Το νέο σπορ μοντέλο αποτελεί άλλο ένα …τεκμήριο, ότι η γερμανική φίρμα επενδύει, εκτός από την  ηλεκτροκίνηση, και στις σπορ πολυτελείς προτάσεις της με τεχνολογία από τον χώρο των αγώνων. Το νέο SL43 με τις επιταγές της AMG φέρει τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα με κυβισμό δύο λίτρων ενώ, είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που χρησιμοποιείται ηλεκτρικός στροβιλοσυμπιεστής καυσαερίων σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Πρόκειται για τεχνολογία δανεισμένη από τη Formula 1. Το σύστημα της SL 43  που αναπτύχθηκε και χρησιμοποιείται με επιτυχία από την ομάδα Mercedes-AMGPetronas F1 λειτουργεί μέσω του ηλεκτρικού συστήματος 48 Volt, το οποίο τροφοδοτεί επίσης την κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό (RSG). Σε αριθμούς, το νέο μοντέλο αποδίδει 381 ίππους και μέγιστη ροπή 480 Nm συν την πρόσθετη ισχύ των 10 kW (14 PS) που παρέχει στιγμιαία η κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό (RSG).

Σε επιδόσεις, το νέο μοντέλο προσφέρει επιτάχυνση από τα 0-100χλμ/ώρφα σε 4,9΄΄ ενώ, η τελική του αγγίζει τα 275χλμ./ώρα. 

Ο μακροσκελής εξοπλιστικός πίνακας του φέρει μια σειρά συστημάτων υποβοήθησης, τεχνολογίας για την άνεση και ασφάλεια του οδηγού, με πρωταγωνιστή τη συνδεσιμότητα. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζει τα  πολυτελή καθίσματα επενδυμένα με συνθετικό δέρμα ARTICO καθώς και τα σπορ καθίσματα AMG Performance.

Η νέα AMG SL 43 κοστίζει στην ελληνική αγορά 169.250 ευρώ.