Το πριγκιπάτο φιλοξένησε στις 23 Μαίου,  μετά από ένα χρόνο απουσίας στο καλεντάρι, το γκραν πρι των …πλουσίων!  Το πιο φημισμένο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula1 έκανε πρεμιέρα με την παρουσία θεατών,εκεί όπου 7.5 χιλιάδες οπαδοίς είδαν τους 20 καλύτερους οδηγούς του κόσμου,  από τις κερκίδες .

Για την ιστορία το πρώτο γκραν πρι στο Μονακό διεξήχθη το 1929, που διοργανώθηκε από έναν καπνέμπορο, αφού έδωσε το «πράσινο» φως ο προπάππους του σημερινού πρίγκιπα Αλβέρτου, ο Λουδοβίκος Γκριμάλντι ο δεύτερος. Ουσιαστικά, το γκραν πρι στο Μονακό καθιερώθηκε πριν ακόμη θεσμοθετηθεί επισήμως η Formula1. Από το 1955 έως και σήμερα, το Μονακό αποτελεί το «στολίδι» της επίσημης Formula1. Την παρθενική χρονιά έλαβε μέρος στο πριγκιπάτο ο Λουι Χίρον, ο γηραιότερος πιλότος που έχει τρέξει στην Formula1, σε ηλικία 56 ετών. Είναι η μικρότερη πίστα στην Formula1 με 3,34 χιλιόμετρα, και το γκραν πρι με τους περισσότερους γύρους – 78 …σβούρες γύρω από το Μόντε Κάρλο. Οι οδηγοί καλούνται να αλλάξουν περίπου 5.000 φορές ταχύτητας στγο κιβώτιο, ενώ, η στενότητα της πίστας δεν δίνει και πολλές αφορμές για προσπεράσεις.  Το Μονακό, είναι σήμερα, το πλουσιότερο «χωριό» του κόσμου, με 40.000 μόνιμους κατοίκους, όπου ένας στους τρεις είναι εκατομμυριούχους.

Στο παρακάτω βίντεο δείχνει πως μετατρέπεται η πόλη και οι δημόσιοι δρόμοι, κατάλληλοι για γκραν πρι μέσα σε δύο εβδομάδες.