Πρωτοβουλία για την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης που πλήττονται από τον κοροναϊό ανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στόχος του κ. Θεοδωρικάκου είναι να ικανοποιηθεί η ανάγκη των επιχειρηματιών να έχουν περισσότερο χώρο για να προσθέσουν τραπεζοκαθίσματα.

Τι ζητούν οι επιχειρηματίες

Δεδομένων των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που επιβάλλονται από την κυβέρνηση για την προστασία των πολιτών και την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού, οι επιχειρηματίες οφείλουν να αραιώσουν πολύ τα τραπεζοκαθίσματα που διαθέτουν.

Συγκεκριμένα έχουν βγει ήδη οι μεζούρες και οι επιχειρηματίες μετρούν αποστάσεις δύο μέτρων μεταξύ των τραπεζιών.

Δεδομένου, δε, ότι τα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας, εφαρμόζονται πιο χαλαρά σε εξωτερικό χώρο από ότι η απόλυτη υποχρέωση σε εσωτερικό χώρο, οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης ζητούν περισσότερο χώρο έξω από το κατάστημα, προκειμένου να μπορέσουν να στήσουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα, ευελπιστώντας ότι με τον τρόπο αυτό η απώλεια εσόδων θα μετριαστεί.

Πρωτοβουλία Θεοδωρικάκου

Πρωτοβουλία για συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε όπου είναι εφικτό, οι Δήμοι να προχωρήσουν σε αύξηση του εξωτερικού χώρου που παραχωρούν σε καταστήματα εστίασης για τραπεζοκαθίσματα, με στόχο την αύξηση του αριθμού των πελατών που μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε επιχείρηση εστίασης, ανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου ο υπουργός Εσωτερικών έθεσε το θέμα και αντιμετωπίζεται θετικά η προοπτική να παραχωρηθεί επί πλέον χώρος, όπου καθίσταται αυτό δυνατόν.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Θεοδωρικάκος είχε προαναγγείλει ότι εντός της ημέρας θα έλθει σε επαφή με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημ. Παπαστεργίου, ώστε να εξεταστεί η συγκεκριμένη δυνατότητα: «Θα εξετάσουμε με την ΚΕΔΕ τη βέλτιστη λύση για να στηρίξουμε τους επαγγελματίες. Θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολυνθεί ο επαγγελματικός κόσμος», τόνισε και πρόσθεσε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις για να μείνουν όρθιες οι ίδιες αλλά και οι θέσεις εργασίας».

Στήριξη των δήμων

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι υπάρχει στήριξη των Δήμων για να ανταπεξέλθουν στις πρόσθετες ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω του κοροναϊού και σημείωσε ότι μόνο για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων διατέθηκαν προ τριημέρου 28 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στην οικονομία γενικότερα και την ύφεση που δημιουργείται λόγω της κρίσης ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι, με τα μέτρα που ανακοίνωσε προ ημερών ο Υπ. Οικονομικών, είναι εφικτή η επιστροφή σε δυναμική ανάπτυξη από το επόμενο έτος.

«Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και να επιστρέψουμε έπειτα από ένα διάστημα στην αισιοδοξία και στο θετικό κλίμα που είχε επικρατήσει μετά την πολιτική αλλαγή του περσινού Ιουλίου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από