Το νέο Peugeot 408 Fastback που έκανε το επίσημο λανσάρισμα του τον περασμένο Ιούνιο, είναι η ατραξιόν,  στο Louvre-Lens, ένα μουσείο τέχνης που βρίσκεται στην περιοχή Lens της Γαλλίας.

Και μάλιστα η προβολή του γίνεται με έναν ιδιαίτερα ευφάνταστο τρόπο. Το Peugeot 408 βρίσκεται μέσα σε μια σφαίρα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να το βλέπουν από κάθε γωνία.Η διάφανη σφαίρα που φιλοξενεί το νέο μοντέλο της Peugeot κερδίζει τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ, κλέβει και τα βλέμματα των επισκεπτών.  Το Peugeot 408 είναι ένα δυναμικό, fastback μοντέλο, με ξεχωριστή εμφάνιση. Μία ταλαντούχα ομάδα καλλιτεχνών, μηχανικών και τεχνικών από το Παρισινό δημιουργικό στούντιο Superbien πήρε την ιδέα της «Σφαίρας», και τη μετέτρεψε σε μια πραγματικότητα που κόβει την ανάσα  που φαίνεται να αψηφά τη βαρύτητα.

Το γαλλικό μοντέλο μπορεί να περιστρέφεται και να γυρίζει με τη διάφανη σφαίρα ενώ, η πρωτότυπη αυτή εγκατάσταση τοποθετήθηκε στον εξαιρετικό περιβάλλοντα χώρο του Louvre-Lens, ένα μουσείο τέχνης που βρίσκεται στην περιοχή Lens της Γαλλίας.