Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν οι αντιδράσεις από γονείς που εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο με μάσκα.

Μετά τις πρόσφατες εικόνες δεν αποκλείεται να δούμε γονείς που να απαιτούν να μπουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς μάσκα ή ακόμη και συγκρούσεις μεταξύ γονιών για το ίδιο θέμα.

Σε κάθε περίπτωση τόσο το υπουργείο Παιδείας, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά και οι ειδικοί επισημαίνουν πως βασική προτεραιότητα όλων είναι η ασφαλής επιστροφή των παιδιών στα σχολεία και αυτή θα γίνει τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικινής ζητά προστασία από την πολιτεία μπροστά στο κίνημα των αρνητών της μάσκας.

«Έχουμε δεχθεί επιστολές με απειλές γονέων με ένδικα μέσα για να μην φορέσουν τα παιδιά τους μάσκα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικινής.

«Ζητάμε νομική θωράκιση για να μην τρέχουμε στα αυτόφωρα» πρόσθεσε ο κ. Κικινής.

Όσον αφορά, δε, το άνοιγμα των σχολείων ο πρόεδρος της ΔΟΕ μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 επέμεινε στο ζήτημα της αύξησης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη στους 25 αλλά και στο θέμα της καθαριότητας των σχολείων εν μέσω της επιδημίας του κοροναϊού.

Πάτρα: Άνοιγμα σχολείων με ασφάλεια ζητούν γονείς και μαθητές

Στο μεταξύ παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, με κύριο αίτημα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την εφαρμογή των μέτρων της Πολιτείας, για την αποτροπή μετάδοσης του  κοροναϊού.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων, ενώ οι διοργανωτές έφεραν στην πλατεία σχολικά θρανία στα οποία κάθισαν μαθητές που φορούν μάσκες.

Όπως είπε ο Πρόεδρος Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Πάτρας, Τίμος Πατρινός μιλώντας στην κάμερα του MEGA και περιγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία της πόλης λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων, τα 27αρια τμήματα κάθε μέρα δυστυχώς πληθαίνουν, αν και σε πολλά σχολεία υπάρχουν οι κτιριακές δυνατότητες, για «σπάσιμο» τμημάτων, υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς.