Πάει καιρός που η 21χρονη Τζούλια Γουέντελ από την Πολωνία επέμενε πως είναι η Μαντλίν ΜακΚαν, η οποία εξαφανίστηκε 16 χρόνια πριν, ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της στην Πορτογαλία.

Η νεαρή Πολωνή, μετά την αποδοχή του αιτήματος από τους γονείς της Μαντλίν να διενεργηθεί τεστ DNA, έδωσε δείγματα και τελικώς αποδείχτηκε πως δεν έχει καμία σχέση με το εξαφανισμένο κορίτσι από τη Βρετανία.

«Είναι απολύτως 100% από την Πολωνία», είπε η Δρ Φία Γιόχανσον, ιδιωτική ερευνήτρια και μέντιουμ που μετέφερε την 21χρονη από την Πολωνία στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού «δέχθηκε απειλές για τη ζωή της».

Στα τέλη Μαρτίου, η Γουέντελ εμφανίστηκε στο αμερικανικό talk show «Dr Phil», όπου είπε ότι άρχισε να υποψιάζεται ότι ήταν η Μαντλίν τον περασμένο Ιούνιο, αλλά δεν παρείχε καμία απόδειξη.

Η Μαντλίν ΜακΚαν εξαφανίστηκε όταν ήταν 3 ετών, από την Praia da Luz στην Πορτογαλία το 2007. Σήμερα, θα ήταν 19 ετών, δύο χρόνια νεότερη από την Γουέντελ.

Η 21χρονη Πολωνή έχει δηλώσει ότι δεν θυμάται μεγάλο μέρος της παιδικής της ηλικίας και πως δεν έχει δει το πιστοποιητικό γεννήσεώς της, ισχυρισμός που διαψεύδεται από τους γονείς της.

«Θυμάμαι μόνο ένα ζεστό μέρος όπου υπάρχει παραλία και λευκά ή πολύ ανοιχτόχρωμα κτίρια με διαμερίσματα. Δεν βλέπω την οικογένειά μου σε αυτή τη μνήμη», είπε η 21χρονη και επέμεινε και σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι ανάμεσα στις ομοιότητες είναι και το σπάνιο ελάττωμα στα μάτια.

Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι η μητέρα της άλλαζε πάντα θέμα όταν τη ρωτούσε για τη γέννησή της. «Δεν ήθελε να μου δείξει καμία απόδειξη κι όταν της ζήτησα μερικές φωτογραφίες από την εγκυμοσύνη της, μερικές παιδικές φωτογραφίες, εκείνη αρνήθηκε».

«Αρνείται τη θεραπεία, δεν παίρνει τακτικά φάρμακα»

Οι γονείς της Γουέντελ μεταξύ άλλων δήλωσαν:

«Πάντα προσπαθούσαμε να κατανοήσουμε όλες τις καταστάσεις που συνέβησαν με την Τζούλια. Απειλές, τα ψέματα, η δραστηριότητα στο διαδίκτυο. Η Τζούλια είναι ενήλικη εδώ και αρκετά χρόνια. Μετακόμισε από το σπίτι. Αρνείται τη θεραπεία, δεν παίρνει τακτικά φάρμακα. Επίσης δεν εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα νοσηλείας σε ένα πολύ καλό κέντρο στην Πολωνία».

Επισήμαναν μάλιστα πως η κόρη τους ήθελε πάντοτε να τραβά την προσοχή επάνω της και να είναι δημοφιλής.

«Η Τζούλια κάποτε ήθελε να γίνει τραγουδίστρια, μοντέλο. Πάντα ήθελε να είναι δημοφιλής. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι έχει 1 εκατομμύριο ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» ανέφεραν οι γονείς της Γουέντελ.