράγματα, είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν παζαρεύει την αξιακή της αρχή να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία από το οποιοδήποτε τέχνασμα θέλουν να εφεύρουν εγκληματικές οργανώσεις ή μετέχοντες σε εγκληματικές οργανώσεις και μαχαιροβγάλτες για να συμμετάσχουν στις εθνικές εκλογές. Δεν υπάρχει κανένα παζάρι να γίνει, δεν υπάρχει συζήτηση σε αυτό. Τελεία και παύλα».

Με τους δημοσιογράφους να επιμένουν και να αναφέρουν ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης έχει παραδεχθεί τη συνάντηση, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η συνάντηση που έγινε με την ηγεσία του Αρείου Πάγου ήταν για δικονομικά ζητήματα και όχι κάτι άλλο. «Αυτό είναι απολύτως θεμιτό και θεσμικά επιβεβλημένο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Τι σχέση έχει αυτό με όλα τα απίθανα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τώρα; Καμία», τόνισε ο κ. Οικονόμου. «Παζάρια, ανταλλάγματα, ταξίματα, οτιδήποτε άλλα, ούτε έγιναν, ούτε θα μπορούσαν να γίνουν σε καμία περίπτωση. Είναι τελείως έξω από το αξιακό μας πλαίσιο και τελείως έξω από τη λογική μας», συμπλήρωσε.

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου